Witam, mam pytanie natury technicznej dotyczące Boxster 986. Czy są jakieś różnice pomiędzy tłumkiem do Boxstera 986 (2,5/2,7) a Boxsterem S (3,2) 986 poza końcówką wydechu. Czy jeżeli kupię tłumik od 2,5 lub 2,7 będzie on pasował do S 3,2? Pozdrawiam Protor
Wątek był bo pytałem na jesień ale nie otrzymałem jasnej informacji. Z tego co mi wiadomo to pasuje od 2,7 ( na pewno różni się końcówką ) ale wolałbym żeby ktoś to potwierdził.
Jeszcze jedno mnie męczy. Jak często powinno się wymieniać olej w skrzyni ZF 5HP19FL ? Dziś wymieniałem ( mam 126000 km najechane od 2002 ). Zleciało błoto i za 2 tygodnie będziemy jeszcze raz . Jak często powinien być wymieniany wg. Porsche ?
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5187 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Nie pamiętam jaki jest dokładny przebieg podawany (chyba 180k?), ale są też określone lata jeżeli przebieg nie został osiągnięty do tego czasu. Jest to w zależności od modelu zwykle od 6 do 8 lat.
Już wszystko wiadomo. Tłumik od 2.7 pasuje, od 2.5 nie ( inne mocowania ). Zamontowałem od 2.7, wszystko to samo ale nie wiem czy nie osłabł... Czy to możliwe ? Czy tylko złudzenie ?