Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.12.2007, 20:04 

Witam wszystkich właścicieli Porsche. Potrzebuję informacji o Pewnej 944. Samochód ten obecnie znajduje się w Krakowie. Ale jest na Warszawskich lub Wrocławskich tablicach, jeszcze na czarnych.. Samochód jest najprawdopodobniej z 87 (nowa deska) ale na 100% nie jestem pewien który to rok dokładnie. A uto jest w kolorze alpine white. Ma złote felgi chyba bbs. ale tego też na 100% pewien nie jestem.. :?: :?: Chciałbym wiedzieć coś więcej o tym autku o jego historii bo nie wiem czy się za to brać :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27.12.2007, 23:11 

Nr klubowicza: 078
Z taką ilością informacji to można co najwyżej iść po poradę do ... wróżki!!

A tak na serio to gdzie go widziałeś? Podaj jakieś bardziej konkretne informacje abo namiar na właściciela.

Jedyne co kojarzę to białe 944 na BBSach (ale nie złotych) które stało przez wiele miesięcy w komisie przy wylotówce na Warszawę. Cena była zaporowa biorąc pod uwagę stan (przedagonalny).

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł:
PostNapisane: 27.12.2007, 23:17 

to białe też mi śmignęło parę razy w okolicach dojazdu do dworca od strony AE.

Tytuł: Info o 944 :-)
PostNapisane: 28.12.2007, 10:56 

piterson napisał(a):
Z taką ilością informacji to można co najwyżej iść po poradę do ... wróżki!!

A tak na serio to gdzie go widziałeś? Podaj jakieś bardziej konkretne informacje abo namiar na właściciela.

Jedyne co kojarzę to białe 944 na BBSach (ale nie złotych) które stało przez wiele miesięcy w komisie przy wylotówce na Warszawę. Cena była zaporowa biorąc pod uwagę stan (przedagonalny).

To właśnie o to PORSCHE chodzi :lol:
Te BBS śą srebne ale mają złote kołpaki, I co tam jest z tym autkiem?? Długo już stoi w tym komisie?? Ile ono jest warte? :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2007, 11:13 

Proponuje najpierw profil uzupelnic... Napisac skad sie jest, cos o sobie - jak to nakazuje tradycja na tym forum... Pokazac jakies fotki tego auta, napewno wiele pomoze. Nie znamy na pamiec kazdego porsche ktore jest zarejestrowane w polsce. Blizsze wskazanie miejsca w ktorym stoi moze spowodowac to ze ktos bedacy niedaleko moze sie wybrac i je obejrzec... Troche niemilo podchodzisz do sprawy i piterson ma tu troche racji, ze z taka iloscia informacji to do wrozki.

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2007, 13:05 

Przeszło rok temu, kiedy rozglądałem się za własnym wozem, zajrzałem do komisu przy 29 listopada (wylot na Warszawę). Były tam wtedy dwa 944: białe (niejako "na wystawie") i czerwone (schowane wewnątrz placu).
Białe odstręczyło na starcie - silnik nie palił, z zewnątrz szpachla + rdza w ilościach hurtowych, wewnątrz grzyb na siedzeniach rozgościł się na dobre...
Ogólnie jego stan skojarzył mi się od razu ze stanem opisywanego już wielokrotnie "żółtka" z Al. Pokoju (ale ten w końcu szczęśliwego nabywcę przecież znalazł... :lol: :lol: ).
O szczegóły odnośnie auta nawet nie pytałem sprzedawcy, bo nie budził on we mnie żadnego zainteresowania.
Czerwony był w stanie nieco lepszym - można było wsiąść do środka, ale wnętrze też nie budziło przyjaznych uczuć (boczki drzwi trzymały się na słowo honoru, odstając na dobrą grubość palca od blachy, poprzecierane siedzenia, gałka dźwigni i kierownica, przy tym przebieg był bodajże dziwnie niski... :lol: ). Tego też się nie udało zapalić, bo jakoś dziwnie facet z komisu tłumaczył, że kluczyków do nie go nie ma :shock: :shock: więc auto stało non stop otwarte...
Poza tym z zewnątrz, po pobieżnych oględzinach łatwo można było stwierdzić, że tu także przeprowadzono "interwencje blacharskie"...
Silnika już nie pomne (bodajże 2.5 8V lub 2.7), cena - chyba coś między 10 a 12 tys. zł
Moim zdaniem - oba lepiej odpuścić

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2007, 18:38 

Nr klubowicza: 078
Widziałem również oba te auta ale jakieś 3 lata temu w tym samym komisie. Biały był wystawiony za ok. 18 tys a stan był dokładnie taki jak napisał simprez - w środku stała woda a auto wyglądało na zapuszczone i nieużywane od lat.
Czerwony był w trochę lepszym stanie i w dodatku tańszy (ok. 14 tys) - wersja USA, 1985 rocznik nowa deska. Zresztą oglądałem go też rok wcześniej gdy był w prywatnych rękach (i niemal go kupiłem). Ale po roku w komisie wyglądał o wiele gorzej.
Żadnego nie można byłoby polecić z czystym sumieniem - oba wymagały sporo pracy mechanicznej i kosmetycznej.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł: Moja gafa....
PostNapisane: 28.12.2007, 20:22 

Tak Wampir masz rację że troche głupio do sprawy podeszłem... Przepraszam...
Mam na imię Szymon jestem z okolic Żywca tam gdzie piwo robią :D
A zdjęc tego Prosiaczka nie jestem w stanie zrobić..
Mój numer tel to 513342714
gg 8212029
I serdecznie chciałbym pozdrowić wszystkich użytkowników Porsche..
Jestem maniakiem tej marki od kilku lat..
Chce sobie teraz sprawić jakiegoś..
Ale to nie jest sprawą łatwą dla zwykłego ucznia...
A z tym białym to jest sprawa tego typu że mogę go mieć za mój motocykl.
Gbyby np kogoś z forum iteresowała zamiana za moto jakąś 924 lub 944 to proszę o kontakt
Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2007, 20:37 

A co do tego żułtka to się nawet z jego nowym właścicielem ostatnio zz
zakumplowałem..
Spoko gość z niego...
Chciałbym go na forum pozdrowić... :D
Czyli te Porschaki z 29 Aleji nie są nic warte...??

Tytuł:
PostNapisane: 4.01.2008, 14:16 

Omijać z daleka...
Chcesz coś więcej informacji zgłoś się na prv

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]