Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.11.2020, 18:13 

Cześć,

Mam na sprzedaż wzmacniacz z 996 Cabrio - różni się podziałem pasma od wersji Coupe. Wzmacniacz stosuje się do Boxstera 986 - głośniki w drzwiach dzięki niemu "ożywają" i stają się wyrażnie słyszalne. Dobrze się to komponuje z wymienionymi głośnikami w desce rozdzielczej. Na fabrycznym systemie można dostać całkiem rozsądne granie. Stan super, żadnych wad. Cena 300 zł.

Marcin

P.S. Proszę administratora o wyrozumiałość - chyba nie mam jeszcze 25 postów, ale zapewniam, że moim głównym celem uczestnictwa w forum nie jest działalność handlowa :)

PostNapisane: 10.03.2021, 23:45 

Marcin TT napisał(a):
Cześć,

Mam na sprzedaż wzmacniacz z 996 Cabrio - różni się podziałem pasma od wersji Coupe. Wzmacniacz stosuje się do Boxstera 986 - głośniki w drzwiach dzięki niemu "ożywają" i stają się wyrażnie słyszalne. Dobrze się to komponuje z wymienionymi głośnikami w desce rozdzielczej. Na fabrycznym systemie można dostać całkiem rozsądne granie. Stan super, żadnych wad. Cena 300 zł.

Marcin

P.S. Proszę administratora o wyrozumiałość - chyba nie mam jeszcze 25 postów, ale zapewniam, że moim głównym celem uczestnictwa w forum nie jest działalność handlowa :)

Cena obniżona do 250 zł.

PostNapisane: 4.04.2021, 18:52 

Marcin TT napisał(a):
Marcin TT napisał(a):
Cześć,

Marcin

Cena obniżona do 250 zł.

Aktualne

PostNapisane: 5.04.2021, 17:47 

Czy to pasuje PnP do boxstera w fabryczne miejsce i fabryczne kostki? Do każdego? Moj to 986s 2001.

PostNapisane: 5.04.2021, 18:50 

and6412 napisał(a):
Czy to pasuje PnP do boxstera w fabryczne miejsce i fabryczne kostki? Do każdego? Moj to 986s 2001.

W kostce trzeba usunąć taka jakby prowadnice na zewnątrz kostki. Mimo tego kostka pasuje wciąż do oryginalnego wzmacniacza. Zrobie Ci fotke jak bedziesz zainteresowany.
Poza tym plug&play

PostNapisane: 5.04.2021, 20:51 

Zrób proszę zdjęcie wzmacniacza i kostki bo chce porownac wizualnie z moim. Ja mam tylko 4 glosniki. Bedzie chodziło?

PostNapisane: 6.04.2021, 10:07 

Rowniez chetnie zobacze zdjecie. Masz porownanie pomiedzy normalnym wzmakiem do Boxstera 4x40 a tym 4x60? Rzeczywiscie jest jakakolwiek roznica?

PostNapisane: 6.04.2021, 16:05 

escob napisał(a):
Rowniez chetnie zobacze zdjecie. Masz porownanie pomiedzy normalnym wzmakiem do Boxstera 4x40 a tym 4x60? Rzeczywiscie jest jakakolwiek roznica?

Ten dynx zaznaczony kółkiem trzeba obciąć.
Różnica polega na tym, że oryginalny wzmacniacz dzieli pasmo i do głośników w drzwiach puszcza tylko basy. Wzmacniacz od 996 cabrio na każdy kanał puszcza pełne pasmo. Oznacza to, że po podłączeniu do oryginalnych głośników w Boxsterze, te w drzwiach odzywają się zdecydowanie odważniej. Daje to również możliwość zmiany głośników w drzwiach na pełnopasmowe (takie z wysokotonowymi). Dodatkowo można założyć półkę z głośnikami za fotelami (wystawiam w innym ogłoszeniu) i zasilić ją ze wzmacniacza aczkowlwiek biorąc pod uwagę fakt, ze w półce są głośniki 8 cm, wystarczy im sygnał prosto z radia.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 6.04.2021, 16:07 

Marcin TT napisał(a):
escob napisał(a):

Ten dynx zaznaczony kółkiem trzeba obciąć.
Różnica polega na tym, że oryginalny wzmacniacz dzieli pasmo i do głośników w drzwiach puszcza tylko basy. Wzmacniacz od 996 cabrio na każdy kanał puszcza pełne pasmo. Oznacza to, że po podłączeniu do oryginalnych głośników w Boxsterze, te w drzwiach odzywają się zdecydowanie odważniej. Daje to również możliwość zmiany głośników w drzwiach na pełnopasmowe (takie z wysokotonowymi). Dodatkowo można założyć półkę z głośnikami za fotelami (wystawiam w innym ogłoszeniu) i zasilić ją ze wzmacniacza aczkowlwiek biorąc pod uwagę fakt, ze w półce są głośniki 8 cm, wystarczy im sygnał prosto z radia.

Czyli kupujący już nic nie musi obcibać - już to zrobiłem. Pomieszało mi się - myślałem, że obcinałem we wtyczce a w rzeczywistości zrobiłem to we wzmacniaczu.

PostNapisane: 6.04.2021, 18:12 

Pozwol ze zarezerwuje ten wzmacniacz. Dzis sobie sprawdze wizualnie czy taki jak u mnie i jesli tak to biore

PostNapisane: 6.04.2021, 18:26 

Sprawdzilem, ze zdjec wyglada na to ze pasuje wiec poproszę. Wysylam prv.

PostNapisane: 7.04.2021, 17:04 

Nieaktualne

PostNapisane: 13.06.2021, 0:28 

Okazało się ze moj oryginalny był sprawny tylko głośniki zepsute. Więc wzmacniacz ponownie jest na sprzedaż, ten sam tylko tym razem ja sprzedaję ;)
Cena ta sama co poprzednio 250zl

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]