Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5.10.2011, 0:09 

Ma ktoś może takie lampki zamontowane , lub chociaż widział jak to wygląda i świeci w naturze ?

http://allegro.pl/lampy-tylne-dectane-l ... 64515.html

Myślę o tych w kolorach "naturalnych" czyli czerwone z białym środkiem.

Mam LED'y z DECTAN'a zamontowane w Audi S3 Sportback i powiem szczerze , że wyglądają i świecą lepiej jak te oryginalne światłowodowe z nowych A3. Nie było problemów z ich podłączeniem i komputer nie krzyczy. Tamte z Audi mają obciążenia zrobine jako dodatkowe kostki, które trzeba było wkleić do środka wnęk na lampy, natomiast te do Porsche mają podobno wszystko w środku, więc tylko podpiąć.

Takie lampki nie będą miały niekorzystnego wpływu na wartość pojazdu przy ewentualnej odsprzedaży, bo oryginałki zawsze można schować i wrazie czego w parę sekund do nich wrócić (jakby kupiec marudził, że jakieś modyfikacj w aucie były robione .....)

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 8:42 

Nr klubowicza: 170
Nie wiem czy Darek nie ma w swoim Cayenne S lsmp tylnych tej firmy.....
A cena dobra, bo na ebayu sa po 750 eur...
Chociaz na stronie www.dectane.de sa za 450 EUR....
To jest system plug & play, wyglada fajnie, jakbys bral, to ja bym sie moze podlaczyl pod ten zakup.....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 12:54 

Rozmawiałem z gościem co tym handluje już jakiś czas temu. Wtedy nie miał tego na stanie , ale ostatnio oddzwonił i poinformował mnie , że już ma. Gość jest z Częstochowy i ma warsztat w którym by to od razu zamontował. Oczywiście nie ma filozofii w ich montażu, ale tak sobie myślę, że zawsze lepiej jak to sprzedawca zamontuje, bo wtedy nie ma niespodzianek. Zamontują, sprawdzisz, zapłacisz i wiadomo, że wszystko gra i pasuje.
Chyba się tam przejadę i na miejscu zobaczę jak to faktycznie wygląda. Do Częstochowy mam 150km, więc nie ma daleko, a będzie okazja prosiaka przegonić :)
Jak bym się zdecydował kupić to oczywiście poinformuję i dam jakieś fotki

A może faktycznie jakby więcej kompletów kupić to byłby jakiś sensowny rabat do uzyskania :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 12:54 

Nr klubowicza: 221
Tak wygladaja calkiem niezle...
Jeden z klientow zamontowal w swojej 997 i mowił ze swieca dobrze oraz z montazem nie bylo zadnych problemow, osobiscie jeszcze tego niewidziałem...
Ale dam znac jak dowiem się czegoś więcej :)

AUTO-DUSZA specjalizacja PORSCHE

rafi.d@porscheclub.pl

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 14:10 

napisalem maila do Dectane z prosba o oferte na 3 komplety, zobaczymy co napisza, cena wyjsciowa jest 450 EUR.
Tutaj jest tez dobra cena:
http://allegro.pl/lampy-tylne-porsche-9 ... 91713.html

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 15:25 

Gdybyście kupowali grupowo, to ja też jestem chętny :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 15:26 

no prosze, to juz bedziemy w czworke, zaraz pol klubu bedzie chcialo :)

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 15:48 

Zastanawiałem się już wcześniej czy to nie wiocha montować te LEDy. W końcu to trochę udawanie 997.2, a poza tym nieoryginalne LEDy kojarzą mi się z tymi przednimi światłami dziennymi, które powszechnie montuje się ostatnio na rozmaitych autach. Ale jak widzę, że szanowanym klubowiczom się podobają to czemu nie? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 16:57 

nie psujcie swoich samochodów, please :(

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 17:16 

Mariusz,

ale czy to naprawde tragicznie wyglada ?
http://www.youtube.com/watch?v=8hRhG80iq_o
http://www.youtube.com/watch?v=OzlOhPHK ... re=related

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 17:38 

ładniejsze czy brzydsze to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje
chodzi mi o to że popsute bo nieoryginalne. wg. mnie każde porsche jest ładne (oprócz tyłu nowego cayenna :) ) i nie trzeba go poprawiać

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 19:03 

Rozumiem, ze wydech tez musi byc ori czy jak? ;)

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 21:10 

Czy jak ! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 22:09 

He,He, wiedziałem że jak rzucę temat LED'ów to zacznie się dyskusja :D

A ja już mam :lol: - właśnie wróciłem z Częstochowy. Pojechałem, zobaczyłem i .... kupiłem. Zamontowali mi na miejscu (2minuty roboty).

Tak jak przypuszczałem lampki wykonane są naprawdę dobrze i mogę śmiało powiedzieć , że na żywca wyglądają o niebo lepiej niż na fotkach.
Na zdjęciach wyglądają trochę odpustowo, ale w rzeczywistości są solidnie wykonane z dobrej jakości materiałów i świecą mocno i wyraźnie, jak oryginalne z 997.2
Jutro zrobię zdjęcia i zamieszczę na forum

Cytuj:
napisalem maila do Dectane z prosba o oferte na 3 komplety, zobaczymy co napisza, cena wyjsciowa jest 450 EUR.

Kwota brutto z 19% VAT. Jak ktoś ma NIP europejski to może pokusić się o zakup na fakturę , wtedy będzie w cenie netto :D

Cytuj:
Gdybyście kupowali grupowo, to ja też jestem chętny

Jak kupowałem, to gość się śmiał, że idą jak woda. Podobno już ktoś dzwonił z Klubu Porsche i zamówił 3 komplety :lol:
Nie za bardzo jest chętny do opuszczania ceny, ale jak ktoś zamówi więcej kompletów to kto wie....

Cytuj:
Zastanawiałem się już wcześniej czy to nie wiocha montować te LEDy. W końcu to trochę udawanie 997.2, a poza tym nieoryginalne LEDy kojarzą mi się z tymi przednimi światłami dziennymi, które powszechnie montuje się ostatnio na rozmaitych autach. Ale jak widzę, że szanowanym klubowiczom się podobają to czemu nie?

Gorsze rzeczy ludzie robią ze swoimi samochodami i żyją :)
Jakby ledy były wiochą to nie zastosowałoby ich Audi a po nich po kolei wszyscy inni producencji samochodów. Oczywiście są LED'y i LED'y, wszystko zależy od jakości wykonania lampy i rodzaju zastosowanych diod. Te przednie uniwersalne o których piszesz są dyskusyjne i tu się zgadzam (o paskach diodowych do mebli wkładanych do starych lamp nie wspomnę :) ).
Te konkretnie lampki o których tutaj debatujemy są wykonane jak oryginalne i świecą jak one, więc czemu miałaby być wiocha ?
Jak przeleci Carrera z takimi lampami to mogę się założyć , że 99% ludzi nie zauważy tej drobne różnicy w kształcie klosza, więc nikomu się z tego powodu niedobrze nie zrobi.
Jest to oczywiście kwestia gustu, ale osobiście uważam, że samochód z LED'ami wygląda "świeżo" i o niebo lepiej jak za lampami na zwykłych "bańkach". Mam na myśli samochody w miarę nowe, bo wiadomo, że do 993 to diodki nie za bardzo pasują.

Ja we wszystkich swoich samochodach wymieniłem wszystkie możliwe żarówki (oświetlenie wnętrza, tablicy rej. postojówki, migacze, etc.etc..) na ledowe , bo nie znoszę żółtego "żarówkowego" światła i z efektu jestem zadowolony.

Cytuj:
nie psujcie swoich samochodów, please

Zapewne każdy właściciel Porsche podjął decyzję o jego kupnie pod wpływem jakiś własnych powodów, i zapewne ilu ludzi tyle powodów ale...
bądźmy szczerzy dla większośći z Nas (o ile nie dla wszystkich) jest to po prostu zabawka i każdy ma prawo bawić się swoją zabawką jak mu pasuje :D To jest tak jak z dziećmi, jedno trzyma swoje zabawki na szafce pochowane w pudełkach, a drugie rozkłada je na czynniki pierwsze (i osobiście uważam że to drugie bardziej rokuje na przyszłość :lol: )

Poza ty to tak jak już wspomniałem , montaż LED'ów nie jest modyfikacją nieodwracalną, więc jeżeli kiedykolwiek będzie to dla kogoś problemem, to zawsze można wócić do "oryginału" (wystarczy stare lampki schować do pudełka)

Właściciele Prosiaków !, nie bądźcie tacy śmiertelnie poważni i nie traktujcie tak poważnie swoich samochodów. Normalnie czasami jak się człowiek naczyta na forum, a potem jeszcze przejedzie do serwisu i nasłucha różnych rzeczy, to normalnie potem strach auto z garażu wyjmować :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 22:21 

Aha , jeszcze jedno

Cytuj:

Też to znalazłem przed wyjazdem i zadzwoniłem. Jest trochę taniej, ale nie mają na stanie. Jak sobie zamówicie to Wam ściągną z niemiec Żadna łaska, z niemiec to sobie każdy może sam bez marży ściagnąć :P

To mi przypomina sytuację zakupów w większości sklepów komputerowych:

"Macie może..........? - Oczywiście że mamy - To poproszę - Będzie na jutro - Jutro to sobie możecie to...................... "

Targują ci co mają towar a nie ofertę :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 22:29 

joko napisał(a):
Jakby ledy były wiochą to nie zastosowałoby ich Audi a po nich po kolei wszyscy inni producencji samochodów.

Ja akurat uważam, że Audi nie umie powalczyć z innymi (BMW) tym co najważniejsze - silnikiem, zawieszeniem, układem kierowniczym, więc robi z auta choinke wsadzając LEDy żeby tym zachęcić klientów. Ale to już offtop :lol:
Co nie znaczy że sobie nie założę tych lamp jeśli fajnie wyglądają :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.10.2011, 23:17 

Tak , czy inaczej , Audi było z diodami pierwsze..... a dzisiaj ma je nawet Porsche :)
I chodzi mi właśnie o to, że skoro 997 po lifcie wychodzi z fabryki z diodami i nikogo to już nie dziwi, to czemu założenie podobnych lamp do auta sprzed liftu miałoby być uznane za wieś-tuning.
Nie rozmawiamy tu o dodaniu diodowych lamp do auta , które w takiej wersji nie występuje, tylko o zmianie wyglądu na zgodny z nowszą wersją.
Przecież bądźmy szczerzy 997 sprzed i po lifcie to to samo Porsche, a drobna różnica w kształcie klosza i tylnego zderzaka nie ma tu większego znaczenia. Skoro diody pasują do 911'tki po lifcie, to czemu miałyby nie pasować do identycznego nadwozia wersji sprzed liftu.

Zakładajcie diody póki czas, bo za kilka lat będą we wszystkich autach i co to będzie wtedy za atrakcja :lol:
Pewnie za 10-15lat DECTANE będzie robił lampy do elektrycznej Carrery 992 (czy jak ta następna franca po 991 będzie się nazywała :P ) i będą to lampy na zwykłe bańki (takie wredne żółte -1500K), i wtedy będziemy się zastanawiać czy warto i czy zwykłe żarówki to czasem nie wiocha :D

Tytuł:
PostNapisane: 6.10.2011, 0:15 

Kilka fotek po zamontowaniu lamp

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 6.10.2011, 0:18 

i jeszcze dwa bez zapalonych diod

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 6.10.2011, 1:59 

Matschke napisał(a):

ale czy to naprawde tragicznie wyglada ?

U Ciebie lepiej by było zderzak tylny załatwić i dać orginalne lampy a przód po lifcie jest praktycznie identyczny. i było by By PORSCHE i to nie dużo drożej

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]