Siemka jestem nowym posiadaczem boxtera 718 z usa. Furka fajna ale jak to jeżdżony kot z worka ma pewne dziwności. Zaobserwowałem niepokojące stukanie mechanizmu różnicowego. Jak podniosłem samochod i pokręciłem tylnym kołem to jest pewien luz tzn zanim zacznie się obracać drugie kolo ( oczywiście w drugą strone) słychać metaliczne stuknięcie. Upatruje przycine tego w jakmś luzie w mechazmie różnicowym. Co Wy na to. Dodam że skrzynia zmienia biegi płynnie i bez szarpania, ale wdaje mi się że przy redukcji z 3na 2 podczas zwalniania też słychać to stuknięcie. Czy powinienem się niepokoić? Pozdrawia.
Siemka, tak jak kolega Bartek wspomniał, najlepiej utwórz nowy wątek w dziale technicznym w podrozdziale Boxter/Cajman. Zgaduję że masz tam szpere sterowaną hydraulicznie PTV ? Jaki przebieg ma prosiaczek, wymieniałeś oleje(hydrauliczny, przekładniowy), filtr w PDK? Często na tego typu objawy pomaga kalibracja. W razie jak byś z tym utknął, mogę pomóc rozwiązać ten problem. Pozdrawiam.
wow jestem po wrażenie aktywności członków klubu. spodziewałem sie ze raczej nikt nie zwraca uwagi na powitalny post, a tu prosze. zgodnie z zaleceniami napisze o swoich problemach w innym wątku. dzięki. pozdrawiam