Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.04.2019, 13:52 

W moich poszukiwaniach zafiksowałem się na wersję S (bo taką miałem okazję się przejechać). Nie bardzo mam możliwośc porównania z wersją 2,7 bez nakręcenia setek kilometrów.
Czy ktoś, kto miał możliwośc takiego porównania mógłby mi podpowiedzieć czy różnice są duże i czy warto jednak polować na tego S?
Szukam auta weekendowego, które ma dostarczać fun i "driving experience". Może te 30KM, hamulce z 996 itp jednak nie są aż tak ważne?

PostNapisane: 22.04.2019, 15:38 

Też nie jeździłem nigdy 2,7 ponoć różnice są. Wersje S w manualu są poszukiwane, boxster daje frajde z jazdy ważne żeby auto mechanicznie było zadbane a przeglądy robione regularnie. Mój ma 68tys przebiegu olej wymieniany co rok (2-3tys km) w tym roku wimieniłem wahacze auto dużo stoi i obwisły a 2 lata temu poduszkę silnika (od modelu 997). Kupując auto mechanik powinien endoskopem zaglądnąć do silnika, trzeba sprawdzić zawieszenie bo jest bardzo kosztowne, katalizatory(choć teraz można zrgenerować w dobrych pieniądzach). Dla mnie S już jest za słaba choć hamulce bajka lepsze niż w służbowej Skodzie 😅

PostNapisane: 22.04.2019, 15:40 

Moze chcesz sprzedac ;)

PostNapisane: 22.04.2019, 15:53 

Myślę że raczej mi się nie opłaca 😉 mam zrobione w nim wszystko co trzeba no i ten przebieg.. mam go 4 lata poprzedni właściciel miał 10

PostNapisane: 23.04.2019, 9:09 

Jeździłem 2.7 i 3.2.
Największe różnice to hamulce i skrzynia.
Moc ma moim zdaniem drugorzędne znaczenie.

Mi się udało trafić eSkę, ale po prostu miałem fart. Szukałem jakiegokolwiek bez przygód blacharskich i akurat eSka się taka trafiła.

Znajdź dwa ogłoszenia w pobliżu i się przejedź jednym i drugim.

PostNapisane: 23.04.2019, 9:39 

Nr klubowicza: 033
ja jezdzilem 2.5, 2.7 i S (S mialem)

2.5 nie chciałbym - za wysoko trzeba je ciągnąć i żąglować biegami za dużo.

3.2 jest rewelacyjne - mocno niedocenione auto nadal.

2.7 jest ok

na papierze nie widać tych różnic tak bardzo jak w jeździe - jak boxa chciałęm to 2.5 mnie rozczarował mocno silnikiem i odpuściłem początkowo bo nie chciało mi się wierzyć ze S możeby byc warty 2x cene - ale okazalo się ze dokładnie tak jest - 3.2 cudnie ciągnie od dołu - dzięki temu czujesz się jak zupełnie innym aucie - pewnie trzeba to poczuć samemu - kilkaset km. zeby przekonac sie ze jednak nie musisz ogladac innych niz 3.2 to nie taka zła inwestycja - raz pojedziesz a zobacz ile czasu na przeglądaniu ogłoszeń oszczędzisz? ;)

natomiast jak chcesz S to kupuj S - gdyby nie brak tych 2 miejsc nadal bym go miał.

2.7 jest ok - moment na dole już jest ok i auto nie drażni.

swoją drogą tak naprawdę to tęż zależy do czego porównać bo wierzę że zwykłe 2.5 też może dużo radości dać (było przecież takie z utwardzonym zawieszeniem, wydechem dansk kubłami itp które nieżle łoiło w dobrych rękach znacznie mocniejsze auta na naszych imprezach :) ) - a moze okaze sie ze 2.7 wystarczy - tyle tylko że jeżeli budżet pozwala to zdecydowanie wolałbym S

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 7.05.2019, 1:33 

3.2l ma moim zdaniem znacznie lepsze brzmienie silnika :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]