Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.03.2011, 18:43 

Nr klubowicza: 111
A ja nieustannie zachęcam do Ułęża! Tym razem przyczyn jest kilka:
- po pierwsze zima się skończyła i czas w praktyce sprawdzić ciśnienie w cylindrach, oponach, układzie hamulcowym...
- po drugie zbliża się Poznań i jest okazja, żeby spuścić trochę ciśnienia z siebie :lol:
- po trzecie... po czwarte... a na końcu: dlaczego nie?

Słowem - bezpiecznie i bezkarnie pohasać po próbach i potrenować kręcenie kierownicą nim dopadnie stres zdobywania pucharów na ulicy Wyścigowej.

Oferta jak zwykle: dwie pętle, z pomocą instruktora lub bez, później pomiar czasu. Kawa/herbata/ciasteczka/fotki - na miejscu
Miejsce: Ułęż
Data: 20 marca
Start: 10.00
Wjazd: 250 złotych, Klubowicze: 200 złotych
Chętnych zapraszam na www.letsdrive.pl/lang.pl/2/szkolenia/1/0 - wybierz program i zarejestruj się.

Tytuł:
PostNapisane: 16.03.2011, 20:49 

szesc, proba jest ustawiona pod porsche czy pod lancera?
bylem w ulezu kila razy glownie lancerem i wiem ze czasem moze sie z tego maly off road zrobic, nawet filtr oleju ucialem nie mowiac o 14 pokrzywionych felgach....gdyby nie bylo petli i np na lewym przy wjezdzie na duzy plac nie mozna by ciac przez srodek gdzie jest jakies laczenie asfaltu to jest szansa ze bym sie zjawil jakims autem :D

PostNapisane: 16.03.2011, 22:07 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Bengalski napisał(a):
.....
Słowem - bezpiecznie i bezkarnie pohasać po próbach i potrenować kręcenie kierownicą nim dopadnie stres zdobywania pucharów na ulicy Wyścigowej.
.....

Sorry...ja wiem, że to może nie na temat......zachęcam jak najbardziej do Ułęża, ale...przypomniało mi się o tej Wyścigowej.....nie wiem co Darku miałeś na myśli, co jest na Wyścigowej.....jeśli Cargo...to ...powiedzmy ...tych ....30 (może 40 - Boże!!!!) lat temu, jak nikomu się nie śniło o Cargo, to tam, w pobliżu jest ul.Wirażowa....na tyłach 17-Stycznia....tam było: prosta - lewy długi do prawego- przez tory!!!-lewy- prawy długi zaciśk - w lewy nawrót (przez pętlę autobusową :shock: ) prosta- lewy długi - prawy przez tory!!!- lewy-prawy- prosta-stop!!!! Do dyspozycji były: Skoda 1000MB -tatusiowa (ukradkiem), VW 1303 mamy Tadka, Skoda 100S ojca Janka, wyjątkowo Vauxhall taty Pawła...( wszystkie były pożyczone od rodziców w jakimś ...ważnym celu...np. przewiezienie kwiatów Pani od biologii...).....i była jazda, był stoper (prawdziwy, żadna tam komórka)...nie było nawet w marzeniach takie coś jak driving school w Ułężu, z profesjonalnym instruktażem, bufetem i czystą toaletą....o ile bezpieczniej ! Gorąco zachęcam !!!!!
( :cry: ja jeszcze nie zrobiłem sprzęgła po pierwszym tegorocznym Ułężu, ale warto było !!!!!!!!)

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 16.03.2011, 23:25 

:lol: Piotrze, lubię te Twoje wspominki sprzed lat.. to se ne wrati..
teść w młodości trabantem po zamarzniętym Zalewie Zegrzyńskim..

Mówiąc o Wyścigowej miałem na myśli Tor Poznań - o ile mnie młoda pamięć nie myli, to właśnie przy tej ulicy się on mieści.

Każdy czas ma swoje prawa i dziś to my wyjeżdżamy historię dla naszych wnuków, którzy być może dźwięk silnika będą włączać z jakiegoś odtwarzacza, aby umilić sobie jazdę samochodem na prąd... a z klimatyzacji na życzenie będzie dozowany zapach przypalonego sprzęgła, rozgrzanego oleju czy palonej gumy, aby dodać emocji sterylnej jeździe w/g zaprogramowanej trasy z obowiązkowym przestrzeganiem wszelkich ograniczeń.

Dlatego warto jeździć dziś. Np. w Ułęzu :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.03.2011, 23:45 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
:lol: Darku...przecież wiesz ..ja kocham Ułęż.........Tu się TO WSZYSTKO zaczęło......i polecam gorąco....BO WARTO Z TEGO KORZYSTAĆ nie bacząc czy to 200 czy 300 pln...WARTO i TRZEBA KORZYSTAĆ..daję przykład..."jak hartowała się stal"...i...jakie to były idiotyzmy.....i jak teraz jest fajniej i bezpieczniej i lepiej......
( ps. na urlopie " załatwiłem" kolejne sprzęgło...i ...sobie trochę....bo auto....się robi..... :lol: )
Ruszajcie na Ułęż!!!!!!
Doprawdy, żałuję........

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 19.03.2011, 12:37 

no tjaaa.. ciekawe czy ktoś z klubowiczów się wybierze potrenować przed Poznaniem. Jedno, co mogę obiecać na pewno: tłoku nie będzie :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.03.2011, 14:53 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Tym razem ja będę :lol:

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 19.03.2011, 14:56 

I jest na mapie

http://tiny.pl/hdc39

http://tiny.pl/hdc37

Nawet ciekawe rozwiązanie, tylko trzeba uważać na scrool, bo sie mapa powiększa.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]