Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.07.2019, 23:49 

Cześć,

Sprzedaję swoje Porsche Cayenne 3.0 diesel. Sprzedaż na umowę k-s z ceną wyjściową 135 000 zł. (do negocjacji - tylko dla forumowiczów PCP :) To już moje drugie Cayenne, poprzednie miałem w starej budzie. Auto z 2012 r., bogato wyposażone, garażowane, wnętrze bardzo zadbane. Co istotne - silnik w wersji bez konieczności dolewania AdBlue.

Serwisowane regularnie w PorschePana, m.in:
12.01.2017 (146 914 km.) – przegląd okresowy, wymiana oleju (Mobil1), wymiana tarcz i klocków hamulcowych przód i tył, wymiana filtra kabinowego, powietrza, oleju, (PorschePana)
19.06.2017 (151 303 km) – wymiana paska wielorowkowego (PorschePana)
06.03.2018 (157 770 km) – wymiana oleju w skrzyni biegów (wraz z filtrem), (PorschePana)
23.08.2018 (163 254 km.) – przegląd okresowy, wymiana oleju w przednim dyferencjale, wymiana oleju w centralnym mechanizmie różnicowym, wymiana oleju w tylnym dyferencjale, wymiana oleju silnikowego (Mobil1), wymiana płynu hamulcowego, wymiana filtra kabinowego, filtra oleju, filtra paliwa, filtra powietrza, (PorschePana)
12.2018 – wgrane nowe mapy do nawigacji

Wyposażenie:
9AD - Klimatyzacja automatyczna dwustrefowa, Światła LED, 8WB - Światła przeciwmgielne, Światła do jazdy dziennej, 8X1 – spryskiwacze lamp, Poduszki powietrzne kierowcy, pasażerów przednie, boczne, kurtyny, 8DV – system PCM 3 z CD, MP3, 3D8 – konsola wykończona skórą, 3LH – drzwi wykończone skórą, Elektryczne szyby tylne, Elektryczne szyby przednie i tylne, Elektrycznie ustawiane lusterka, 3PN - Elektrycznie ustawiane fotele z pamięcią, ESP (stabilizacja toru jazdy), ASR (kontrola trakcji), 0AB - ABS, Podgrzewane i wentylowane przednie siedzenia, N0Q – skórzane siedzenia z wentylacją, 0M1 - Zbiornik paliwa 100 l., 0RC + 2C4 – elektrycznie sterowana kolumna kierownicy z funkcją pamięci, 3B4 - Isofix, 3NW – dzielone i składane oparcia tylnej kanapy (przesuwane), 5TL Wykończenie elementów wnętrza w kolorze czarnym na wysoki połysk (piano black), 6XT - Podgrzewane lusterka boczne, elektrochromatyczne, 7AK - Alarm, Immobilizer, Centralny zamek, 7B6 – 12V gniazdko, 7L8 - System Start-Stop, 7MQ – emisja zgodna z EU5 , 7RT - Nawigacja GPS, 8T1 – tempomat, 9MB – komfortowy system oświetlenia wnętrza, 9TF – system oświetlenia wejścia/wyjścia,
0NA (bez oznaczeń), 0TD / 3ME dywaniki welurowe + dywaniki gumowe, 1BK – system PASM zawieszenie pneumatyczne, 1N3 – adaptacyjne wspomaganie kierownicy, 2ZH – kierownica podgrzewana, skórzana, 3FU - dach panoramiczny, 3S5 - relingi dachowe, 4A3 – podgrzewane przednie siedzenia, 4D3 – wentylowane przednie siedzenia, 4E7 – elektrycznie podnoszona klapa bagażnika, 4F2 – Porsche entry & drive: zamek centralny, system bezkluczykowy (keyless), 4KF - Przyciemniane szyby, 4X4 – boczne poduszki powietrzne przód + tył + Kurtyny powietrzne, 7D7 – CD/DVD zmieniarka płyt, 7K3 – TPMS monitoring ciśnienia w oponach, 7T1 – PCM 3 z modułem OFF-ROAD, 7X8 – ultradźwiękowe czujniki parkowania przednie i tylne + kamera cofania, 7Y1 – monitorowanie „martwego pola” (asystent zmiany pasa ruchu), 8EF - światła xenonowe, 8SB – przyciemniane klosze świateł tylnych, 9VL - System audio Bose® Surround Sound, 9W5 – bluetooth (telefon), PA2 - automatycznie przyciemniane lusterka zewnętrzne i wewnętrzne, Q2J, PE5 - Siedzenia z elektryczną 14-zakresową regulacją i pakietem pamięci, PP6 - Pakiet komfortowego oświetlenia z pakietem pamięci, QJ4 - Pakiet wykończenia nadwozia w kolorze czarnym z elementami aluminium, QR1 – kompas na desce rozdzielczej, UF1 - Uniwersalny interfejs audio w połączeniu z PCM z modułem nawigacji.

Zdjęcia do obejrzenia w ogłoszeniu:
https://gratka.pl/motoryzacja/porsche-cayenne-ii-3-0-diesel/oi/12795049

Sprzedaję bo zapragnąłem Panamerę :)
Zapraszam !

PostNapisane: 13.08.2019, 9:51 

Bardzo ładna i rzadko spotykana wersja wyposażenia jak na diesla - pneumatyka i deska w skórze.

PostNapisane: 26.08.2019, 15:36 

Elberoth - dziękuję za opinię.

Zdecydowałem się wstawić samochód na portal aukcyjny. Mam nadzieję, że oni zorganizują sprzedaż auta i zaoszczędzą dzięki temu mój czas (oczywiście pobierają za to prowizję). Jednocześnie z auta normalnie korzystam i stoi u mnie.
Aukcja jest pod linkiem:
https://car-port.pl/car/view/id/120365
ale niestety trzeba się zalogować żeby ją zobaczyć bo to jest portal głównie dla firm handlujących autami.
Przed zleceniem na aukcję musiałem zrobić wycenę auta przez rzeczoznawcę. Rzeczoznawca wycenił auto na 142 400 zł. przy założeniu "szybkiej sprzedaży" tj. "jak przy zakupie pojazdu w celu ponownej jego sprzedaży przez podmiot handlujący pojazdami używanymi". Bez tej korekty wartość pojazdu to 158 895 zł.
Ciekawy jestem jak "rynek" zweryfikuje tą cenę :roll:

Pozdrówki
Piotr

PostNapisane: 23.09.2019, 10:04 

Sprzedane - pierwszemu klientowi który zobaczył i przejechał się autem. Oddanie auta na aukcję to nie był dobry pomysł - oferty były śmieszne. Najlepiej jednak sprzedawać samemu - poprzez ogłoszenie. Niestety rynek jest dość nasycony i trzeba być elastyczny co do ceny - ja opuściłem aż 20 % w stosunku do początkowej ceny wywoławczej. Pewnie gdybym był cierpliwszy można byłoby sprzedać drożej, ale nie ma co być drobiazgowym ;) Niech autko cieszy nowego właściciela. Wątek do zamknięcia.
Pozdro,
Piotr

PostNapisane: 23.09.2019, 10:49 

Z ciekawości - za ile finalnie poszło ? (pytam, bo kilka cen podawałeś)

PostNapisane: 23.09.2019, 21:39 

Elberoth napisał(a):
Z ciekawości - za ile finalnie poszło ? (pytam, bo kilka cen podawałeś)

Info poszło na priv.
Pozdro,
Piotr

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]