Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.02.2009, 20:52 

Witam!
Mam na imię Maciej. Od zawsze widząc 911 mówiłem: kiedyś będę takim jeździł. I teraz w końcu nadszedł ten czas. Do tej pory,użytkuję autka Audi zawsze w opcji Quattro ( aktualnie mam S4/C4 avant 2,2T oraz Coupe 2,8 ). Jako, że mieszkam w okolicach Zakopanego ślizkość występuje na okolicznych drogach w dużej obfitości przez sporą część roku i stały napęd 4x4 daje na prawdę duuużą przewagę i sporą dawkę spokoju w ciężkich warunkach. Tym bardziej, że odnoszę się z dużą rezerwą do swoich umiejętności jako kierowcy - nie uważam się za mistrza kierownicy!
Dlatego też mój wybór padł na 911 Carrera 4.
Od niedawno jestem szczęśliwym posiadaczem prosiaczka 964 C4 z roku 1989 z silnikiem z 993 z vario-ram 285KM. Jego dotychczasowym posiadaczem był niegdysiejszy współzałożyciel i wiceprezes PCP pan Tomasz T. Z dotychczasowych oglądów i jazd prosiaczek wydaje się być bardzo zadbany i doinwestowany i sprawny technicznie (...pojutrze jadę na Przegląd)
Z drobiazgów: nie działa el regulacja lusterek i wskaźnik temp zewnętrznej w wyświetlaczu obrotomierza co chwilę zmienia wskazania i pokazuje różne dziwne, czasami skrajne wartości (jakiś czujnik?)
Tak więc serdecznie witam w rodzinie maniaków Porsche. Mam nadzieję, że przyjdzie czas na osobiste poznanie w gronie Klubowiczów. Już teraz widzę że mocny prosiaczek to nie żarty i będę chciał kiedyś skorzystać z lekcji/porad/kursów bardziej zaawansowanej jazdy Porsche jakie są organizowane przez PCP. Na regularne uczestniczenie w klubowych imprezach na razie nie mam raczej szans. Amatorsko lecz wyczynowo trenuję kolarstwo górskie (przygotowania do sezonu wrą) i sezon kwiecień-wrzesień spędzam na trasach wyścigów MTB. Ale kto wie może uda mi się wstrzelić na jakieś szkolenie czy spotkanie.
Jeszcze raz wielkie powitalne CZEŚĆ dla wszystkich prosiakomaniaków.

maciej66

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2009, 21:04 

Witaj!
Gratulacje świetnego wyboru odnośnie autka - naprawdę trudno było trafić lepiej! Oby służyło wiernie i niezawodnie jak najdłużej!
Miło, że na forum trafiła kolejna osoba z Południa :)
Odnośnie szkoleń - na pewno zaplanuj sobie pierwszy weekend kwietnia na wyjazd na lotnisko w Ułężu, gdzie klub PCP tradycyjnie rozpocznie sezon od jazd 'szkoleniowych' :)
Pozdrowienia z Myślenic!
Sebek

Acha - RZUCAJ FOTKI!!!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2009, 21:06 

Nr klubowicza: 039
Witam krajana ( moja rodzina z Zakopca pochodzi)
Jak będziesz śmigał do krakowa to daj znać!
A może kiedyś w kużnicach spotkanko....przy okazji wypadu na narty?
Autko Tomka Tromera jest mi znane 8)

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2009, 21:44 

Naprawdę SUPER WYBÓR! :thumbup:
Gratuluję i pozdrawiam od brata "bez czapki" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2009, 21:55 

Ha! No to mamy samochody od tego samego właściciela! Jeździłem nim, głośny :) piękne auto i napewno zadbane. Życzę super frajdy :)

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 0:43 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Brawo ! No tak....Tomek sprzedal swoją stajnię "ograniczając się" do jednego, statecznego....996t.....jedyny słuszny wybór :lol:
Osobiscie czuję sentyment do tego auta.....wiele miesięcy kusiło mnie w komisie w Katowicach. Bylo niby po jakiś tam przejściach /drobnych !!!!/, ale wyróżniało się tym, że wszystko działało - tyle razy ile je oglądałem / kilka/, odpalało od pierwszego razu i bylo 100% oryginalne / wg. mojej wiedzy/. Fajne auto, chyba dopracowane przez "Porszaf". "4 łapy" to fajna sprawa /jednak !/. Nota bene w tym samym komisie obok stał wtedy niebieski .....968 CS z kubełkami i klatką /o ja głupi :cry: /, którego pomijałem....ciekawe jakie są jego losy ?

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 1:09 

pdmobil napisał(a):
(...) Nota bene w tym samym komisie obok stał wtedy niebieski .....968 CS z kubełkami i klatką /o ja głupi :cry: /, którego pomijałem....ciekawe jakie są jego losy ?

Nie wiem czy to to samo auto, ale niebieskie 968 (z niebieskimi felgami) od jakiegoś czasu zimuje w Krakowie w Bronowicach. Jego właściciel przemknął przez moment na forum 924.pl. W przeciągu 1-2 lat auto miało też kilka (3?) różnych tablic rejestracyjnych. A teraz zimuje sobie pod chmurką na pewnym parkingu strzeżonym, a szkoda.... :(

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 9:35 

Nr klubowicza: 039
pdmobil napisał(a):
Brawo ! No tak....Tomek sprzedal swoją stajnię "ograniczając się" do jednego, statecznego....996t.....jedyny słuszny wybór :lol:
Osobiscie czuję sentyment do tego auta.....wiele miesięcy kusiło mnie w komisie w Katowicach. Bylo niby po jakiś tam przejściach /drobnych !!!!/, ale wyróżniało się tym, że wszystko działało - tyle razy ile je oglądałem / kilka/, odpalało od pierwszego razu i bylo 100% oryginalne / wg. mojej wiedzy/. Fajne auto, chyba dopracowane przez "Porszaf". "4 łapy" to fajna sprawa /jednak !/. Nota bene w tym samym komisie obok stał wtedy niebieski .....968 CS z kubełkami i klatką /o ja głupi :cry: /, którego pomijałem....ciekawe jakie są jego losy ?

:shock: :shock:
Byłem tam wtedy glądać tego 968 CS -a ,były to stare dobre czasy gdy się znało niemal każde autko w Polsce i teraz dopiero sobie przypominam ,że właściciel pokazywał nam i zahcęcal do kupienia właśnie tej 911 -tki.......tylko co pamiętam był tam zwykły silnik 3,6 ,cena była zadziwiająco niska a auoto oryginalne....wręcz mi to pachniało wtedy jakimś podstępem, bo CS był totalnie zmaltretowany a niewiele tańszy niż ta 911

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 9:50 

Pozdrowienia z Warszawy. Życzę frajdy z jazdy :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 9:54 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
Witam i pozdrawiam,

dużo zadowolenia z jazdy życzę... 964 to super auto... :wink:

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 10:42 

Witaj,
Południe rośnie w siłę...

Też się przymierzałem do tego auta kiedyś, ale wtedy jeszcze byłem zielony w zakresie wiedzy o Wiatrakach.

Wygląda na to że za chwilkę damy radę wspólnie coś zorganizować...

pozdr, Jacek

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 20:54 

Nr klubowicza: 151
Witam na forum, życząc bezawaryjnego użytkowania Porschaka.

PoZdROwiEniA z rAdOmiA :wink:

pozdrawiam,
Jakub

IN: MACAN S, 996 C4S
out: Porsche 944 2,5

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2009, 22:44 

witaj i szykuj się do sezonu :drive:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]