|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
banka87
|
Napisane: 8.05.2015, 15:14 |
|
|
Namyślam sie nad jakimś sportowym układem wydechowym do mojego macana - co możecie polecić ,czy ma to w ogóle jakikolwiek sens ,co jestem w stanie osiągnąć( jeśli chodzi o dźwiek?Czy jest możliwość po założeniu sportowego wydechu osiągnąć dźwiek porównywalny do benzynowych wersji caymana lub macana?
|
|
Góra |
|
David
|
Napisane: 8.05.2015, 17:57 |
|
|
tylko orginał z głosnikami w tłumiku
|
|
Góra |
|
uluś
|
Napisane: 8.05.2015, 18:06 |
|
|
Nie zrozum mnie źle, ale zastanawiam sie, czy temat twojego posta to nie oksymoron 
|
|
Góra |
|
mhl07
|
Napisane: 8.05.2015, 20:05 |
|
|
jeśli tutaj nie uda Ci się znaleźć odpowiedzi, to na pewno warto napisać taki sam post na macanforum.com
chwilę googlowałem i zatrzymałem się na tym przepięknym dźwięku po mod'dzie na wydechu na Macan Turbo, miód dla uszu:
https://www.youtube.com/watch?v=jDs_EsY ... e=youtu.be

|
|
Góra |
|
Szczur
|
Napisane: 10.05.2015, 11:17 |
|
|
Witam,
Tutaj przeważnie nie znajdziesz odpowiedzi. Dowiesz sie, ze powinieneś przeczytać książkę: " jak naprawić fiata 126p" lub "sekrety budowy latawców". Dowiesz sie, ze Amerykanie to "kundle" i jeszcze więcej " nie znasz nas"  albo do postu dostaniesz wiele OT. Za moje przepraszam. Nie umiem Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie ale wierze w to, ze znajdziesz rozwiazanie.
Pozdrawiam
Szczur
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 10.05.2015, 11:28 |
|
Członek Zarządu PCP |
 |
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9171 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Szczur, o co Ci chodzi? Lekko ironiczne odpowiedzi się zdarzają, ale w zdecydowanej większości odnoszą się do hm, niezbyt mądrych pytań. Boję się, że niestety w dieslu nie uzyskasz znaczącej poprawy brzmienia, a może się okazać że fabryczny system brzmi najlepiej. Może spytaj w MG Motorsport czy coś takiego robili lub czy się podejmą.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
banka87
|
Napisane: 10.05.2015, 12:19 |
|
|
Właśnie już pisze co sie dowiedziałem .
Rozmawiałem z przedstawicielami od wydechu cargraphic - te wydechy opierają sie na jakiś modulatorach dźwieku po przez regulacje przycisków ktore są załaczone w komplecie z wydechem i poźniej montowane.Przełączanie ich powoduje dla leprzych wrażeń dźwiek v8 po przez głośniki w aucie.
Natomiast po rozmowie z przedstawicielem Mg motosport musze powiedzieć , że chyba mnie przekonał do siebie.Mówił ,że to jest wydech mechaniczny bez żadnych modulatorów a efekt kóry uzyskali jest podobny bardzo do wersi Macan s benzyny(podobno sami byli ździwieni).Szkopuł jest taki ,że maja podobno tyle roboty ,że mogą zrealizować zamówienie dopiero pod koniec sierpnia.
|
|
Góra |
|
RaFFi
|
Napisane: 10.05.2015, 14:01 |
|
Nr klubowicza: 221
|
banka87 napisał(a): Właśnie już pisze co sie dowiedziałem . Rozmawiałem z przedstawicielami od wydechu cargraphic - te wydechy opierają sie na jakiś modulatorach dźwieku po przez regulacje przycisków ktore są załaczone w komplecie z wydechem i poźniej montowane.Przełączanie ich powoduje dla leprzych wrażeń dźwiek v8 po przez głośniki w aucie.
Natomiast po rozmowie z przedstawicielem Mg motosport musze powiedzieć , że chyba mnie przekonał do siebie.Mówił ,że to jest wydech mechaniczny bez żadnych modulatorów a efekt kóry uzyskali jest podobny bardzo do wersi Macan s benzyny(podobno sami byli ździwieni).Szkopuł jest taki ,że maja podobno tyle roboty ,że mogą zrealizować zamówienie dopiero pod koniec sierpnia.
Słyszałem na własne uszy wydech MG Motorsport w Macanie Diesel naprawdę fajnie brzmi...
_________________ AUTO-DUSZA specjalizacja PORSCHE rafi.d@porscheclub.pl
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|