Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20.05.2008, 1:17 

Co tu o sobie pisać...
Andrzej lat 22 z Wrocka od zawsze i na zawsze... (tymczasowo Ennis).
Interesuję sie motoryzacją oraz jestem zagorzałym tuningowcem i również Porsche będzie po lekkich modach...(tj. Piekny biały kolor, czarny dach & przyciemnione szybki oraz fele chrom albo czarne oraz gleba & lambo-doors, w wygląd zewnętrzy nie będe ingerował, Porsche jest piękne samo w sobie) Jestem tutaj gdyż od najmłodszych lat pokochałem auta marki Porsche... po powrocie do PL odrazu zaczynam się rozglądać za Porsche Boxter... (najprawdopodobniej przypłynie do mnei z USA) jestem też fanem Nissana 200SX S13 których już miałem 2 lecz obecnie mój ostani został zdemolowany... aaaa komu by sie to chciało czytać...

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje że będziecie wyrozumiali dla nowego :PP

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 1:37 

Nr klubowicza: 193
Witam! :D

Powiedziałbym, że mody nie są wcale takie lekkie ;)
Gleba i lambo doors to raczej nowość w tych stronach. (przynajmniej nic
o takich projektach nie słyszałem).
Powodzenia w poszukiwaniach! :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 8:42 

Witaj!
już na początek życzę powodzenia w poszukiwaniach.
a jeśli chodzi o 'mody', jak to je nazwałeś... ekhm... co mam powiedzieć? może jestem tradycjonalistą, ale jeśli bym takie auto zobaczył na zlocie lub na mieście, to szczerze bym je po prostu wyśmiał... bez obrazy :P
ale może to moja jakaś-tam głupia osobista opinia...

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 9:57 

ja osobiście widziałem takiego boxtera i wyglądał fajnie...

gdyby każdy miał taki sam gust to zycie byłoby nudne... :P

poza tym biały kolor + czarne felgi wyglądają barzo ładnie w połączeniu z czarnym dachem i minimalnie przyciemnionymmi szybkami... ww.google.pl są setki zdjęć można poszukać i zobaczyc jak to wygląda...

pozdrooo

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 10:22 

O gustach się nie dyskutuje.
Jesli bedzie to zrobione profesjonalnie, to ja nie mam nic przeciwko.

Ale tego typu projektami możesz się narazić w PCP bo tu głównym kierunkiem tuningu to poprawa osiągów, a zwrotem odelżenie auta.

Więc Ty chcesz zrobić tuning wizualny (jak dla mnie bezcelowy, no bo liczy się zapier... :twisted: ), a Twoje "mody" tylko dociążą auto.

Powodzenia z projektem, chętnie zobaczę jego efekt.

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 12:24 

GaZiK napisał(a):
O gustach siê nie dyskutuje.
Jesli bedzie to zrobione profesjonalnie, to ja nie mam nic przeciwko.

Ale tego typu projektami mo¿esz siê naraziæ w PCP bo tu g³ównym kierunkiem tuningu to poprawa osi±gów, a zwrotem odel¿enie auta.

Wiêc Ty chcesz zrobiæ tuning wizualny (jak dla mnie bezcelowy, no bo liczy siê zapier... :twisted: ), a Twoje "mody" tylko doci±¿± auto.

Powodzenia z projektem, chêtnie zobaczê jego efekt.

GaZiK - dodam ze najlepsze uczucie jest jak patrzysz w lusterko wsteczne a gosc za toba gryzie kierownice, i tak jak piszesz, jest to relacja masy do HP. Im wiecej zmienisz od oryginaly, tym bardziej spada wartosc auta. Te wszystkie dodatki wizualne raczej nie wplyna na osiagi. Juz pare razy szorowalem miska po asfalcie a z ground effects (zakladam ze o to chodzi z ta gleba) to na pewno pozostawil bym tam tez pare innych elementow, nie tylko zlady po misce.

Chetnie zobacze twoja wizje w wersji elektronicznej. Moze masz racje i delikatne tunning vizualny odruzni twoje auto od innych, ale w ramach rozsadku.
Pozdrawiam i good luck !
tw

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 12:32 
Klubowicz

witaj

nie przejumj sie wszystkimi komentarzami - kazdy robi to co lubi :)
gratuluje hobby i zycze wytrwalosci ... a najwazniejsze zebys ty byl szczesliwy prowadzac swoj samochod!

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 20.05.2008, 21:52 

hehe oczywiście nie przejmuje sie... jednak co do gleby nie chodzi mi o max glebe, lecz tak z 2-3 cm co do mocy to nic nie pisałem bo to są baaardzo odległe plany, niestety nie każdy ma taki zapas gotówki aby kupić Porsche i odrazu zrobić w nim wszystko... mój ma być szybki ale DYSKRETNY :lol: ktoś pomyśli obnizony na czarnych felach a pod maską lipa no i sie ździwi ale tak jak pisałem sa to odległe plany...
Zrobiłem taki bardzo szybki projekcik VT zaprezentuje go... auto miało kolor biały jednak taki jakiś wyblakły więc go zreanimowałem ciemne szybki, troche dyskrecji nie zaszkodzi a nie kupie Porsche dla szpanu powód jest jeden marzenie i miłość jeszcze ze wczesnego dzieciństwa co do felg będą o innym wzorze w projekcie chciałem tylko porównac chromy vs. czarne z białym/polerowanym rancikiem wygrały czarne są mniej szpanerskie i ładniej się komponują z całością

http://images31.fotosik.pl/259/b3c04cdb26e81049med.jpg

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2008, 10:31 

Witaj

Każdy lubi coś innego, jeden jak widzi w lusterku znikające auta, inny jak jego auto dobrze prezentuje się na parkingu... ja osobiście wole niepozorne, ale szybkie, choć Porsche do niepozornych nie należy :twisted:

niestety co do przeróbek, to widać po np. allegro i innych stronach, gdzie można kupić auto, że nie ważne ile włożysz w przerabianie i za jaką cenę wystawisz później auto, ważne ile ktoś za nie może dać... a im bliższe oryginałowi, tym łatwiej sprzedać i mniej się traci na wartości, bo za gadżety rzadko ktoś "dopłaca" - ale to tylko moje zdanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2008, 22:02 

co do znikania aut w lusterku to z chęcią stane na kresce z każdym chętnym jak ukończe w 100% Nyske 200SX S13 :lol: :D

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]