Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.08.2019, 18:03 

Wiem, że było milion razy... tyle że głównie na temat pierwszej generacji Cayenna. Sam miałem Turbo polift z 2008 r. i wiem jak było ze spalaniem:( Nie mam złudzeń, że w mieście będzie lepiej niż 20+, ale mam (choć) nadzieję, że w trasie - z uwagi na mniejszą masę i skrzynię 8 biegów - jest nieco lepiej.
Interesuje mnie realne spalanie w trasie przy stałej prędkości autostradowej 130-140 oraz na zwykłych drogach bez "napinania", tj. jak trafi się zawalidroga to się za nim trochę jedzie i w sumie średnie prędkości wychodzą ok 60-80 km/h.
Rozważam zakup takiego auta w celu wyłącznie jazdy w trasę - ok 15-20 tys km rocznie.

PostNapisane: 11.08.2019, 23:36 

Stosując ecodriving można wykręcić ok 12-13l/100km, tylko czy nie lepiej do tego typu stylu jazdy kupić diesela (piszę jako sprzedający właśnie Cayenne II Turbo). Generalnie porównując do poprzedniej generacji to jest zauważalna różnica spalania na korzyść II (wiem z własnego doświadczenia).

PostNapisane: 12.08.2019, 9:02 

Miałem cayenne turbo polift 2008 wiec niestety nic dobrego na temat tego modelu nie powiem , co do spalania ja tylko miasto i bylo 24-28 L /100km , zbiornik 100 litrów znika w oczach , nie miało dużo znaczenia jak jeździłem , dodatkowo brał olej duzo oleju ale wedle porsche twierdziło ze to ok , przebieg 120tys km od 1 wl. bezwypadek nie ze jakiś zlomik

PostNapisane: 12.08.2019, 15:43 

Dzięki za odpowiedzi:) Widzę, że w Cayenne turbo II da się osiągnąć ok 13 przy spokojnej trasie, co jest dla mnie do przyjęcia. Ponad 15 w Cayenne Turbo I 2008 niestety nie było i dlatego sprzedałem to auto...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]