Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15.06.2020, 18:40 

Czołem :)

Mam taki problem ze skrzynia biegów w swoim Cayenne 2011 r, 3.0 diesel. Przebieg to 320 tys. Głównie autostrady Polska-Francja. Samochodem jezdzila osoba w mojej rodzinie a od 20 tys jeżdżę nim ja. Od samego początku nie podobała mi się praca skrzyni biegow...
Objaw to branie trzeciego biegu na dwa razy oraz lekkie przeciąganie biegów (tak mi się wydaje przynajmniej)

Duzo czytałem i pierwsze co zrobiłem to zmieniłem filtr i olej w skrzyni lecz nic nie pomogło. Następnie została podjęta decyzja o wymianie sprzęgła hydrokinetycznego. Zrobiliśmy to i jest tak samo wciąż (czytałem że właśnie oznaką zużytego sprzęgła to branie trzeciego biegu na dwa razy).

Panowie czy macie pomysł co można jeszcze sprawdzić? Może jest jakiś czujnik czy coś :)

Będę bardo wdzięczny za jakiś trop :)

PostNapisane: 4.10.2020, 23:01 

Mam to samo co ty tylko w Vovlo xc 60 tez myslalem ze to konwerter i dalej jest to samo pozniej myslalem ze to moze turbo cos przeciaga regenerowalem 2 bo mam biturbo i dalej to samo przeczytalem gdzies ze moze to powodowac sterownik hydrauliczny skrzyni ale nowy kosztuje 5000 a ja juz za biturbo dalem 5500 plus konwerter 3000 i nie widzi mi sie wydawanie kolejne 5k w ciemno narazie jezdze daj znac ile dales za swo konwerter i czy udalo ci sie zdiagnozowac problem?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]