|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
norbertkoziar
|
Napisane: 26.01.2012, 19:26 |
|
|
Dzień doberek na forum. Wprawdzie wolał bym najpierw być posiadaczem Porszaka a potem zawitać na forum, ale jak widać nie jest to takie proste.
Poszukuję klasycznej 911tki z końca lat 60tych.
Macie jakieś rady jak podejść do tego tematu? gdzie szukać? jakieś sprawdzone warsztaty, które zajmują się renowacją?
będę wdzięczny za każde sugestie.
Norbert
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 26.01.2012, 19:31 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Witaj !
Temat rzeka
Zaczynasz z wysokiego "C"
Bardzo wysokiego !
Jakie są Twoje doświadczenia z klasykami ?
Góra |
|
Lamer
|
Napisane: 26.01.2012, 21:19 |
|
|
Polecam ten filmik gdzie niemieccy dziennikarze pokusili sie odtworzyc wszystkie "typowe" problemy na ktore moze napotkac entuzjasta nie znajacy tematu.
Ostatecznie pracowali z nieograniczonym budzetem bo priorytetem bylo uzyskania A-Klasse oryginalnosci i stanu.
Mysle ze wszystkie wazniejsze tematy i odpowiedzi na nie znajdziesz w filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=JXQbltkuG44
|
|
Góra |
|
Michal4444
|
Napisane: 26.01.2012, 22:37 |
|
|
Witam , i powodzenia bo jesli sie uda to bedzie kolejny piekny klasyk!
Pzdr.
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 27.01.2012, 0:53 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Witam! Bardzo dobrze że najpierw zawitałeś na forum
PDmobil dobrze napisał, pierwsze roczniki to trudny temat.
Ja sam nie mam doświadczenia, ale zaraz pewnie ktoś bardziej
w temacie coś podpowie
Powodzenia!
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
norbertkoziar
|
Napisane: 27.01.2012, 8:57 |
|
|
pdmobil napisał(a): Witaj ! Temat rzeka Zaczynasz z wysokiego "C" Bardzo wysokiego ! Jakie są Twoje doświadczenia z klasykami ?
Generalnie żadne. Myk jest taki, że moja żona jest plastykiem, i wiadomo wyczulona na piękno
To auto jej się po prostu podoba, mi zresztą też. Nie będzie to auto do częstego jeżdżenia, zapewne wyjedzie kilka-kilkanaście razy w roku a przez resztę czasu będzie cieszyć nasze oczy.
Trafiłem na faceta z salonu w Poznaniu, Jakub jakiś tam, nie pamiętam. Sprawiał wrażenie rozsądnie mówiącego, zajmuje się renowacją klasyków.
To właściwie mój pierwszy trop, choć podejrzewam, że najdroższy.
dzięki wszystkim za info
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 27.01.2012, 9:10 |
|
|
Jeśli chodzi o klasyki to moja rada jest taka:
Jeśli szukasz kogoś kto zrobi renowację samochodu to oznacza, że sam tego nie będziesz robić.
A to z kolei oznacza, że nie powinieneś szukać auta do renowacji!!! Z prostego powodu: ktoś za Twoje pieniądze wybuduje na tym jednym aucie przynajmniej dom!!!
Szukaj dobrze zachowanego egzemplarza w stanie oryginalnym a wyjdzie Cię ten samochód (nawet jeśli z pozoru auto będzie bardzo drogie) połowę kosztów zakupu bazy i jej renowacji!!!
Zwłaszcza jeśli trafisz okazję zakupu w PL!!!
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 27.01.2012, 9:55 |
|
Członek Honorowy |
|
|
Sama prawda w tym co Macpraw...prawi !!
nic dodać, nic ująć.
Kupno dobrej "bazy" do takiej zabawy jest u nas prawie niemożliwe. Prawie, bo wszytko da się zrobić. I to często jest gwóżdz do trumny...bo zazwyczaj kupujący, nieobeznany z tematem, zakłada, że za taką "bazę" np. za 30tyś. czyli dość tanio, uzyska sprawne auto dokładając no. np. drugie tyle....po jakimś czasie - nie m-c, czy dwa, ale duuuuzo dłużej...okazuje się, że końca nie widać....kosztów!!! i zaczynają się działania na skróty, żeby cokolwiek zrobić, żeby sprzedać i wyjść na swoje....a wtedy i tak już jest po zwodach....za dużą kasę ma się byle co....wieczną udrękę.....którą czasem można sprzedać na Allegro jako...bezwypadkowy, od pierwszego właściciela,profesjonalnie odrestaurowany etc.....Szczęśliwy sprzedawca, że ma problem z głowy....nabywca krótko, bo w niedługim czasie odkrywa co kupił....itd...
Czyli, jak pisze Macpraw - jeżeli to ma być zabawka, to niech będzie droga, ale przyjemna, do patrzenia i czasem pojeżdżenia..... za konie Kossaka też trzeba zapłacić dużo żeby podziwiać piękno niekoniecznie galopując
A i bym zapomniał...dobry egzemplarz klasycznej 911-tki, podobnie jak wartościowy obraz - nie traci ceny! Milej się wtedy na niego spogląda.
Masz to szczęście, że Twoja Żona lubi piękno, to wielkie dobrodziejstwo więc kupujcie piękne, dobrze zrobione auto!!! Kupując byle co możesz poznać "uboczne " skutki takiego zakupu, odkrywając nowe oblicze Żony.....
Myślę, że wiem o kim piszesz w Poznaniu. Jeżeli się nie mylę, to tak, warto.
Góra |
|
norbertkoziar
|
Napisane: 28.01.2012, 14:09 |
|
|
Raz jeszcze dzięki za rady. Jak się coś urodzi, a zapewne to trochę potrwa, to nie omieszkam Was o tym poinformować
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 28.01.2012, 20:52 |
|
Członek Honorowy |
|
|
norbertkoziar napisał(a): Raz jeszcze dzięki za rady. Jak się coś urodzi, a zapewne to trochę potrwa, to nie omieszkam Was o tym poinformować
Oj...Kochany...urodzić można w 9 m-cy..a takiego Porsche jak Ty szukasz...szuka się latami, ale z całego serca życzę powodzenia! Daj znać koniecznie jak Wam się coś urodzi...pozdrowienia dla Żony, kochającej piękno...Porsche, jest wyjątkowa!!!!
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|