Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.02.2012, 4:51 

Witam Wszystkich!
Nazywam się Mateusz, mam 24 lata, pochodzę z Bydgoszczy i przymierzam się do kupna 944-ki. Proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem nowicjuszem w sprawie Porsche. Myślę jednak, że szybko się tu zaklimatyzuję i może już niebawem dołączę do grona posiadaczy Porsche 944. ;)
Pozdrawiam pasjonatów Porsche! :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 10:04 

Witaj :)
w tym tygodniu spotykamy się (Bydgoszczanie) w pizzerii "Mario" na magnuszewskiej. Chcemy poruszyć kilka ciekawych tematów :)

Ja jeżdżę 944, ale obecnie zimuje sobie bezpiecznie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 12:04 

Nr klubowicza: 193
Witamy na forum :D

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 13:59 

Witaj,

odnośnie transaxli www.924.pl - prawdziwa skarbnica wiedzy

powodzenia w poszukiwaniach, nie wiem czego szukasz w jakim stanie i z jakim budzetem ale kolega Porsz ma do sprzedania 944S2 za rozsadne pieniądze, fakt ze troche przy nim trzeba zrobić ...

poszukaj info o wyprzedaży kolekcji w dziale gielda

Olo

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 14:28 

Na Magnuszewskiej, to na Osowej Górze o ile się nie mylę. Może bym wpadł, ale bez auta, to trochę obciach. :) Na auto mam do wydania 22.800 złotych, więc coś w dobrym stanie za te pieniądze znajdę myślę. Aha, mam takie pytanko do Was. 944 ma napęd na przód, tak jak jej poprzednik, czy już ma na tył, no i jaki silnik jest najbardziej niezawodny? Czekam na odpowiedzi!

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 15:08 

Witaj, i 924, i 944 miało napęd na tył, każde. Zanim zdecydujesz się wydać zgromadzone pieniądze, dobrze się dowiedz CO kupujesz :) Fakt, porsche nie kupuje się logiką, ale minimum wiedzy teoretycznej bym polecał.. Z autem-bez auta, wpadnij na spotkanie i popytaj o wszystko, co istotne.. przed zakupem!

http://bit.ly/zjvKqq

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 15:08 

Nowi napisał(a):
944 ma napęd na przód, tak jak jej poprzednik

Poprzednik? :shock:
Jeszcze nie widzialem porsche z napedem na przod ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 15:28 

a cayenne? ma między innymi na przód ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 15:48 

Cayenne ma na przód i tył, to jest koniunkcja czyli pierwsza część bez drugiej jest nie prawdziwa i odwrotnie.

Więc twoja uwaga jest lekko mówiąc bezsensu :twisted: Porsche nigdy nie produkowało i mam nadzieję nie będzie produkować samochodów FWD.
A tak abstrachując od Porsche, BMW puki co też ma wszystko z napędem na tył ale chyba za jakiś czas się ugnie w najmniejszych modelach które mają wejść... chociaż mam adzieję że nie.

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 19:16 

Nowi napisał(a):
Na Magnuszewskiej, to na Osowej Górze o ile się nie mylę. Może bym wpadł, ale bez auta, to trochę obciach. :) Na auto mam do wydania 22.800 złotych, więc coś w dobrym stanie za te pieniądze znajdę myślę. Aha, mam takie pytanko do Was. 944 ma napęd na przód, tak jak jej poprzednik, czy już ma na tył, no i jaki silnik jest najbardziej niezawodny? Czekam na odpowiedzi!

magnuszewska... osowa góra - nie nie :D
Wojska Polskiego - kładka
Widzę, że kolega potrzebuje szybkiej pomocy, bo widzę troszkę niedociągnięć. O porschakach można gadać godzinami, na spotkanie przychodzą miłośnicy i posiadacze i nie chodzi o to, żeby przyjechać samochodem. Idea jest prosta - ma być sympatycznie :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2012, 21:09 

Blumen napisał(a):
Nowi napisał(a):

magnuszewska... osowa góra - nie nie :D
Wojska Polskiego - kładka
Widzę, że kolega potrzebuje szybkiej pomocy, bo widzę troszkę niedociągnięć. O porschakach można gadać godzinami, na spotkanie przychodzą miłośnicy i posiadacze i nie chodzi o to, żeby przyjechać samochodem. Idea jest prosta - ma być sympatycznie :)

Fakt, muszę sporo się nauczyć o Porsche, ale z biegiem czasu myślę, że to samo przyjdzie. Przyznam, że pomysł zakupu samochodu pokroju Porsche przyszedł mi niedawno, oglądając film na Discovery o autostradzie, gdzie wielokrotnie można było zauważyć mknące lewym pasem Porsche. :) Nie chodzi mi o to, żeby zapieprzać po autostradzie nie wiadomo ile, ale chodzi o to, by czuć tą frajdę z jazdy, poczuć adrenalinę. Obecnie jeżdżę Suzuki Samuraj 1.3 4x4 - mała terenówka, 70 koni, bardzo dobrze radzi sobie w terenie oraz Audi A4 Quattro Kombi 98 rocznik, 2.5 tdi 150 koni, fajnie się jeździ, ale chcę samochód nietuzinkowy - a Porsche takim właśnie jest! Garaż mam, kasę na kupno i utrzymanie też. Oczywiście te samochody, które wymieniłem powyżej, tylko użytkuję, natomiast należą do mojego Taty, a ja chcę wreszcie mieć swój samochód, za swoje pieniądze, który będzie dawać mi frajdę. W końcu nie na darmo zbierałem ponad 22 tysiące złotych przez 3 lata, czas te pieniądze wydać, a chcę wydać je rozsądnie, na coś, co przyniesie mi dużo frajdy. ;)
PS. Blumen, jakbyś mógł mi podesłać numer GG na PW byłbym wdzięczny. Chciałbym popisać z tobą o 944, bo jeździsz tym samochodem, i masz już wyrobioną opinię o tym aucie. :)

Tytuł: :)
PostNapisane: 22.02.2012, 1:23 

KoKoS logika mmmmhhh:D

http://porscheclub.home.pl/forum/viewto ... 1031#81031

Nowi Tu jest link który Cię zainteresuje:)

Tytuł:
PostNapisane: 22.02.2012, 1:38 

Się wie :oops: :drive:

Tytuł: Re: :)
PostNapisane: 22.02.2012, 2:56 

Doniu napisał(a):
KoKoS logika mmmmhhh:D

http://porscheclub.home.pl/forum/viewto ... 1031#81031

Nowi Tu jest link który Cię zainteresuje:)

Dzięki wielkie Doniu! :)
Napisałem już do Porsza, teraz czekam na zdjęcia i zobaczymy...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]