Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15.10.2014, 15:41 

witam, jestem tu nowy, od paru tygodni posiadam cayenne s 4.5 i postanowilem poprawic w nim pare rzeczy po poprzednim wlascicielu. nie sa to jakies kosmiczne tematy, raczej sprawy typu korekta rozrzadu, wymiana wahaczy etc. wstawilem auto do autoreduty przy zwiciezcow, ktora w ciagu godziny przeslala mi wycene prac. chcialem porownac te parametry z polecanym na forum serwisem porsche pana ale gosc najpierw nie odbieral przez pol dnia telefonow, a nastepnie od 4 dni mimo obietnic nie jest w stanie odpisac na prostego maila/smsa z prosba o podanie kwoty. podobnie w aso porsche centrum - do 2 dni nie moge sie doprosic o przeslanie informacji, ile kosztowalyby wyszczegolnione prace. wtf? czy naprawde serwisy marki premium, kasujace po pare tysiecy za byle pierdniecie, maja swoich kilentow az tak gleboko w d...? jezdzilem wczesniej innymi markami i nigdy nie mialem podobnych problemow. w zwiazku z tym pytanie - czy mozecie mi polecic jakies alternatywne, traktujace klientow powaznie serwisy w wwie i okolicach, ktore moglyby sie w przyszlosci zajac moim autem, a konurencyjne cenowo wobec autoreduty, ktora jest jednak dosc kosztowna jak na nieautoryzowana stacje? dzieki i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2014, 15:52 

Witaj,
W Porsche Centrum Warszawa też miałem problem jeśli chodzi o jakość informacji (wyceny w ogóle nie dostałem). Mam wrażenie, że jeśli nie kupiłeś u nich nowego samochodu, to od razu dostajesz najniższy priorytet i zakładają że Cię nie stać na serwis.
Co do Porschepana, to obowiązuje tutaj zasada: szybko, dobrze, tanio - wybierz dwa. Wg. mnie jest tanio i naprawdę solidnie. Z tego powodu kolejki są czasem bardzo duże i Michał jest naprawdę zajęty. Jeśli nie dostałeś odpowiedzi, to polecam zadzwonić się przypomnieć ;)
Jak szukasz opcji 'szybko i dobrze', może być problem z 'tanio'. Jeśli coś znajdziesz, to koniecznie podziel się z nami.

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2014, 16:24 

dzięki za podpowiedź :-). w sumie to dziwne, że stosunkowo jednak popularna marka ma w wwie tak mało specjalizujących się w niej serwisów - sam piszesz, że do porsche pana ustawiają się kolejki. rozumiem, że technologia diagnostyczna i know how wymagają pewnych nakładów, ale przy tym poziomie cen powinno się to wszystko w miarę szybko zwracać.

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2014, 16:37 

moim zdaniem (jestem klientem PCW od chyba 7 lat) PCW po prostu przestaje pomalutku wyrabiać mimo, że ja jestem z ich usług bardzo zadowolony. W interesie właściciela (i moim :) :) :)) powinno być otwarcie drugiego serwisu w W-wie, jak najszybciej, zanim coraz więcej klientów zacznie mieć problem aby szybko umówić się na pilna usługę.

dla pocieszenia, jak padła mi jedna z sond lambda i akurat byłem w Stuttgarcie, to w serwisie po drugiej stronie ulicy od fabryki, zaproponowano mi termin za...3 tygodnie...wracałem do W-wy bez jednej sondy - w W-wie w PCW załatwiono sprawę w kilka dni (łącznie ze sprowadzeniem sondy).

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2014, 16:43 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
I taki jest plan - chyba nawet już jest lokalizacja, ponoć ul. 17 stycznia.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2014, 17:08 

a jakie jest wasze zdanie na temat serwisu Autoreduty, bo na forum ciężko mi było cokolwiek sensownego znaleźć? oprócz opinii dotyczącej "kombinacji" przy sprzedawanych przez nich autach.

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 9:19 

Nie chcę rzucać oskarżeń, ale jak kombinują z autami (czasem ostro) raczej mało prawdopodobne żeby nie kombinowali z serwisem...
Osobiście trzymałbym się z daleka.

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 13:42 

Nr klubowicza: 694
Ja mam złą opinię o AutoReducie przy okazji serwisu BMW 5 u mnie w rodzinie. Chcieli chłopaka naciągnąć na niepotrzebne wydatki, dodatkowo wystawili bardzo słoną wycenę.

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 14:13 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Mnie dawno temu zrazili - podjechałem 964, pod wejściem stały dwie 993. Wszedłem, mówię o co chodzi, a pan na to "takich starych to my nie serwisujemy". Wszystko na ten temat.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 14:15 

wit007 napisał(a):
Mnie dawno temu zrazili - podjechałem 964, pod wejściem stały dwie 993. Wszedłem, mówię o co chodzi, a pan na to "takich starych to my nie serwisujemy". Wszystko na ten temat.

:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 16:17 

Ja wielokrotnie korzystałem z PorschePana i robią w miarę tanio, bardzo dobrze ale maja problemy z utrzymaniem terminów.

Serwis PCP w Warszawie wielokrotnie mnie doprowadził do :oops: i z powodów zdrowotnych staram się tam nie jeździć.

Ostatnio bylem u Piotra Dąbrowskiego na Ursynowie i bardzo szybko i solidnie zaaranżował regeneracje maglowniczy, wymianę klocków, wymianę opon i parę innych spraw.
Na pewno nie przepłaciłem

Bylo to moja pierwsza wizyta u Piotra i polecam

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 22:40 

Jeśli chodzi o nowsze to w Warszawie tylko PorschePana - z dodzwonieniem się jest problem i terminem, ale drugie nie ASO w Polsce Rafał Dusza (Katowice) też terminy ma odległe. Więc w nowszych osobiście mogę polecić tylko te dwa serwisy. I wolę dłużej czekać u nich, niż od ręki mieć w ASO. Do AutoReduty swojego samochodu bym nie oddał.
Starsze (wiatraki) to na pewno Kacper z Bełchatowa (u niego serwisuję 964) i Piotrek z Ursynowa (koledzy są zadowoleni).
Naprawdę o serwisy Porsche nie ma co narzekać - są to osoby z dużą wiedzą, doświadczeniem i przede wszystkim pasją!!! Jutro z inną marką jadę do Berlina bo nie mam gdzie wstawić:(

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2014, 23:32 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Tromer napisał(a):
Na pewno nie przepłaciłem .....

Bylo to moja pierwsza wizyta u Piotra i polecam

.... o cholera, mogłem więcej zarobić....... :wink:

Dziękuję Tomku.......aj, pamięć krótka.... :lol: , ale miło było Cię widzieć po latach ( bo "łączy nas ta sama pasja" ) i cieszę się, że rozwiązałem problem, na tyle na ile mogłem.

Jak by dobrze poszukać to jest jeszcze gdzie.....
a tak nawiasem, tych kilka "drobiazgów", z którymi Kolega rozpoczął temat, (np.korekta rozrządu ???) to może być... mała mina........ot co....

Warsztat przy Zwycięzców znam.....z lat 70-tych...oczywiście to był inny właściciel, ale..nie wiem, czy tam jakieś cieki sprawiają , że tam zawsze było...jakoś tak....ale przy tej masie "przerobu z wyższej półki" nie ma co narzekać. Na warsztaty się narzeka powszechnie....albo telefonów nie odbierają, albo terminy, jak nie terminy, to jakość i cena.... najłatwiej klikać w klawiaturę....a najlepiej wyczekać na Porschepana, albo zaufać ASO.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 3.11.2014, 18:13 

wit007 napisał(a):

Ale Ci pocisnął... :/ Z takim podejściem to klientów im zacznie ubywać... :(

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]