Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: pytanie o 981
PostNapisane: 21.08.2013, 15:35 

Witam wszystkich.
Od dawna niesmialo czytam forum.
Chciałbym dolaczyc do grupy.

znalazłem taki bilet

http://otomoto.pl/porsche-boxster-981-2 ... 46936.html

wiem ,ze nie jest to super wersja ,ale mysle ze jako pierwsze Porsche byłoby ok.

czy ktoś cos o nim wie?
czy ogladal?

Wlasciciel startowal od 250 poprzez 210 a konczy na 199

czy to dobra cena?

czy nie będzie brakowało dodattkow?

czy da mi dużo frajdy z jazdy?

Przepraszam za dziwne pytania,ale szukam potwierdzenia decyzji

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2013, 15:41 

ja bym zapytał czy to auto było testowe dla klientów, czy klient się rozmyślił. rozmawiałem ostatnio ze znajomym, który pracuje w innej firmie samochodowej (zacnej) i powiedział abym nie kupował żadnego auta demo bo on widzi na co dzień jak one są "testowane"...więc kupiłem... nowe ( ! )...
z drugiej strony, czasami coś za coś i cena może być atrakcyjna. a idzie jesień, zima, więc cabrio pewnie będą tanieć ;-).
o tym aucie ja jednak nic nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2013, 15:49 

auto jest prywatne.

klient kupil,ale chyba nie spelnilo jego wymagan bo zamowil już cos innego.

teraz będą taniec,aby za kilka m-c drozec.

a tak pocieszyłbym się jeszcze z miesiąc.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2013, 16:19 

dla mnie wygląda fajnie. pewnie, że to nie wersja S, ale jak nie jeździłeś czymś mocniejszym wcześniej, to powinno Ci wystarczyć na początek. Zależy czego szukasz. Jeśli pragniesz mocy i wciśnięcia w fotel, to wersja S dostarcza więcej emocji, ale ta wersja też powinna przynieść wiele radości (jednak możesz czasami krzyczeć w duchu "więcej mocy" :) !!!)

Nie wiem ile kosztuje nowy goły Boxster (może sprawdź w salonie) i porównaj na ile ta cena atrakcyjna, bo auto rzeczywiście nie ma wielu dodatków. jeśli to 35-40% taniej, to bierz i ciesz się życiem i prawie nowym autem, które starczy Ci na lata, albo do momentu kiedy nie przejedziesz się czymś mocniejszym ;-)...

a jeśli jeździłeś/jeździsz czymś, co ma podobne czasy do setki, no to musisz przemyśleć, bo może Ci trochę brakować mocy. no chyba, że szukasz cabrio.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2013, 17:28 

Nr klubowicza: 353
Z tego co pamiętam to ten egzemplarz był wygraną w jakimś konkursie, w zeszłym roku było wystawiane w auto reducie jako nówka sztuka coś za około 250tys. Mniej więcej tyle kosztuje nowy golas w salonie. Ten konkretny rzeczywiście jest ubogo wyposażony ale cena wydaje się ok jeśli auto nie miało przygód. Ma topową w tym modelu felgę i kierownicę sport design i praktycznie to wszystko. Weź pod uwagę że dobrze wyposażony egzemplarz jako nowy byłby o około 120 tys droższy a bez problemu konfigurując auto można dojść w samych opcjach do 160 , taki stoi w PCW za ok. 380 tysięcy(opcje za ok 130). Co do wersji silnikowej nie jeździłem zwykłym natomiast S daję porządnego kopa ze skrzynią PDK, ale jest też sporo droższy. Podsumowując za kwotę poniżej 200 bardzo trudno będzie znaleźć Boxstera 981 bezwypadkowego, ten jest bodaj pierwszy w PL. W tym konkretnym egzemplarzu najbardziej brakowałoby mi chyba PASM.
Z jednej strony kabrio teraz jest trudniej sprzedać i są "tańsze"ale z drugiej na wiosnę rocznikowo to będzie już dwulatek! Podsumowując przejedż się tym konkretnym egzemplarzem i spróbuj jazdy w salonie Porsche wypasionym egzemplarzem i będziesz znał odpowiedź.

Boxster S 981 '12
928 S2 ’ 86
Było 928 S4’ 90

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2013, 18:19 

Dokladnie.to wygrana. Klient dolozyl kola.

Wadomo ze jak przejade sie S pdk to ten zwykly bedzie lipny

Poza tym mam zasade w zycie - nie jezdze lepszymi furami niz posiadam. Dzieki temu ciesze sie tym co mam.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2013, 18:58 

jeśli pasuje Ci przyspieszenie, i manualna skrzynia itd., to obejrzyj, przejedź się i ponegocjuj cenę ;-).
Ja kupiłem 911-tkę z ok. 35% różnicą w stosunku do ceny salonowej - auto miało 9 miesięcy i 6tys km na liczniku.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]