Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.09.2008, 9:53 

p.m

Tytuł:
PostNapisane: 23.09.2008, 10:42 
Administrator

Chyba nieopłacalne. Wymienia się cały motor.

Tytuł:
PostNapisane: 25.09.2008, 21:37 

rozmawialem z fachowcem i powiedzial ze bez problemu da sie to naprawic
to jego namiary:
Radwański
Wieliczka tel. 513959699

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2008, 19:35 

Nr klubowicza: 039
KlaudiuszSosnowiec napisał(a):
rozmawialem z fachowcem i powiedzial ze bez problemu da sie to naprawic
to jego namiary:
Radwański
Wieliczka tel. 513959699

To niezły fachowiec ( tak mi się wydaje) jeśli się podejmuje to warto jechać nawet całą Polskę.

Ogólnie rzecz biorąć to
1. Jeśłi serwis , to oni liczą sobie od 200 do 300 zł netto.Jeśi wyjdzie np 50 godzin = sama robocizna 15 000 zł netto.( niewiem ile wyjdzie tych godzin ale może być kosmiczna ilość- silnik należy wyjąć! w innych autach nietrzeba)
2.Przygodny mechanik (tani) się niepodejmie bo musi mieć zapewne podobnie jak do wodnych 911 kilka niezbędnych narzędzi ,które są drogie( np.do ustawiania wałków,zakładania tłoków itp) jeśli ktoś takowe ma to ceni swoją robotę patrz punkt 1 szy!( jeśli ktoś się podejmie a niema tych narzędzi to lepiej niech się niebierze do roboty*)
3.Niestety jeśli następuje mix wody i oleju , to w większości przyczyną jest pęknięcie bloku a nie uszczelka,blok kosztuje niemal tyle co dół silnika a dół niemal tyle co cały silnik.( a gdzie robocizna?)
4.Porsche wie o powyższym i daje dobre ceny na silniki w całości!

Reasumując jeśłi ktokolwiek chce reanimować taki silnik i niechce fortuny to należy go łapać za nogi...Pan Radwański jest na etapie pozyskiwania klientów więc to jedyna opcja ,jeśłi niechcesz szukać nowego/używanego silnika :idea:

Genaralnie w 2008 roku nikt już nieremontuje motorów typu V 8,V 12,a nawet V 6 ,podobnie i Boxerów Porsche :(

* od pewnego czasu notuję przypadki rozkręcania motorów Boxter/911 przez wioskowych :wink: mechaników.Niestey niedotarła do mnie informacja do dziś dnia o jakimś przypadku ponownego pomyślnego skręcenia takowego....

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2008, 22:03 

ja parwie nowy silnik i to 3.2 sprzedałem za 7500 ,ale mniejsze pojemnosci kupisz juz za nieweile ponad 5 po targowaniu, trzeba miec jednak pewnosc ze jest ok zeby nie kupic takiego jak sie ma ,reasumujac silniki uzywane sa teraz naprawde smisznie tanie,kiedys np znalezinie silnika z m3 lub vetty było mega problemem lub gruba kasa teraz to kilka tysiecy ...

PostNapisane: 26.09.2008, 22:12 

Witaj

Tytuł:
PostNapisane: 26.09.2008, 22:22 

szkoda ze juz nie mam swojego ale z tego co wiem jest jeszcze kilka innych 3.2 na allegro wsadz taki razem ze skrzynia - ja mam ,i masz 2 pieczenie na 1 ogniu zdrowy silnik i wieksza moc ,oczywiscie pamietaj zeby był z wiazka i sterownikiem ,ale najczesciej własnie tak to wyglada ,mysle ze szybko cos na allegro znjdziesz u nas sa tansze niz w de czy innych krajach ,ja niestety juz nie mam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]