Witam wszystkich,
Jeśli mówisz Porsche, myślisz 911.
Posiadam Cayenne S, ale co do niego nie mam żadnych szczególnych pytań. Obecnie rozglądam się dość mocno za 911. Całe swoje życie marzyłem o 964, które pare razy widziałem jako dziecko w Niemczech jak jechałem z rodzicami gdzieś na wakacje. Szczególne wrażenie wtedy jak i dziś robi Turbo z tym pięknym skrzydłem i poszerzeniami, jednak nie ten budżet. Myślałem również o 964, bo nie jest jeszcze bardzo stare przez co względnie może nie być bardzo zmęczone, oraz występuje w wersji C4 na czym mi zależało i tu może 1 pytanie.
1. Nie mam w ogóle doświadczenia z tył napędem, całe życie jeżdżę FWD albo 4x4, samochód wiadomo nie będzie na codzień, ale myślałem o różnych wycieczkach więc chciałbym się czuć pewnie jeżeli będę podróżował np. w deszczu dodatkowo będzie jeździła nim też moja żona. Pytanie brzmi czy upierać się na C4 czy C2 w zupełności jest OK. Dodam, że jeżę amatorko w rajdach i tam się wyżywam, na codzień nie szaleję. 4x4 pewnie jest bardziej kosztowne w utrzymaniu, ale tak jak mówię auto będzie użytkowane sporadycznie na jakieś wycieczki nie będzie mocno eksploatowane.
2. Ostatnio jak pewnie wielu z Was oglądam Polskie Porsche, które remontuje Patryk Mikiciuk z ABcar i zaczął mi się również podobać model G, którego kiedyś nie brałem pod uwagę. Ale tam wychodziło sporo wersji, starsze na gaźnikach, szczerze mówiąc totalnie nie wiedziałbym jaka wersja jest dobra, a jaka może problematyczna. Chociaż już bardziej podoba mi się przedni zderzak z 930 niż 964
P.s Jeszcze raz wszystkich witam