Myślę, że fajnie byłoby gdyby strona podpowiadała linki to opisów danego auta, testów etc.
Poza tym, wygodnie byłoby gdyby wybrane auto z listy wyskakiwało w nowym oknie. Nie byłoby potrzeby powracania do listy i jej odświeżania za każdym razem. (Wiem że można użyć opcji 'otwórz w nowym oknie').
Do pól obowiązkowych zaliczyłbym coś takiego jak usystematyzowana przedstawiona w jakiś uporządkowany sposób historia pojazdu.
Jeśli oferujący nie miałby informacji na ten temat to musiałby klinkąć np:brak informacji.
To też czasami wystarczy do oceny wiarygodności ogłoszenia.
Można by też odnieść się do oceny poprawności przedstawionej oferty.
Często ludzie wypisują oczywiste błędy (np boxster gt2, albo 911 turbo 3,8
czasami głupoty, sprzeczności (salon polska - sprowadzony) a czasami kłamstwa (bezwypadkowy...)
Struktura formularza nie powinna pozwalać na tego typu rzeczy. Nie wszytkiego da się uniknąć bo pewnie baza danych musiałaby się mieścić w CIA ale może część tych błędów da się wyciąć chociażby z wytłuszczonych nagłówków.
Co do wyeliminowania nierzetelnych ofert to pewnie tu jest problem bo jak rozumiem, nie da się wprowadzić rygoru poświadczenia nieprawdy, czy też nadania anonsoi statusu oferty w rozumieniu prawa handlowego.
Ale może chociaż odniesienia do linków dotyczących szczegółowego opisu danego modelu spowodują łatwą weryfikację niektórych ogłoszeń przez przeglądających.
Na razie tyle bo jestem w pracy i coś jednak muszę zrobić dla firmy