Dołączył: 24.01.2014 Posty: 302 Lokalizacja: Wrocław/Wałbrzych
Nr klubowicza: 942
Witam, pytanie de facto postawiłem już w nazwie tematu - jak wygląda kwestia trwałości silników w 911 991 ? Co do wcześniejszych generacji, zwłaszcza 996 już się sporo naczytałem, ale powiem tak - możliwe że 991 będzie w rodzinie brane pod uwagę, stąd interesuje mnie tutaj temat trwałości jednostki, jakich przebiegów się " bać ", jakich nie, co i kiedy wypada zrobić i za ile. Zakładam że brane pod uwagę będzie tylko auto najpewniej z polskiej sieci dealerskiej i bez dziur w historii serwisowej.
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Ja też nie słyszałem o jakiś powtarzających się usterkach, czyli jest dobrze. Z drugiej strony to jak na Porsche świeże auta. Małe przebiegi. Pewnie aso ma lepszy pogląd na sprawe.
Kilka GT3 przed liftem widziałem jak silniki były na gwarancji do wymiany .....inne jak twierdzi ASO ... silniki są ok. Ostatnio pytałem testera/intruktora Anglika na torze jak tam 911 turbo S a on 15 tyś lunch Control w ciągu 6 miesięcy i wszystko gra......nigdy nie miał problemów z tymi autami.