Cayenne 2004, hałasuje wentylator w kabinie lewa strona. Pytanie, jak się dobrać do niego? Znalazłem opisy, ale wszystkie dotyczyły prawej strony . Rozkręcać od strony kabiny, czy silnika?
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5187 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Z moim doświadczeń w Cayenne nie ma po lewej stronie wentylatora, jest tylko jeden po prawej z nogach pasażera. Ewentualnie z tyłu auta po lewej jeżeli masz dodatkowy układ. Może coś się rozpięło i uderza przy włączonym nawiewie? Jakiś kanał powietrzny?
Na Qbak można zawsze liczyć. Coś terkcze, jak wentylator na wyrobionym wirniku, zazwyczaj zaczyna po jakimś wstrząsie "dziura"itp.. Jak wyłączę nawiew przestaje. Dziś ściągałem nadkole, od dołu nic niema. Szukać za bezpiecznikami w kabinie, czy pod bezpiecznikami w komorze silnika?
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5187 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Jeżeli po włączeniu wentylatora przestaje to ja bym rozbierał wszystko to co jest nad nogami kierowcy. Może jeden w kanałów transportujących powietrze spadł/rozpiął się. A może któryś z serwomotorów sterujących kalpami powietrza.