Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.06.2011, 19:39 

Witajcie!

Zgodnie z tym, co obiecałem i zapowiedziałem w tym wątku:
http://porscheclub.home.pl/forum/viewto ... 7062#67062
... wziąłem się za stworzenie serii opowiadań (powieści?) poświęconej Porsche.

Dla tych, którzy jeszcze mnie nie kojarzą – jestem BelegU$, autor Projektu „Za Zakrętem” – serii opowiadań, które w III Sezony i kilkanaście Odcinków Specjalnych przedstawić miały historię wyścigów górskich, rozgrywanych na Podbeskidziu. Nieskromnie mówiąc, Projekt się powiódł, zdobył popularność i rzeszę fanów wśród miłośników motoryzacji – co zachęciło mnie do dalszych prac nad „motoryzacyjnymi” opowiadaniami. Tyle w temacie „Za Zakrętem” („ZZ”).

Tym, co chcę Wam zaprezentować dzisiaj, jest nowa seria Opowiadań (Powieść), skrywająca się pod tytułem „Test Drive Limited”. Stanowi ona niebezpośrednia kontynuację „Za Zakrętem” – wspólny jest jeden z głównych bohaterów, przewijać się zaś będą postacie z „Za Zakrętem” w większych lub mniejszych epizodach – oprócz tego jednak, jest to historia osadzona w zgoła innych realiach.
Tym razem, miast ścigać się po górskich przełęczach, będziecie mogli – wraz z głównym bohaterem, Mateuszem – zakosztować „uroków” bycia Kandydatem na Kierowcę Testowego (Test Driver) w Fabryce Porsche w Lipsku.
Akcja koncentruje się głównie na wątku konkurencji Mateusza z innymi Kandydatami o miejsce w Zespole – zostanie Junior Test Driverem firmy Porsche. Przez planowane dwa Sezony (podział ten jest podobny jak w „Za Zakrętem”) ścigać i pojedynkować się on będzie na słynnym torze testowym Porsche w Lipsku, na okalających miasto autostradach, a także torach wyścigowych, z Nurburgringiem na czele. Poza tym, na Kandydatów czekają „normalne” obowiązki Test Driverów: jazdy testowe, dostrajanie aut z technikami, wożenie i spełnianie zachcianek klientów… i wiele, wiele więcej. Możecie mi wierzyć – zwrotów akcji, wydarzeń i upalania – nie tylko Porsche – w Opowiadaniu nie zabraknie. Poza tym, podobnie jak w „Za Zakrętem”, opowiadanie skupi się na psychice i życiu prywatnym bohaterów – problemach na studiach, podbojach miłosnych, a wreszcie – nadal nie rozwiązanych sprawach z przeszłości.

Zapraszam więc na:
www.zazakretem.vot.pl
I zakładkę „Test Drive Limited”, lub pod nowy adres:
www.testdrivelimited.vot.pl

Do Waszej dyspozycji oddany został na razie „odcinek pilotażowy” – tzw. „zerówka”, „Pilot” – który wprowadzić ma w klimat, nastrój zbliżającej się serii. Nie jest mojego autorstwa, tylko jednego z Was, posiadacza Porsche, i powiem szczerze - jak dla mnie, wgniata w fotel. I naprawdę ciężko będzie mi choć mu dorównać...

Premiera pierwszego Odcinka „Test Drive Limited” przewidziana jest na ostatnie dni czerwca tego roku… tak więc dzielą nas od niej już tylko dni.

Gorąco zachęcam do lektury
BelegU$, autor „Za Zakrętem”

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2011, 13:21 

"Nareszcie jest", powiedzą być może niektórzy. Do Waszej dyspozycji oddany został właśnie Pierwszy Odcinek "Test Drive Limited", nowej serii spod "mojej ręki", tj. autora "Za Zakrętem". "TDL" można uznać za niebezpośrednią kontynuację "ZZ" - obie powieści łączy bowiem wspólny bohater, realia i wątki. Poza tym, jest to jednak zupełnie nowa historia - witajcie w Lipsku, witajcie na wyścigowych torach, witajcie wśród Kierowców Testowych.
Witajcie w świecie Porsche.

A teraz - zapraszam do czytania Pierwszego Odcinka, zatytułowanego "Czwarty".

Tytuł:
PostNapisane: 16.07.2011, 14:24 

Nowy Odcinek "Test Drive Limited" na Stronie!
Odcinek Drugi - "Od początku" - jest już do Waszej, drodzy Czytelnicy, dyspozycji na:

Pozdrawiam i zachęcam do lektury, BelegU$

Tytuł:
PostNapisane: 9.08.2011, 19:02 

Zapraszam do lektury nowego Odcinka Trzeciego "Test Drive Limited", pt. "Elizabeth".

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]