|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
technex
|
Napisane: 22.11.2015, 11:46 |
|
|
Witajcie, Mam pytania do właścicieli Caymanów i Boxsterów po 2012r.: - Czy na przednim zderzaku macie jakąś podkładkę pod mocowanie tablicy rejestracyjnej ? Czy tablica oczywiście w ramce mocuje się bezpośrednio do zderzaka, czy może to tego czarnego elementu zderzaka ? - Czy lampa z tyłu przeciwmgielna jest koloru czerwonego czy białego (pytam o kolor szkła) ? u mnie jest czerwona a w ogłoszeniach na otomoto widziałem że są białe. Czy ta lampa pełni funkcję tylko przeciwmgielnego czy może jest to też lampa od wstecznego - takie 2 w 1 ? Zdjęcie: - czy dokładał ktoś czujniki parkowania ? To chyba na tyle teraz...
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 22.11.2015, 14:58 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Nie mogę podejrzeć dodanych zdjęć, ale zakładam że auto to 981C skoro piszesz że po 2012r.
Podkładki pod tablicę rejestracyjną przykręca się do takiej czarnej przejścówki (podejrzewam że to właśnie dodałeś na zdjęciu). Są cztery rodzaje przejściówek. Dwa długie i dwa krótkie. Podejrzewam, że najlepszy będzie najdłuższy typ.
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
technex
|
Napisane: 22.11.2015, 16:43 |
|
|
Qbak napisał(a): Nie mogę podejrzeć dodanych zdjęć, ale zakładam że auto to 981C skoro piszesz że po 2012r.
Podkładki pod tablicę rejestracyjną przykręca się do takiej czarnej przejścówki (podejrzewam że to właśnie dodałeś na zdjęciu). Są cztery rodzaje przejściówek. Dwa długie i dwa krótkie. Podejrzewam, że najlepszy będzie najdłuższy typ. No właśnie - przejściówki, gdzie je dokupić ? szukałem na allegro i na teile.com nie znalazłem.
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 22.11.2015, 17:25 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Wysłałem Ci PW przez forum
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
technex
|
Napisane: 23.11.2015, 19:16 |
|
|
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na resztę pytań ?
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 23.11.2015, 20:37 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Byłoby łatwiej, gdybyś wkleił poprawnie zdjęcia W kwestii czujników na pewno się da, pewnie najprościej zmienić... cały zderzak Pytanie czy to nie za dużo zachodu? Chyba że ta czarna dokładka (w niej są czujniki) jest demontowalna? Mało profesjonalnie, ale bezboleśne dla auta i kieszeni są podkładki pod tablice z czujnikami.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
technex
|
Napisane: 23.11.2015, 22:17 |
|
|
Fotki poprawione, teraz powinno być ok
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 24.11.2015, 12:58 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Światła od wstecznego wydaje mi się, że są obok kierunków, na końcach tych białych pasków. Ale to muszą zweryfikować posiadacze 981, np. DW. Inna sprawa, czy kierunki nie są przypadkiem czerwone? To pewnie czeka Cię zmiana lamp. Czy to mocowanie tablicy z tyłu jest zintegrowane ze zderzakiem?
Co do mocowania przedniej tablicy - nigdzie tego nie widzę w necie, ale - jak widać po załączniku - coś takiego istnieje. Na pewno tablica nie jest mocowana do tej dolnej, czarnej części zderzaka.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
kl
|
Napisane: 24.11.2015, 15:46 |
|
|
W 993 i 986 (w tych sprawdzałem) jest kawałek plastiku, który przykręcasz do zderzaka, a do niego przykręcasz tablicę. Groszowa sprawa ~ 50 zł.
|
|
Góra |
|
DW
|
Napisane: 24.11.2015, 17:42 |
|
Nr klubowicza: 353
|
Tak jak na zdjęciach w poście WITA, po przednią tablicę rejestracyjną w ramce jest jeszcze plastikowa podkładka, mocowana bezpośrednio do zderzaka idealnie pasująca do niego. Pod tylną tablicą z ramką, jest też podkładka o wymiarach nieco mniejszych niż sama tablica. Piszę o wersji EU kupionej w salonie w Polsce.U mnie nie ma tej ramki lakierowanej w tylnym zderzaku po tablicę. Podkładki myslę że bez problemu kupisz w dowolnym salonie Porsche.
Pozioma lampa pod spojlerem z tyłu jest biała. Obsługuje światła przeciwmgielne i cofania. Po wrzuceniu wstecznego i włączeniu przeciwmgielnego środkowa jej część pełni rolę światła przeciwmgielnego i świeci oczywiście na czerwono. Skrajna lewa i prawa część lampy świeci na biało i jest to wsteczny.
Czujniki parkowania mam fabryczne więc nie pomogę.
A w ogóle to masz za...ty kolor tego caymana.
Góra |
|
technex
|
Napisane: 24.11.2015, 17:46 |
|
|
wit007 napisał(a): Światła od wstecznego wydaje mi się, że są obok kierunków, na końcach tych białych pasków. Ale to muszą zweryfikować posiadacze 981, np. DW. Inna sprawa, czy kierunki nie są przypadkiem czerwone? To pewnie czeka Cię zmiana lamp. Czy to mocowanie tablicy z tyłu jest zintegrowane ze zderzakiem?
Co do mocowania przedniej tablicy - nigdzie tego nie widzę w necie, ale - jak widać po załączniku - coś takiego istnieje. Na pewno tablica nie jest mocowana do tej dolnej, czarnej części zderzaka. Tak u mnie są czerwone kierunki więc zmiana lamp będzie... Mocowanie tablicy z tyłu już zostało odkręcone więc wpasuje tam normalną długą tablicę. Zamówiłem już u kolegi z forum te przejściówki pod tablice na przód i tył. Zastanawiam się czy światło przeciwmgielne ma jakieś inne funkcje (światło wsteczne) bo diody u mnie są czerwone a w EU wersjach wydaje mi się że są białe ?
|
|
Góra |
|
technex
|
Napisane: 24.11.2015, 18:03 |
|
|
DW napisał(a): Tak jak na zdjęciach w poście WITA, po przednią tablicę rejestracyjną w ramce jest jeszcze plastikowa podkładka, mocowana bezpośrednio do zderzaka idealnie pasująca do niego. Pod tylną tablicą z ramką, jest też podkładka o wymiarach nieco mniejszych niż sama tablica. Piszę o wersji EU kupionej w salonie w Polsce.U mnie nie ma tej ramki lakierowanej w tylnym zderzaku po tablicę. Podkładki myslę że bez problemu kupisz w dowolnym salonie Porsche.
Pozioma lampa pod spojlerem z tyłu jest biała. Obsługuje światła przeciwmgielne i cofania. Po wrzuceniu wstecznego i włączeniu przeciwmgielnego środkowa jej część pełni rolę światła przeciwmgielnego i świeci oczywiście na czerwono. Skrajna lewa i prawa część lampy świeci na biało i jest to wsteczny.
Czujniki parkowania mam fabryczne więc nie pomogę.
A w ogóle to masz za...ty kolor tego caymana. Dzięki za odpowiedzi Z koloru się mega cieszę
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|