Krótko, rozregulował mi się mechanizm zmiany biegów. Nie wchodzą mi już jedynka i wsteczny nawet! Nie mam narzędzia "gear shifter aligment tool" występujący pod numerami 000 721 961 91. Czy mi się to uda, zobaczymy. Miarą sukcesu będzie przywrócenie jedynki i wstecznego.... choć się zobaczy czy da się wyregulować, a może "short shiter" wjedzie.
Co mam? Ano tylko nagrania z YouTube
Jeśli chcielibyście podzielić się jakimiś wskazówkami, to chętnie przyjmę
19-ta minuta - widać jak rozregulowane jest wrzucanie biegów 22-ga minuta - znaleziona śruba, którą chyba należy dokręcić, ale w jakiej pozycji?
Uwaga: Pierwszy raz takie coś nagrałem a i wychodzi brak elementarnej wiedzy. Film jest w dostępie niepublicznym. Było cicho więc podbiłem głośność do 150% i przesadziłem. Ujęcia kabiny nie powinny być w szerokokątnym... Sorki
Oczywiście, jak coś poradzicie, to zapraszam do podzielenia się
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Ustaw lewarek na środku (ktoś może trzymać) i pod autem na środku ruchu lewo-prawo ustaw wybierak. Skręć i powinno być ok. Może dodaj kleju na gwint tej śruby.
Widze ze nie tylko ja gimnastyke przy aucie dzis uprawialem Z biegami to nie pomoge zdalnie, choc w skrzyni biegow ten drazek co sie wsuwa i wysuwa tez sie przekreca i w zasadzie odzwierciedla ruchy lewarka. Caly pozostaly system sluzy do tego zeby przekazac ten ruch miedzy lewarkiem a tym drazkiem. W kazdym razie tak jest w normalnym aucie a boxstera od tej strony nie znam.
Ps. Jak udalo Ci sie go tak na bok wywrócić i jeszcze podeprzec? Masz strasznie silnego szwagra?
Że trzpień wybieraka się obraca, że ta śruba mocująca ramię na tym trzpieniu się rusza to nawet trochę widać na filmie. Przykręcę w eksperymentalnych miejscach.
Auto podlewarowałem z tyłu i podstawiłem kobyłki i się wsunąłem pod spód. A że nagranie nie trzyma poziomu to z faktu, że kamera okulna trzymana w ręce
Ustaw lewarek na środku (ktoś może trzymać) i pod autem na środku ruchu lewo-prawo ustaw wybierak. Skręć i powinno być ok. Może dodaj kleju na gwint tej śruby.
Tak zrobiłem. Na środki poustawiałem i skręciłem na klej do gwintów. Działa!. Choć luzy są...