Zimmerman?-mam złe doświadzczena z ta firmą kiedys kupiłem komplet do Bmw i obie przednie tarcze były identyczne zamówiłem więc dodatkowy komplet na przód i znów to samo dodam że cały czas wykrzywiało prawa tarcze
Prawda jest taka, że w większości mocniejszych BMW oraz we wszystkich Porsche do jazdy ulicznej najlepiej sprawdzają się oryginały. Zamienniki takich firm jak podałeś potrafią się krzywić.
Jeśli zastąpić oryginał to czymś o lepszych parametrach lub czymś tańszym o podobnych. Propozycja z Zimmermannem (pod warunkiem dobrania pasujących do nich klocków ) jest OK.
A kto jest producentem oryginałów do Porsche 996?
ATE ma bardzo duży udział w rynku OE w różnych markach. Ja akurat nie w Porsche ale w aucie o bardzo porównywalnych osiagach i nawet ciut wyższej masie uzywam ATE Power Disc i jestem bardzo zadowolony. Z tymże u mnie tarcza jest jeszcze wieksza niż 996 bo 345mm.
Jeżeli wybór między ATE a Bosch to lepiej ATE i to jakąś topowa wersje.