|
Hejka, włączają się.. to dobrze;) Rozumiem że błędów żadnych nie wywala? W tym modelu jedynym wentylatorem nad którym masz jakąś tam kontrolę to dmuchawa w trybie manualnym..(pod schowkiem) Wszystkie inne wentylatory których w zależności od wersji i wyposażenia może być całkiem sporo, pracują w trybie automatycznym czyli ich załączaniem oraz prędkością obrotową zarządza elektronika która dopasowuje na bieżąco profil ich pracy opierając się na mapach i całej masie zmiennych płynących z czujników,innych sterowników, oraz..przełączników/włączników.Przykładowo jeśli zaraz po uruchomieniu, nie włączysz ogrzewania, klimy, czy nawiewu, temperatura zewnętrzna będzie dodatnia i do tego włączysz tryb SportPlus to dla prosiaka będzie to jasny komunikat że chcesz upalać, więc priorytetem będzie nagrzanie silnika, skrzyni/dyfrów do temperatury roboczej.. (przez zastosowanie wymienników, skrzynia i napędy rozgrzewają się nawet na postoju) ..odpowiedniej dla danego trybu, bo np. na sporcie termostat będzie wysterowany tylko na 85st.C co zmniejsza ryzyko przegrzania, natomiast w trybie eko, górna granica wzrośnie aż do 115st.C! celem zmniejszenia zużycia paliwa i podniesieniem czystość spalin. No i zaś się rozpisałem... mam nadzieję że chociaż trochę rozjaśniłem kwestię o którą szanowny kolega pytał;) Pozdrawiam.
|