Wystawiam do sprzedaży moje wychuchane 996 cabrio C2 manual z 2000 roku, kolor czarny, środek czerwony + hard top.
Ostatnimi czasy samochód bardzo rzadko użytkowany (box GTS i 996 tt spowodowały, że lepsze jest wrogiem dobrego
), szkoda więc aby stał w garażu i zajmował miejsce, zamiast cieszyć oko innego Porschemaniaka.
Samochód sprowadzony z Niemiec, kupiony przeze mnie w 2013 roku od klubowicza, od początku regularnie serwisowany w AutoDusza. W dniu zakupu miał 183 000 km, na dzień dzisiejszy ok. 195 000 km, przy czym po generalnym remoncie silnika zrobiłem ok. 5 000 km. Samochód nie miał żadnych wypadkowych przygód – przed zakupem robiłem oględziny u Lellka w Katowicach, potem wszystkie naprawy i serwis u Rafała Duszy.
Często kupując swoje pierwsze wymarzone Porsche zakłada się, że będzie ono już na zawsze, stąd też samochód jest mocno doinwestowany (wręcz przeinwestowany), ale to tylko z korzyścią dla przyszłego właściciela. Z grubszych rzeczy, które wydrenowały mi mocno kieszeń :
- całe wnętrze odnowione, plastiki pomalowane, deska, boczki i fotele obszyte na nowo czerwoną skórą Bentleya przez znaną firmę tunerską Carlex Design,
- wszystkie brakujące lub połamane zaślepki uzupełnione (a nie są to tanie rzeczy),
- wymieniona tylna szyba z PCV w miękkim dachu,
- silnik po remoncie – wymieniony wał korbowy z panewkami, wymieniona miska olejowa na głębszą z grodziami + wszystko co tam jeszcze Rafał uznał za konieczne,
- samochód regularnie serwisowany i naprawiany – w zeszłym roku wymienione tłumiki i katalizatory, wahacze, łączniki stabilizatorów i kilka drobnych rzeczy (nawet radio na fabrycznie nowe, bo lubię jak wszystko jest idealne),
- lakierowane elementy karoserii po odpryskach – przedni zderzak, przednia maska, przedni błotnik, cały hard top (od tego czasu prawie nie używany) – wszystko też przez AutoDusza.
Pewnie jeszcze można by było coś dopieścić, ale na dzień dzisiejszy można wsiadać, jeździć i pamiętać tylko o wymianie oleju.
Samochód jeżdżony tylko latem, zimą garażowany, więc tylko na letnich gumach.
Ze swoim pierwszym Porsche ciężko się rozstać i dużego ciśnienia nie mam, ale jak pisałem na początku, częściej stoi niż jeździ, a wartość kolekcjonerską będzie miał może za kilkanaście lat…
Cena sprzedaży (umowa kupna/sprzedaży) : 10
9110 PLN – tak, żeby ładnie wyglądało
Dla zainteresowanych więcej info na PW lub telefonicznie.
Pozdrawiam - Damian