Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.10.2020, 13:56 

Dzień dobry,
mam do Was pytanie odnośnie ubezpieczenia AC na Porsche 996 rocznik 2000. W większości firmy ubezpieczeniowe wyceniają auto na około 60 - 70 tysięcy PLn co jest oczywiście nie prawdą i jak coś dochodzi do tego amortyzacja części więc przy ewentualnej wypłacie odszkodowania jest lipa.
Z góry dzięki za sugestie.

PostNapisane: 12.10.2020, 14:58 

Nie wiem czy załatwisz AC powyżej 15 lat. Jeśli masz przedłużenie ubezpieczenia AC to raczej bez problemu.

PostNapisane: 12.10.2020, 15:50 

Podobno Warta ma ofertę na takie samochody, pan Paweł Misztal z Warszawy jest agentem, siedzi w temacie Porsche i proponował mi AC na W126.

PostNapisane: 12.10.2020, 19:29 

Gierm napisał(a):
Dzień dobry,
mam do Was pytanie odnośnie ubezpieczenia AC na Porsche 996 rocznik 2000. W większości firmy ubezpieczeniowe wyceniają auto na około 60 - 70 tysięcy PLn co jest oczywiście nie prawdą i jak coś dochodzi do tego amortyzacja części więc przy ewentualnej wypłacie odszkodowania jest lipa.
Z góry dzięki za sugestie.
Trudny temat. Skończy się tym, że za polisę zapłacisz jak za zboże, a przy drobnym uszkodzeniu zrobią szkodę całkowitą. Rozwiązaniem jest poczekać chwilę i na żółtych tablicach z rzeczoznawca zrobić indywidualna wycenę i ubezpieczenie.

PostNapisane: 16.10.2020, 11:05 

Nr klubowicza: 714
Hej, właśnie jestem po ubezpieczeniu 20letniego Boxstera. Nie jest łatwo bo nie kazdy Ubezpieczyciel chce 20 letnie auta, ani nie jest tanio. Jednak udało mi się zawrzeć polisę pakietową OC AC (oryginalne części i bez udziałów własnych) i Assistance od wypadku i awarii.
Polecam super-agenta z Warszawy (ubezpiecza tez na odleglosc) Sylwia Męczyńska tel 513088844 mail inex.ubezpieczenia@o2.pl - mozna sie na mnie powołać. Pozdrawiam Hubert Puliński

Hubert
986 BoxsterS

PostNapisane: 16.10.2020, 12:10 

Nr klubowicza: 692
Hubi73 napisał(a):
Hej, właśnie jestem po ubezpieczeniu 20letniego Boxstera. Nie jest łatwo bo nie kazdy Ubezpieczyciel chce 20 letnie auta, ani nie jest tanio. Jednak udało mi się zawrzeć polisę pakietową OC AC (oryginalne części i bez udziałów własnych) i Assistance od wypadku i awarii.
Polecam super-agenta z Warszawy (ubezpiecza tez na odleglosc) Sylwia Męczyńska tel 513088844 mail inex.ubezpieczenia@o2.pl - mozna sie na mnie powołać. Pozdrawiam Hubert Puliński

Zawrzeć polisę to jedno, a wyegzekwować stosowne odszkodowanie to druga kwestia. Cokolwiek się wydarzy, będą dążyć do szkody całkowitej, co w przypadku starszych Porsche jest bardzo łatwe, koszty części w ASO są kosmiczne, więc nawet lekka stłuczka generuje olbrzymie kosztorysy. Z całą odpowiedzialnością w tym sezonie nie ubezpieczyłem AC na Boxa, jedyne OC z długim holowaniem w Assistance.

718 Spyder '22
991 Carrera S MRE '14
987 Boxster S '05
Macan kosiarka '18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]