Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.12.2013, 13:47 

Nr klubowicza: 263
Czy ktoś coś wie o tym egzemplarzu?
http://otomoto.pl/porsche-911-996-turbo ... 83924.html

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 3:40 

naprawdę nic o nim nie wiem , nie mam go na swojej liscie bo to automat ..., jezeli zdecydujesz się na manuala wiesz ze będzie za jakiś czas :)

PostNapisane: 28.12.2013, 10:33 

DK napisał(a):
Czy ktoś coś wie o tym egzemplarzu?
http://otomoto.pl/porsche-911-996-turbo ... 83924.html

Ten egzemplarz był kilka miesięcy temu na allegro za ok 60 tys pln, uszkodzony mocno w lewy przód i bok, zawieszenie itd

Pytanie gdzie i jak był naprawiony.......

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 10:49 

wyglądał słabo przed naprawą...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 10:50 

i środek, obie poduszki wystrzelone.
A powodem sprzedaży jest oczywiście zakup nowego :wink:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 11:31 

Dzięki teraz wiadomo dlaczego taka cena :)
Aczkolwiek czy taka przecierka"parkingowa" dyskwalifikuje auto? prawdopodobnie odbił się o barierkę na banie, tak mi to wygląda.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 11:52 

oczywiście jak wół stoi w ogłoszeniu, że bezwypadkowy :confused2:

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 12:36 

Tak to wygląda na ten samochochód - zwróćcie uwagę że dywany na dole wymienione na czarne i zlikwidowano słuchawkę telefonu.
Na zdjęciach obecnych widać żle zamontowaną poduszkę powietrzną pasażera ( odstaje na zdjęciu - u mnie leży idealnie nie odstaje nawet na minimetr)

Dziwi mnie że ktoś nie zadał sobie trudu - można było ten samochód zrobić idealnie - uszkodzenia na zdjęciach sprzed miesięcy nie były tragiczne , no może to urwane koło przednie ....ale jeżeli to ten sam samochód to ktoś nawet nie zadał sobie trudu by dywaniki i konsolę przy skrzyni biegów do orginału przywrócić. Chyba że to nie ten sam samochód ? ale na 90% myślę że ten sam .

Poza tym brak PCM 2 , mam gdzieś VIN tego auta ( z przed miesięcy) można by sprawdzić dokładniej...

Darek - szukaj samochodu naprawdę bezwypadkowego - 996 tt nie da się wolno jeździć :) a tu chodzi o Twoje zdrowie (życie:)) a tak na serio lepiej kupić z problemem mechanicznym niż po wypadkowy szczególnie z uszkodzonym zawieszeniem. Można już nigdy nie wrócić do stanu fabrycznego. To zbyt duże ryzyko (również finansowe).
Drobne uszkodzenia to nie to samo co uszkodzenia powypadkowe.
Poza uszkodzeniami widocznymi przy dużych przeciążeniach siły działające na elementy zawieszenia są tak duże że możesz już nigdy nie ustawić dobrze geometrii albo geometria będzie zmieniać się w trakcie jazdy. Darek 996 tt to samochod ekstremalny - w 2002 roku to był najlepszy samochód w kategorii supercars! i co za tym idzie tym chce się jeździć - musisz mieć zaufanie do samochodu i to moje trzy grosze.

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 13:55 

Ze zdjęć bo nie oglądałem tego auta na żywo wyrwany od uderzenia był przedni lewy wahacz.
Jego mocowanie do karoserii to punkt newralgiczny mogący przy nieprawidłowej naprawie rzutować na geometrię samochodu. Nie twierdzę, że zostało to źle naprawione ale napewno auto oprócz zwykłej diagnostyki trzeba pomierzyć auto na ramie.

Bok to kwestie kosmetyczno-estetyczne, która nie mają wpływu ja jazdę.
Ale napinacze pasów, sterowniki poduszek, same poduszki wreszcie itd to już nie tanie sprawy i w razie podbramkowej sytuacji element mogący ratować życie więc tu też pytanie jak to zostało naprawione.

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 15:27 

Dziękuję za cenne opinie, to prawda auto ma być prze wszystkim bezpieczne i pewne.
Szukam dalej.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 17:26 

Lamer napisał(a):
wyglądał słabo przed naprawą...

no właśnie turbiny bezwypadkowe w okolicach 100tys pln :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2013, 19:33 

Lamer napisał(a):
Ze zdjęć bo nie oglądałem tego auta na żywo wyrwany od uderzenia był przedni lewy wahacz.
Jego mocowanie do karoserii to punkt newralgiczny mogący przy nieprawidłowej naprawie rzutować na geometrię samochodu. Nie twierdzę, że zostało to źle naprawione ale napewno auto oprócz zwykłej diagnostyki trzeba pomierzyć auto na ramie.

Bok to kwestie kosmetyczno-estetyczne, która nie mają wpływu ja jazdę.
Ale napinacze pasów, sterowniki poduszek, same poduszki wreszcie itd to już nie tanie sprawy i w razie podbramkowej sytuacji element mogący ratować życie więc tu też pytanie jak to zostało naprawione.

Do tego dochodzi jeszcze skomplikowany napęd 4x4, który przy tym uszkodzeniu tez należy sprawdzic

Tytuł:
PostNapisane: 4.01.2014, 17:32 

Cytuj:
ale jeżeli to ten sam samochód to ktoś nawet nie zadał sobie trudu by dywaniki i konsolę przy skrzyni biegów do orginału przywrócić. Chyba że to nie ten sam samochód ? ale na 90% myślę że ten sam .

zapewne uszkodzona była tapicerka drzwiowa i cieżko było nabyć dół w łososiowym kolorze, dlatego zmienione zostało na czarne.

Tytuł:
PostNapisane: 10.01.2014, 14:07 

od poniedziałku będę w Pl przez 2 tyg wiec masz szanse obejrzeć i nabyc moje ...

Tytuł:
PostNapisane: 11.01.2014, 0:47 

A może DK zapytaj o nr vin a ja potwierdzę czy to ten sam samochód o którym się rozpisujecie. Opisywany za 60 tyś oglądałem osobiście i mam nr vin tamtego auta. Nie zaprzeczam że to ten sam egzemplarz, ale jeśli wydajecie wyrok to bądżcie pewni że to samo auto. A przy okazji czy macie pewność że wasze cacka nie miały żadnych przygód w przeszłości ?
3/4 jak nie więcej 911stek miały mniejsze lub większe kolizje.

Tytuł:
PostNapisane: 11.01.2014, 0:50 

jestem pewien - mówie o swoim :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.01.2014, 2:59 

G50 napisał(a):
A przy okazji czy macie pewność że wasze cacka nie miały żadnych przygód w przeszłości ?

to zdanie, bardzo, ale to bardzo podniosło Twoją wiarygodność i dobre intencje w tym temacie....
Mam nadzieje że nie okażesz sie marnym handlarzyną który zaznacza bezwypadek, bo "on wypadku nie miał w tym autku"....

Tytuł:
PostNapisane: 13.01.2014, 11:01 

Nie jestem żadnym handlarzyną i nie mam nic wspólnego z tym ogłoszeniem.
W poprzednich komentarzach nikt nie potwierdził na 100% że to to samo auto stąd mój komentarz. Dziś sam sprawdziłem u właściciela i niestety to ta sama turbina. Ale czy to wyklucza ten samochód do kupna ? Moim zdaniem to kwestia przeliczenia ceny i dokładnego sprawdzenia dokonanej naprawy.
Fakt faktem sam zaskoczony jestem zmianą dywanów i częściowo tapicerki oraz podaniem informacji bezwypadkowy. Chyba że sprzedający kupił już naprawiony i nic nie wiedział o wcześniejszej historii tego auta.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]