He,He, wiedziałem że jak rzucę temat LED'ów to zacznie się dyskusja
A ja już mam
- właśnie wróciłem z Częstochowy. Pojechałem, zobaczyłem i .... kupiłem. Zamontowali mi na miejscu (2minuty roboty).
Tak jak przypuszczałem lampki wykonane są naprawdę dobrze i mogę śmiało powiedzieć , że na żywca wyglądają o niebo lepiej niż na fotkach.
Na zdjęciach wyglądają trochę odpustowo, ale w rzeczywistości są solidnie wykonane z dobrej jakości materiałów i świecą mocno i wyraźnie, jak oryginalne z 997.2
Jutro zrobię zdjęcia i zamieszczę na forum
Cytuj:
napisalem maila do Dectane z prosba o oferte na 3 komplety, zobaczymy co napisza, cena wyjsciowa jest 450 EUR.
Kwota brutto z 19% VAT. Jak ktoś ma NIP europejski to może pokusić się o zakup na fakturę , wtedy będzie w cenie netto
Cytuj:
Gdybyście kupowali grupowo, to ja też jestem chętny
Jak kupowałem, to gość się śmiał, że idą jak woda. Podobno już ktoś dzwonił z Klubu Porsche i zamówił 3 komplety
Nie za bardzo jest chętny do opuszczania ceny, ale jak ktoś zamówi więcej kompletów to kto wie....
Cytuj:
Zastanawiałem się już wcześniej czy to nie wiocha montować te LEDy. W końcu to trochę udawanie 997.2, a poza tym nieoryginalne LEDy kojarzą mi się z tymi przednimi światłami dziennymi, które powszechnie montuje się ostatnio na rozmaitych autach. Ale jak widzę, że szanowanym klubowiczom się podobają to czemu nie?
Gorsze rzeczy ludzie robią ze swoimi samochodami i żyją
Jakby ledy były wiochą to nie zastosowałoby ich Audi a po nich po kolei wszyscy inni producencji samochodów. Oczywiście są LED'y i LED'y, wszystko zależy od jakości wykonania lampy i rodzaju zastosowanych diod. Te przednie uniwersalne o których piszesz są dyskusyjne i tu się zgadzam (o paskach diodowych do mebli wkładanych do starych lamp nie wspomnę
).
Te konkretnie lampki o których tutaj debatujemy są wykonane jak oryginalne i świecą jak one, więc czemu miałaby być wiocha ?
Jak przeleci Carrera z takimi lampami to mogę się założyć , że 99% ludzi nie zauważy tej drobne różnicy w kształcie klosza, więc nikomu się z tego powodu niedobrze nie zrobi.
Jest to oczywiście kwestia gustu, ale osobiście uważam, że samochód z LED'ami wygląda "świeżo" i o niebo lepiej jak za lampami na zwykłych "bańkach". Mam na myśli samochody w miarę nowe, bo wiadomo, że do 993 to diodki nie za bardzo pasują.
Ja we wszystkich swoich samochodach wymieniłem wszystkie możliwe żarówki (oświetlenie wnętrza, tablicy rej. postojówki, migacze, etc.etc..) na ledowe , bo nie znoszę żółtego "żarówkowego" światła i z efektu jestem zadowolony.
Cytuj:
nie psujcie swoich samochodów, please
Zapewne każdy właściciel Porsche podjął decyzję o jego kupnie pod wpływem jakiś własnych powodów, i zapewne ilu ludzi tyle powodów ale...
bądźmy szczerzy dla większośći z Nas (o ile nie dla wszystkich) jest to po prostu zabawka i każdy ma prawo bawić się swoją zabawką jak mu pasuje
To jest tak jak z dziećmi, jedno trzyma swoje zabawki na szafce pochowane w pudełkach, a drugie rozkłada je na czynniki pierwsze (i osobiście uważam że to drugie bardziej rokuje na przyszłość
)
Poza ty to tak jak już wspomniałem , montaż LED'ów nie jest modyfikacją nieodwracalną, więc jeżeli kiedykolwiek będzie to dla kogoś problemem, to zawsze można wócić do "oryginału" (wystarczy stare lampki schować do pudełka)
Właściciele Prosiaków !, nie bądźcie tacy śmiertelnie poważni i nie traktujcie tak poważnie swoich samochodów. Normalnie czasami jak się człowiek naczyta na forum, a potem jeszcze przejedzie do serwisu i nasłucha różnych rzeczy, to normalnie potem strach auto z garażu wyjmować