|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lockbud
|
Napisane: 4.07.2017, 15:51 |
|
|
Witam przytrafił mi się dziwny przypadek. Otóż, kupiłem używaną stacyjkę na zupełnie przypadkowej aukcji i efekt jest co najmniej dziwny. Chciałem podmienić front stacyjki bo mój był zniszczony ponieważ poprzedni właściciel złamał kluczyk w stacyjce i żeby wyciągnąć grot pokaleczył front. Rozebrałem kupioną stacyjkę żeby zobaczyć czy to się uda, ale niestety nie za bardzo i coś mnie podkusiło żeby podmienić stacyjkę i sprawdzić, jakież było moje zdziwienie gdy kluczyk spasował i auto normalnie odpaliło. O co chodzi? Co z immobilizerem? Co z wzorem kluczyka? Jeszcze wzór kluczyka rozumiem że może się powtórzyć ale immobilizer to już sprawa indywidualna, a tu niespodzianka.
|
|
Góra |
|
Wolf
|
Napisane: 4.07.2017, 16:27 |
|
|
Transponder do immo masz w kluczyku, w stacyjce tylko odbiornik. Reszta jest pewnie zakodowana w którejś centralce. Ale że klucz się przekręcił to ciekawe.
Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
Lockbud
|
Napisane: 5.07.2017, 14:04 |
|
|
Bardziej byłem przekonany że immo nie zapali, kluczyki czasem się powtórzą aż tak dużo kombinacji chyba nie ma po prostu miałem chyba niesamowitego farta. Chociaż sprawdźcie czy u was też tak się da że stacyjkę w zasadzie przekręcić można byle czym, choćby samą końcówką klucza, oczywiście zapłon się nie zapali do momentu aż włożymy klucz do końca ale przekręcić się da, i dla tego pomyślałem że głównym zabezpieczeniem jest immo.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|