Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20.08.2011, 15:58 

Witam potrzebuję dwa rodzaje środków bezpośrednio na rdzę.
Jeden z nich to taki, który wchodzi w reakcję z pozostałą rdzą (po uprzednim usunięciu tyle ile się da), zabezpiecza itd. i można na niego nakładać szpachlę, lakier itd.
Drugi również wchodzący w reakcję z rdzą, lecz taki którego już nie trzeba lakierować ani nic, coś do zabezpieczania podwozia i elementów niewidocznych, trudno dostępnych, na których pojawia się rdzawy nalot lub niewielkie wżery, jednak nie kwalifikujące się do spawania.
Co polecacie?
Od razu mówię, że Brunox jest nic nie wart, sprawdzałem na innym aucie, postępowałem zgodnie ze wskazaniami a rdza i tak wychodzi spod niego, dodatkowo szpachla pęka itd., ogólnie nie polecam.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2011, 11:17 

Ja używałem Cortanin F i jestem bardzo zadowolony, posmarowane powierzchnie zostawiłem na deszczu (na następny dzień) i w sumie miałem okazję sprawdzić jak się po tym zachowa - przez kilka dni nic się nie zmieniło, powierzchnia była dobrze zabezpieczona :) jest bardzo wydajny.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2011, 11:47 

Czytałem że to dobry środek, ale znalazłem informację, że nie można na niego nakładać szpachli, bo popęka i odpadnie (tak jak przy Brunoxie).
Więc jak to jest?
Jeżeli ten Cortanin F wykorzystam do zabezpieczenia podwozia tam gdzie pojawiły się ślady rdzy i nałożę na to jeszcze coś w rodzaju baranka (podobno dobra jest "blachoguma") to czy ta wierzchnia warstwa mi nie odpadnie?

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2011, 12:40 

Ja nakładałem szpachle na ten środek po wcześniejszym odtłuszczeniu i jest OK. Pytałem o to jeszcze w innym klubie, w sklepach i wszyscy mówią jedno, po co taki środek, jeśli nie można go używać pod szpachle... Znajomy tak zrobił w Mondeo i od 2 lat ma spokój, nic się nie pojawia. Jeśli na ten środek można nakładać szpachle, lakier itp, to myślę, że baranek mu nie zaszkodzi ;)
Jak chcesz zadzwoń jeszcze do sklepu od lakierów, może oni ci coś więcej doradzą jeśli nie jesteś pewny :)

http://www.kolor.bydgoszcz.pl/kontakt.html

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]