|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
torwyscigowy
|
Napisane: 19.09.2018, 21:23 |
|
|
Szanowni Państwo, przedstawiamy ankietę, która będzie przedmiotem badań w pracy nad stworzeniem Strategii rozwoju sieci torów wyścigowych w latach 2019-2023. Badanie przeprowadzane jest na życzenie inwestora, który chciałby jak najlepiej poznać profile jak i wymagania przyszłych użytkowników torów wyścigowych. Badanie będzie się składać z dwóch części. Cześć pierwsza ma na celu stworzenie profilu osoby zainteresowanej korzystanie z toru wyścigowego oraz jego akceptowalnej lokalizacji. Część druga będzie skupiona na oczekiwanej przez potencjalnych użytkowników ofercie torów wyścigowych. Ankiety zostały rozprowadzone za pośrednictwem forów motoryzacyjnych. Dodatkowo badania zostaną oficjalnie opublikowane po zakończeniu ich opracowania, a potencjalne lokalizacje wyznaczone zostaną do końca roku. Odpowiadając na poniższe pytania możecie wpłynąć Państwo na kierunek w jakim będą rozwijały się tory wyścigowe w Polsce! Oto link do ankiety: https://goo.gl/forms/LHBLkndpXOhaoHe82z góry dziękujemy za wypełnienie ankiety i serdecznie pozdrawiamy wszystkich uzytkowników! Zespół Polskich Torów Wyścigowych
|
|
Góra |
|
tsubasa
|
Napisane: 19.09.2018, 21:31 |
|
|
A nie lepiej zamiast sieci torow zrobic jakis jeden Centralny Tor Wyscigowy? Tak raz a dobrze..
|
|
Góra |
|
Wodnik
|
Napisane: 20.09.2018, 9:13 |
|
|
tsubasa napisał(a): A nie lepiej zamiast sieci torow zrobic jakis jeden Centralny Tor Wyscigowy? Tak raz a dobrze.. Nie, nie lepiej.
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 20.09.2018, 9:47 |
|
|
Jeżeli inwestor będzie dobierał firmy/osoby do współpracy jak ta, która przygotowała tę "ankietę", to szkoda pieniędzy. Wygląda jakby licealista to przygotował, albo pierwszy lepszy student do pracy licencjackiej. Wiem, że to szorstkie słowa, ale temat torów powraca już któryś raz i jak tak się zaczyna, to widoki słabe, mam nadzieję, że ów inwestor zobaczy tę opinię.
|
|
Góra |
|
tukobi
|
Napisane: 20.09.2018, 12:02 |
|
|
Czy to nowy inwestor, który chce przejąć schedę po zamykanym właśnie PixersRing?
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 20.09.2018, 12:10 |
|
|
tsubasa napisał(a): A nie lepiej zamiast sieci torow zrobic jakis jeden Centralny Tor Wyscigowy? Tak raz a dobrze.. Czasy centralizacji wracają na dobre jak widzę ....
|
|
Góra |
|
tsubasa
|
Napisane: 20.09.2018, 12:46 |
|
|
TomRS napisał(a): tsubasa napisał(a): A nie lepiej zamiast sieci torow zrobic jakis jeden Centralny Tor Wyscigowy? Tak raz a dobrze.. Czasy centralizacji wracają na dobre jak widzę .... Szczerze? Mnie przeraza tylko jedno. Narod zatraca poczucie dystansu Duke to trafnie opisal. Mnie sie nie chcialo.. dziecinada
|
|
Góra |
|
waldi
|
Napisane: 20.09.2018, 21:17 |
|
Nr klubowicza: 368
|
Fakt, ankieta beznadziejna. Zakłada ,że każdy brał udział w wyścigach ulicznych
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 20.09.2018, 22:14 |
|
Nr klubowicza: 263
|
A tak nie jest ?
|
Jordan
|
Napisane: 21.09.2018, 12:06 |
|
|
Ktoś coś tą ankietą chce osiągnąć tylko nie wiadomo co. Jaki jest związek pytania czy ostatni wypadek był z Twojej winy z torem wyścigowym? A to tylko tylko jednen z przykładów. Mam wrażenie, że prawdziwy cel ankiety jest inny a tor jest jako chwytliwym hasłem.
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 21.09.2018, 12:31 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Duke napisał(a): Jeżeli inwestor będzie dobierał firmy/osoby do współpracy jak ta, która przygotowała tę "ankietę", to szkoda pieniędzy. Wygląda jakby licealista to przygotował, albo pierwszy lepszy student do pracy licencjackiej. Wiem, że to szorstkie słowa, ale temat torów powraca już któryś raz i jak tak się zaczyna, to widoki słabe, mam nadzieję, że ów inwestor zobaczy tę opinię. A niech robią interes, Niech zarobią, ze 3-4 tory Niech będzie jak najwięcej torów, niech będzie między nimi konkurencja (nie monopol jednego, jak to jest, bywa (bywało) Niech będą dostępne, czasowo i finansowo. Niech będą na nich szkolenia, zawody, eventy dla kobiet i zdeklarowanych amatorów ( nie jedynie tych z ambicjami) W deszczu, zimą i po ciemku też ! Niech będą ubezpieczone, niech ubezpieczyciele się dołożą. ..... ... to ja już sobie pójdę. ( na ankietach się nie znam, czasem się dziwię pytaniom, ale wiem, że często jest w nich ukryty sens, ankietę wypełniłem )
Góra |
|
moon48
|
Napisane: 21.09.2018, 12:44 |
|
Nr klubowicza: 615
|
Jordan napisał(a): Ktoś cis tą ankietą chce osiągnąć tylko nue wiadomo co. Jaki jest związek pytania czy ostatni wypadek był z Twojej winy z torem wyścigowym? A to tylko tylko jednej z przykładów. Mam wrażenie, że prawdziwy cel ankiety jest inny a tor jest jako chwytliwym hasłem. Bo to doskonały honeypot dla np. ubezpieczycieli, którzy chcieliby mieć potencjalnych sprawców bardzo kosztownych szkód na oku. Wczoraj wieczorem ze swoim agentem ubezpieczeniowym rozmawiałem. Facet jest miłośnikiem aut. Spytałem o ubezpieczenie na tor. Powiedział, że procedura (PZU) jest, że składka x2 oraz, że... z centrali nigdy nie przyjdzie zgoda. Za to zanotują wnioskodawcę i przy najbliższym zgłoszeniu szkody przeczesują np. social media itp. w poszukiwaniu dowodów na to, że wypadek miał miejsce na torze. Więcej, przy następnym roku składkowym podniosą składkę. Jednemu panu Link4 podniósł składkę x10 właśnie po takim researchu. Gość miał kanał na youtube... Tak więc faktycznie, zamieszczanie filmu z dzwonem (mea culpa, posypuję swą głowę popiołem i dziękuję adminom za zdjęcie tematu) na torze czy pisanie do nieznajomych o ściganiu się może wyjść na jaw w najmniej oczekiwanym momencie i wiązać się z niespodziewanymi kosztami.
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 21.09.2018, 19:19 |
|
|
ankieta została napisana przez laika więc typowe GIGO. garbage in garbage out...
|
|
Góra |
|
brok
|
Napisane: 6.11.2018, 12:58 |
|
|
Ścigając się na torach samochodowych, a więc uprawiając co tu dużo mówić, sport ekstremalny warto mieć świadomość, że nie obowiązuje w takich sytuacjach standardowe ubezpieczenie. W każdym OWU jest to napisane czarno na białym. Dlatego nie miejsce później do nikogo pretensji, jeżeli ubezpieczyciel będzie robił problemy.
|
|
Góra |
|
tony_szpachli
|
Napisane: 7.11.2018, 11:45 |
|
|
moon48 napisał(a): Jordan napisał(a): Ktoś cis tą ankietą chce osiągnąć tylko nue wiadomo co. Jaki jest związek pytania czy ostatni wypadek był z Twojej winy z torem wyścigowym? A to tylko tylko jednej z przykładów. Mam wrażenie, że prawdziwy cel ankiety jest inny a tor jest jako chwytliwym hasłem. Bo to doskonały honeypot dla np. ubezpieczycieli, którzy chcieliby mieć potencjalnych sprawców bardzo kosztownych szkód na oku. Wczoraj wieczorem ze swoim agentem ubezpieczeniowym rozmawiałem. Facet jest miłośnikiem aut. Spytałem o ubezpieczenie na tor. Powiedział, że procedura (PZU) jest, że składka x2 oraz, że... z centrali nigdy nie przyjdzie zgoda. Za to zanotują wnioskodawcę i przy najbliższym zgłoszeniu szkody przeczesują np. social media itp. w poszukiwaniu dowodów na to, że wypadek miał miejsce na torze. Więcej, przy następnym roku składkowym podniosą składkę. Jednemu panu Link4 podniósł składkę x10 właśnie po takim researchu. Gość miał kanał na youtube... Tak więc faktycznie, zamieszczanie filmu z dzwonem (mea culpa, posypuję swą głowę popiołem i dziękuję adminom za zdjęcie tematu) na torze czy pisanie do nieznajomych o ściganiu się może wyjść na jaw w najmniej oczekiwanym momencie i wiązać się z niespodziewanymi kosztami. Bo ludzie myślą, że Internet jest anonimowy, a w ubezpieczalniach pracują tłuki z epoki kalkulatorów i nie mają dostępu do Facebooka. O "attention whores" wrzucających filmy na jutubie z jazdy samochodami z prośbą o "lajki" nie wspomnę. W ogóle to się nauczyłem jednego, jeżeli oglądam jakiś POV i widzę jak gość prowadzi samochód oraz nie trzyma rąk na kierownicy na godzinach 3 i 9 tylko albo jedną ręką, a drugą gestykuluje/trzyma na drążku zmiany biegów/siedzi rozwalony z zimnym łokciem to wiem, że nic interesującego się od niego nie dowiem, bo sam nie ma pojęcia o fundamentach bezpiecznego prowadzenia samochodu.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
|