Autor |
Wiadomość |
997tt/RS
|
Napisane: 20.01.2010, 9:47 |
|
|
gracowy napisał(a): Nie kumam po co komu 700KM w aucie ... WRC 307 którym niedawno jeżdziłem ma ok 350km i duży moment od samego dołu i musze przyznać że idzie jak szalony, ciężko w czarne trafić. 700km.... no chyba że na 1/4.
@ 997tt/RS jakie czasy ta Twoja zabawka w Poznaniu kręciła ?
to jest auto z blizniaczym motorem, to znaczy z takim jak moj, myslisz ze wrc mialoby cos tu do powiedzenia?
http://www.youtube.com/watch?v=pDqQwjEpzak
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 20.01.2010, 10:16 |
|
|
no tak ... tyle ze nie wiedzialem ze WRC scigaja sie w nocy po autostradach na prostych
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 20.01.2010, 10:53 |
|
|
yoshi napisał(a): no tak ... tyle ze nie wiedzialem ze WRC scigaja sie w nocy po autostradach na prostych
jaki to ma zwiazek? chcesz miec wrc to je poprostu kup, chcesz miec 700 konne turbo to je kup...jeden woli rybki a drugi....
wy tu macie manie podwazania umiejetnosci kierowcy versus moc, w moim przypadku wam to nie zagra
|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 20.01.2010, 11:26 |
|
Nr klubowicza: 170
|
997tt/RS napisał(a): gracowy napisał(a): Nie kumam po co komu 700KM w aucie ... WRC 307 którym niedawno jeżdziłem ma ok 350km i duży moment od samego dołu i musze przyznać że idzie jak szalony, ciężko w czarne trafić. 700km.... no chyba że na 1/4.
@ 997tt/RS jakie czasy ta Twoja zabawka w Poznaniu kręciła ? to jest auto z blizniaczym motorem, to znaczy z takim jak moj, myslisz ze wrc mialoby cos tu do powiedzenia? http://www.youtube.com/watch?v=pDqQwjEpzak
kurde, ale to sie napedza, to moje seryjne 997TT stoi w miejscu
a co do tunerow, to moze nie mam jeszcze wlasnego doswiadczenia jesli chodzi o Porsche, ale czytam regularnie od lat miesiecznik Auto Bild Sportcars, gdzie nonstop sa testy roznych Prosiakow roznych tunerow i wyniki sa takie jak Karol napisal....
_________________ Było 997.1 TT - 563 KM Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie
|
|
Góra |
|
[admin: usunięto]
|
Napisane: 20.01.2010, 12:08 |
|
|
|
Góra |
|
oloto
|
Napisane: 20.01.2010, 12:28 |
|
|
Jako posiadacz "dłubanego" prosiaka muszę wypisać tu swoją filozofię:
SKILLS FIRST THEN MODS. Dlatego np. na poczatek ja w swoim aucie zredukowałem trochę moc, aby nauczyć się nim jeździć i nie kusić losu. Pewnie i tak jest za szybkie jak na moje umiejętności, a ma "tylko" ok 300KM. Jak mocy zacznie brakować, to ją podniosę. Kazdy ma swoją filozofię i daleko mi od atakowania ludzi, którzy z porschaków robia samoloty, zastanawiam sie tylko czy tańszym sposobem tuningu nie jest podniesienie umiejętności drivera Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 20.01.2010, 12:57 |
|
|
Oloto - w zależności od przeznaczenia samochodu... nawet niektórzy mają w opisach sentencję, że proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców.
997tt/rs - nikt tu Cię nie atakuje. Po prostu zerknij na ideę Porsche Club Poland. Jest nią m.in. promowanie bezpiecznej jazdy, a to poprzez poprawianie umiejętności kierowcy. Dlatego też organizowanych jest corocznie kilka imprez ASJP, gdzie oprócz jazdy na torze uczymy się zachowania samochodu i precyzujemy techniki jego opanowania, dlatego Leszek wraz z Piotrem organizują imprezy zimowe na Bemowie, czy na płycie poślizgowej, by uczyć się jeździć po ciężkiej nawierzchni, dlatego też organizujemy imprezy PCP, itp. - wszystko po to, by nauczyć się okiełznać Porsche w stu procentach i umieć wycisnąć z tego auta maximum mozliwości.
Poprawianie osiągów to też fajna rzecz, ale zwróciłeś uwagę już pewnie, że patrzymy na to z dużym przymrużeniem oka, gdyż nieraz już niejeden z nas się przekonał, że szybki samochód to nie wszystko. Najpierw trzeba dobrego kierowcy...
te teksty 'masz szybkie auto, przyjedź do nas i pokaż co potrafi na torze' też są związane z naszymi przyzwyczajeniami. zwróć uwagę że mimo otwartości jest to nadal forum Porsche Club Poland, a nie fanów sprintu samochodowego. My tu uczymy się jeździć na próbach i na torze, a nie na prostej (choć zdarza się poza zawodami zmierzyć w kilka aut ). Głównym wyznacznikiem mocy tutaj jest połączenie samochód-kierowca. Dlatego też jak ktoś mówi, że mało kto może się z nim zmierzyć, od razu zapraszamy go na tor, bo dla nas coś takigo jak prędkość osiągane jest jako połączenie samochód-kierowca, a nie jako sam samochód.
Nie mówię tutaj, że jesteś kiepskim kierowcą, bo dużo o Tobie słyszałem. Problem w tym, że nigdy Ciebie nie widziałem (zresztą - nie tylko ja)....
Niemniej jednak wielki szacun za wiedzę z zakresu przeobrażania naszych ślicznych prosiaków w samoloty!! No i, jako kolejna osoba, zapraszam na imprezy PCP. Fajnie będzie poznać kogoś, kto tak dobrze ogarnia temat ekstremalnych przeróbek auta
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 20.01.2010, 13:27 |
|
|
997tt/RS napisał(a): yoshi napisał(a): no tak ... tyle ze nie wiedzialem ze WRC scigaja sie w nocy po autostradach na prostych jaki to ma zwiazek? chcesz miec wrc to je poprostu kup, chcesz miec 700 konne turbo to je kup...jeden woli rybki a drugi.... wy tu macie manie podwazania umiejetnosci kierowcy versus moc, w moim przypadku wam to nie zagra no wlasnie nie ma zadnego dlatego napisalem to w nawiazaniu do twojego posta 997tt/RS napisał(a): to jest auto z blizniaczym motorem, to znaczy z takim jak moj, myslisz ze wrc mialoby cos tu do powiedzenia?
absolutnie nie podwazam wiec twoich zdolnosci i zgadzam z Igorem ze ciekawie by bylo zobaczyc to wszystko o czym piszesz na ktoryms ze zlotow a przy okazji poznac cie osobiscie (choc chyba mialem dawno temu okazje jeszcze jak scigales sie rowerami po osiedlu )
|
|
Góra |
|
|
Napisane: 20.01.2010, 14:01 |
|
|
|
Góra |
|
turbuś
|
Napisane: 20.01.2010, 14:32 |
|
|
997tt/RS napisał(a): [admin: usunięto] napisał(a): Dzieki za odp a czy moglbys podac kto wygral 1 i 2 miejsce jakie firmy europejskie w tescie Auto Bilda.
Jutro najwyzej podejde do Empik'a i poczytam z ciekawosci ten artykul.
Ja czekam na wiosne lub lato jak Bartek z Krakowa bedzie mial juz chyba swoja maszyne jeszcze szybsza, ponizej 3 sekund.. sportec, techart......
Tak odpowiedz dostalem z Sporteca:
thanks for your inquiry and the interest in our high-tech tuning solutions for 997 Turbo’s.
We do not offer tuning stages for the tiptronic version above 600HP. This because
you can not rev the tiptronic higher than 6’850 1/min.
Nevertheless I send you the complete product overview with pricings in Euro showing
all engine upgrades.
Please feel free to contact me for any further assistance.
What country are you located at?
Kind regards
|
|
Góra |
|
|
Napisane: 20.01.2010, 14:35 |
|
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 20.01.2010, 15:22 |
|
|
yoshi napisał(a): 997tt/RS napisał(a): yoshi napisał(a): no tak ... tyle ze nie wiedzialem ze WRC scigaja sie w nocy po autostradach na prostych jaki to ma zwiazek? chcesz miec wrc to je poprostu kup, chcesz miec 700 konne turbo to je kup...jeden woli rybki a drugi.... wy tu macie manie podwazania umiejetnosci kierowcy versus moc, w moim przypadku wam to nie zagra no wlasnie nie ma zadnego dlatego napisalem to w nawiazaniu do twojego posta 997tt/RS napisał(a): to jest auto z blizniaczym motorem, to znaczy z takim jak moj, myslisz ze wrc mialoby cos tu do powiedzenia? absolutnie nie podwazam wiec twoich zdolnosci i zgadzam z Igorem ze ciekawie by bylo zobaczyc to wszystko o czym piszesz na ktoryms ze zlotow a przy okazji poznac cie osobiscie (choc chyba mialem dawno temu okazje jeszcze jak scigales sie rowerami po osiedlu )
rowerami po osiedlu?
to chyba nie ja
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 20.01.2010, 16:20 |
|
|
997tt/RS napisał(a): rowerami po osiedlu? to chyba nie ja
daaawno temu, ursynow, bmx i wojciechowski,
pozniej kupiles bialego bulteriera .. itd
jesli to nie ty to sorki
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 20.01.2010, 21:35 |
|
|
[admin: usunięto] napisał(a): Moje odczucia po przejechaniu sie tak zmodyfikowanym 997 Turbo ktore ma 3 sec do setki, ceramike, semislick, obnizony i utwardzony zawias, jest takie ze nie potrzeba wiekszych umiejetnosci aby tym jezdzic. To auto sie wprost perfekcyjnie samo sie prowadzi i panowanie nad nim jest tak latwe o czym nie mozna powiedziec w autach starych typu 993 czy 964.
hłe, hłe, hłe... mawiał mości Zagłoba
w gębie mocni...
proponuję pojedynek, zupełnie poważnie ;
1. tor Tychy "Zimowy Sprint" (jak w temacie niedawno)
2. moje "śmieszne" 270 KM w 964 do 911tt 610/700/800KM (właściwe podkreśl)
3.co ... pośladki spięte ?
pozdr, Jacek
|
|
Góra |
|
gracowy
|
Napisane: 20.01.2010, 21:42 |
|
|
997tt/RS napisał(a): gracowy napisał(a): Nie kumam po co komu 700KM w aucie ... WRC 307 którym niedawno jeżdziłem ma ok 350km i duży moment od samego dołu i musze przyznać że idzie jak szalony, ciężko w czarne trafić. 700km.... no chyba że na 1/4.
@ 997tt/RS jakie czasy ta Twoja zabawka w Poznaniu kręciła ? majac 550ps i uliczne opony, 1,48 ale ja nie umiem jezdzic bylem ostatnio w ulezu lancerem, bylo 40 aut lacznie z N-kami na kolcach, ogolilem wszystkich na pirelli 225/45r17 mala zajawka: http://www.youtube.com/watch?v=ynA48dEKKvw
W takim kopnym sniegu kolec Ci nic nie pomoże, a nawet przeciwnie.
Tylko dobra "kostka" zimówka.
Fajny biały RS!
1:48 dobry czas na drogowych oponach. ( z ciekawości zapytam Piloty ?)
Do zobaczenia przy okazji gdzieś na zabawach Ułeżopodobnych!
|
|
Góra |
|
turbuś
|
Napisane: 20.01.2010, 22:38 |
|
|
A znacie tuningowa firme 44 tuning z Opola?Na zmianie oprogramowania 530 PS z turbo.Tak podaja przynajmniej.
|
|
Góra |
|
|