Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15.04.2019, 11:33 

Nr klubowicza: 615
Podczas jazdy łapy pocą mnie się. Na tor jakieś rękawiczki bym zanabył. Ale nie chcę kupować przez internet bez przymiarki - raz tak kupiłem motocyklowe i potem żałowałem, że nie leżą jak należy. Znacie może jakieś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym podjechać, przymierzyć?

A, mam lekkie i dobrze pasujące rękawiczki motocyklowe Thor enduro/cross - czy w takich można jeździć też autem? Czy samochodowe mają jakieś inne funkcje? (oprócz niepalności)

Dzięki i pozdrawiam,
Jacek

996 C4S

PostNapisane: 15.04.2019, 12:50 

Sklepu w 3M nie znam, ale ostatnio kupowałem rękawiczki dla syna w rallyshop.pl, pokręciłem coś z rozmiarami i wymienili bez problemu.

Jeździłem kiedyś w crossorych kartem, ale nie było mi zbyt wygodnie, motocyklowe mają protektory na kostkach i palcach oraz zaprojektowane są do innego układania dłoni na kierownicy.

PostNapisane: 15.04.2019, 14:45 

Nr klubowicza: 033
sklepy internetowe musza przyjmowac zwroty bez podania przyczyny - wiec z rekawiczkami mi sie zdarza zamowic kilka w różnych rozmarach i odeslac po prostu te ktore mi nie pasują.

ale na punkcie rękawiczek mam świra ;) - dlatego zdecydowanie wolę przymierzać niestety nie znam za duzo sklepów (nawet w swojej okolicy ktore trzymaja na stanie te co mnie interesują)

motocyklowe dla mnie nie spełnią zadania (tu też mam trochę doświadczenia ;) ) bo mają za dużo ochraniaczy i nawet te z kangurzej skóry są za grube. ja polecam po prostu zwykle rękawicznki skórzane dobrze dobrane. (no chyba że ta niepalność jest ci potrzebna...)

ja nie lubie nomexowych po latach prób i błędów trafiłem na rękawiczki taktyczne firmy franklin i je sobie sprowadzam - no ale przymierzyc w pl nie ma gdzie... - ogólnie kierunek sklepów militarnych też bym polecał - policyjne/wojskowe taktyczne rękawiczki mi sprawdzają się świetnie też na co dzień i do prowadzenia auta.

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 16.04.2019, 13:55 

Przypuszczam, że pocą się nie tylko na torze, do cywilnej jazdy polecam te: https://kalta.pl/ mam 2 pary od kilku lat. Polecam zaznaczyć, że chcesz szwy na zewnątrz nie w środku. Przy pierwszym zamówieniu niektóre palce były za krótkie, więc uszyli na nowo z uwzględnieniem moich wymagań.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]