yoshi napisał(a):
napisz prosze cos wiecej o autku, aktualny stan, przeszlosc, cena ...itp
Parę słów:
1. rok produkcji 1975
2. 2653cm3/110kW
3. przebieg nieznany; wg oświadczenia poprzedniego właściciela (jestem trzecim z kolei właścicielem tego pojazdu) silnik po generalnym remoncie w Centrum Porsche w Wuerzburgu (w 1994r.) do dnia sprzedaży w listopadzie 2006r. miał przebieg 20000km; ja przejechałem nim do dzisiaj ok. 3800km
4. brak książki serwisowej, dysponuję jedynie rachunkiem na wspomniany remont silnika
5. poprzedni właściciel wprowadził szereg zmian, głównie w nadwoziu i wnętrzu co widać na zdjęciach; poszerzył błotniki przód i tył, zamontował spoilery z przodu i tyłu; zmienił kolor tapicerki na żółto-czarny (jest to skay, wysokiej jakości ale jednak skay); samochód przez poprzedniego właściciela używany był okazjonalnie, głównie na czerwonych tablicach (oldtimer)
6. obecnie samochód jest po wymianie hamulców, chłodnicy oleju i szyberdachu oraz naprawie układu wydechowego (wydech był niestety za głośny jak na Tor Poznań i przez wytłumienie stracił na rasowym dźwięku)
7. opony TOYO R888 nieco już zużyte (głównie po jazdach na Torze Poznań i Zlotach klubowiczów)
Stan techniczny uważam za dobry, samochód jeździ głównie na Zloty i większych problemów, oprócz ładowania akumulatora co było kilka razy przyczyną bardziej i mniej zabawnych sytuacji, nie miałem.
Oczywiście samochód, jak każdy oldtimer, wymaga pewnych nakładów finansowych, ale nie jest to warunek konieczny aby mieć niesamowitą frajdę, nie tylko ze zlotowych imprez ale także w codziennym użytku.
No i jeszcze jedno; kolor samochodu rzuca się bardzo w oczy wszystkim wokół, tak więc trzeba mocno uważać gdzie i z kim się jeździ