Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15.06.2019, 13:28 

Pytanie jak w tytule. Czy warto? Serce podpowiada że tak ale rozum się buntuje:) Chciałbym zasięgnąć Waszych opinii na temat tego modelu.
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-m ... llery-open

PostNapisane: 15.06.2019, 16:24 

Zalezy ci na fakturze?

PostNapisane: 15.06.2019, 18:55 

33% spadku wartości po roku? Na pewno bezwypadkowe?

PostNapisane: 15.06.2019, 23:04 

ledakar napisał(a):

Dealer z Łodzi to chyba raczej 100%. Z resztą widziałem na własne oczy. Nic podejrzanego.

PostNapisane: 15.06.2019, 23:12 

Tak czy inaczej dla mnie ten spadek wartości jest dziwny. Bo po roku to max 20%. Niemniej jednak jak w porządku to bierz :)

PostNapisane: 15.06.2019, 23:29 

ledakar napisał(a):
Tak czy inaczej dla mnie ten spadek wartości jest dziwny. Bo po roku to max 20%. Niemniej jednak jak w porządku to bierz :)

Specyfikacja fajna. Wygląda też dobrze i nawet coś tam jeździ.
:D :D

PostNapisane: 15.06.2019, 23:41 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Może ktoś chce sprzedać, a nie sprzedawać? Też myślę że PCŁ raczej miny by nie miało w ofercie.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 15.06.2019, 23:47 

ledakar napisał(a):

Cena jest do negocjacji, ja bym próbował jeszcze coś zejść. To jest przdlift, pewnie demo, poza tym cena katalogowa wynika z dodatków na grubo ponad 100tys, więc to nic dziwnego. Kiedyś widziałem w salonie podobnego Macana skonfigurowanego ma maxa (ponad 200tys w opcjach) z rabatem praktycznie o wartości tych dodatków.

Według mnie jak najbardziej warto, zwłaszcza jeśli będzie 10-15tys taniej.

PostNapisane: 16.06.2019, 13:47 

kwintesencja napisał(a):

Dla mnie specyfikacja dość dziwna. Są tłoczone herby na nagłówkach, a nie ma lepszego audio, nie ma wspomagania układu kierowniczego w wersji PLUS. Nie widzę też relingów a jak ktoś jeździ na dłuższe wyjazdy, narty etc. to jest opcja dość przydatna.

Przede wszystkim sprawdź czy są opcje na których Ci zależy.

W obecnym modelu dostajesz więcej w standardzie (nawigację, refelektory LED etc.). W sumie o się nie dziwię, że cena jest tak obniżona.

PostNapisane: 16.06.2019, 17:45 

tpotok napisał(a):
kwintesencja napisał(a):

Dla mnie specyfikacja dość dziwna. Są tłoczone herby na nagłówkach, a nie ma lepszego audio, nie ma wspomagania układu kierowniczego w wersji PLUS. Nie widzę też relingów a jak ktoś jeździ na dłuższe wyjazdy, narty etc. to jest opcja dość przydatna.

Przede wszystkim sprawdź czy są opcje na których Ci zależy.

W obecnym modelu dostajesz więcej w standardzie (nawigację, refelektory LED etc.). W sumie o się nie dziwię, że cena jest tak obniżona.

Co znaczy brak wspomagania w awersji plus? Auto wersja demo. Jeździło w fabryce. Czy to są minusy?

PostNapisane: 16.06.2019, 17:53 

Patrzac na zdjecie z powitania to raczej u importera a nie w fabryce. Jezeli to park prasowy albo experience to tlumaczy cene. Tez sie wahalem nad 911T z parku prasowego bo cena byla mega. 470.000 za roczne auto, ale jak popatrzylem jak byla przez te 25.000 eksploatowana to odpuscilem. Macan pewnie mniej dostal w kosc, ale ja bym auto po pressparku czy demo nie wzial. Ale to prywatna opinia. Auto spoko. Cena tez

PostNapisane: 16.06.2019, 18:42 

kwintesencja napisał(a):
Co znaczy brak wspomagania w awersji plus

https://www.porsche.com/international/models/macan/macan-models-1/macan/chassis/steering/

PostNapisane: 16.06.2019, 18:56 

Tomrider napisał(a):
Patrzac na zdjecie z powitania to raczej u importera a nie w fabryce. Jezeli to park prasowy albo experience to tlumaczy cene. Tez sie wahalem nad 911T z parku prasowego bo cena byla mega. 470.000 za roczne auto, ale jak popatrzylem jak byla przez te 25.000 eksploatowana to odpuscilem. Macan pewnie mniej dostal w kosc, ale ja bym auto po pressparku czy demo nie wzial. Ale to prywatna opinia. Auto spoko. Cena tez

Właśnie znalazłem że to auto było udostępniane dziennikarzom. Także jak piszesz to chyba sobie odpuszczę. I dziwno było trochę to że auto ma 9500 przebiegu a jak wsiadłem i odpaliłem komputer wskazał olej . Poniżej link do Auto Świat

https://www.auto-swiat.pl/testy/testy-n ... st/8y8smes

PostNapisane: 16.06.2019, 19:57 

No jak tak zlokalizowalem 991T bo szukalem testow i filmow na jego temat. Oczywiscie jak kupujesz uzywke to tez nie wiesz jak ktos jezdzil. Ale po pressparku to sie przewinely dziesiatki jak nie setki ludzi i uwierz mi nikt go nie traktowal na lekko😀
Wspomaganie plus moNa chyba dolozyc pozniej

PostNapisane: 16.06.2019, 21:02 

Tomrider napisał(a):
No jak tak zlokalizowalem 991T bo szukalem testow i filmow na jego temat. Oczywiscie jak kupujesz uzywke to tez nie wiesz jak ktos jezdzil. Ale po pressparku to sie przewinely dziesiatki jak nie setki ludzi i uwierz mi nikt go nie traktowal na lekko😀

Duże piwko się należy :D :D

PostNapisane: 16.06.2019, 21:30 

kwintesencja napisał(a):
Tomrider napisał(a):
No jak tak zlokalizowalem 991T bo szukalem testow i filmow na jego temat. Oczywiscie jak kupujesz uzywke to tez nie wiesz jak ktos jezdzil. Ale po pressparku to sie przewinely dziesiatki jak nie setki ludzi i uwierz mi nikt go nie traktowal na lekko

Duże piwko się należy :D :D
Nie rozumiem, samochód ma dobrą cene i gwarancje producenta. O jakich setkach mówisz? Jeździłem kilkukrotnie samochodami dealerów/importerów i z całym szacunkiem, ale to nie 911 turbo s żeby go katować, litości ?!
P.S.
Samochody dziennikarskie są troche lepiej wyposażone.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 16.06.2019, 22:59 

Michal tylko ze to nie jest auto dealera tylko importera z parku prasowego. A tam wiem jak sa auta traktowane. Nikt nie patrzy na temperture silnika oleju tylko palnik. Juz same teksty w testach ktore mowia ze nie udalo nam sie osiagnac fabrycznego przyspieszenie bo auto mialo sladowy przebieg o czyms mowi. W instrukcji kazdego modelu masz napisane zeby nie wykorzystywac w pelni osiagow do 1500-3000 w zaleznosci od modelu. W dziennikarskich nikt tego nie weryfikuje. Ponadto takie rzeczy jak start/stoo - moim zdaniem zabojstwo silnika. Tam nikt na to noe patrzy. Pisze o setkach ludzi moze przesadzam, ale parenascie/dziesiat osob ujezdzalo tego typu auto. Dziennikarze, blogerzy, youtuberzy i jak ich tam zwal😀
Ja nie dyskwalifikuje konkretnego egzemplarza tylko wyrazam swoja opinie. Ja nie paluke auta na dotarciu a potem nie jezdze max jak nie mam 90 stopni cieczy i minimum 70 stopni oleju. Oczywiscie start stop wylaczony. Ale moze jakis dziwny jestem.😀
Auto owszem ma gwarancje, ale czy Kolega bedzie co roku placil po uplywie ok 1600 eur za nowa? Nie wiemy. Moze lepiej np cesja leasingu. Jest taki watek Klubowicza. Masz 1 wlascicela z Klubu i raczej nie katowany. Przerabialem temat demo Macana dla Zony i zdecydowalem sie kupic nowy. Jak dobrze ponegocjujesz to masz nowke TAKA jak chcesz za wieksza kase, ale nowy model, rocznik i wyposazenie kolory jak chcesz. Pozniej tez raczej polifty beda lepiej trzymac cene. Co do 911 to wzialem uzywana bo cena nowej rozwala chcociaz tez juz bylem blisko. Wszystko zalezy ile sie chce przeznaczyc i jakie ryzyko kalkuluje. Ja w tej cenie bym poszukal albo cesji z ogloszenia z forum albo dogadal sie z dealerem na demo pod siebie.
Pozdrawiam a Autorowi postu zycze szybkiego zakupu i bezproblemowej eksploatacji
PS. Uwaga Porsche uzaleznia😀. Nawet Macan 2.0

PostNapisane: 17.06.2019, 11:10 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Wg mnie trochę demonizujesz. Kupując używane auto zawsze możesz trafić na egzemplarz katowany przez poprzedniego właściciela. Znam przypadek, gdy znajomy sprzedał auto, którym jeździł od nowości. I pedantycznie o nie dbał (włączając ostrzejszą jazdę dopiero po nagrzaniu oleju). I co? U kolejnego właściciela padł silnik.
Wóz ma gwarancję, a potem kupuje się PA i cieszy. Autem i spokojem.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 17.06.2019, 13:33 

Nr klubowicza: 263
Oj tak różnica między autem demonstracyjnym z salonu dealera a autem testowym importera dla dziennikarzy to przepaść w pierwszym z reguły(oczywiście sa wyjątki) jedzie gość z salonu jako pasażer (no chyba , że sami na weekend go katują ;) ) a testowe dają do katowania na torze.

Obrazek

PostNapisane: 17.06.2019, 13:49 

Daro. napisał(a):
Oj tak różnica między autem demonstracyjnym z salonu dealera a autem testowym importera dla dziennikarzy to przepaść w pierwszym z reguły(oczywiście sa wyjątki) jedzie gość z salonu jako pasażer (no chyba , że sami na weekend go katują ;) ) a testowe dają do katowania na torze.
Panowie, Macana na tor ?! O czym my mówimy?

Pozdrawiam,
Michał

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]