Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.12.2018, 0:25 

Mam pytanko,
myślę nad zakupem Cayenne II w Dieslu z początku serii. Co sądzicie o tym aucie, awaryjności itp? Do jakiego przebiegu to auto sprawnie śmiga - ogólnie w sprzedaży są już ok. 200.000km.

Od razu powiem - kieruje się Dieslem bo nie mam biznesu więc jak kupię to jako osoba fizyczna.Chciałbym auto na co dzień więc kieruję się spalaniem. Diesel najmniej pali. Tym razem jak już kupię to chcę SUWa na lata.

Ogólnie pytam bo Diesli się boję. Ostatnie auta dobre z tym silnikiem to się skończyły wielki temu tak ok 2004 roku. Teraz jest dużo elektroniki itp.. jest co się psuć i przez to są wydatki;

Na dynamice mi nie zależy bo mam już jednego wieprza..
Pozdrawiam i dziękuję za rady.

PostNapisane: 10.12.2018, 0:40 

Genialne auto. Kupuj i się nie zastanawiaj. Silniki diesla od Audi w tym aucie są o niebo bardziej dopracowane niż własne konstrukcje Porsche, co przekłada się na mniejszą awaryjność (w praktyce znikomą). W samochodach Audi ludzie robią nimi po 400tys km bez najmniejszych problemów ... Cayenne nikt chyba jeszcze tyle nie zrobił :)

Do tego ceny części do tych silników są przynajmniej o połowę niższe niż do silników Porsche (a czasami o 2/3 niższe).

Auto z tym silnikiem pali 9.5L po mieście, ok 7.5L w trasie.

Sam mam Audi S5 z silnikiem V8 4.2 w manualu (wiadomo - taki męski konfig ... tak sobie przynajmniej mówię), ale ostatnio coraz częściej się łapię na tym, że wolę jeździć Cayenne żony w dieslu ...

Auto jest zajefajne.

PostNapisane: 10.12.2018, 9:47 

Thx za info😂

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]