Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.02.2015, 18:26 

Mam prośbę o pomoc do znających temat.

1. Czy w Caymanie występowała kierownica spłaszczona u dołu? Jaki to był numer opcji?

2. Czy występowała kierownica, której wieniec był obszyty alcantarą? Znowu numer opcji jeśli ktoś pamięta :)

3. Czy występował wieniec w alkantarze ze skórzanym środkiem kierownicy?

i ostatnie

4. Czy możliwe, że auto seryjnie miało dwa kolory przeszycia we wnętrzu? Na fotelach i desce czerwone, a na lewarku i ręcznym białe?

Znalazłem fajne auto, ale tak niezwykle dla mnie wygląda i nie wiem czy w Porsche możliwe są takie kombinacje...

Z góry dzięki za pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2015, 19:38 

Który rocznik .. ? Jak masz jakiegoś linka do aukcji albo chociaż zdjęcia to zapuść, będzie łatwiej " rozpoznać " o co chodzi. Z tego co pamietam kierownica z alcantara była dostępna w Caymanie R

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2015, 19:58 

Hej,

1. Nie
2. Cayman R
3. Nie
4. Tak, Porsche exclusiv.

Tomata

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2015, 22:46 

Dzieki Panowie. Juz sie wyjasnilo, auto mialo modyfikowana kierownice. Troche to studzi moj zapal, jakos nie przepadam za modami.

Tytuł:
PostNapisane: 3.02.2015, 10:58 

tunix napisał(a):
Dzieki Panowie. Juz sie wyjasnilo, auto mialo modyfikowana kierownice. Troche to studzi moj zapal, jakos nie przepadam za modami.

Hej,
jezeli to tylko kierownica to raczej bym sie cieszyl ze byla "poprawiana". Kierownice zmienic na org. to 15min roboty w razie czego.
Cayman to nie jakas limitowana wersja, to sportowe Auto wiec jezeli mozna cos poprawic to czemu nie? Oczywiscie jakies gumowe spoilery to NoGo.

Masz jakies foty i wiecej informacji o tym samochodzie?

Tomata

Tytuł:
PostNapisane: 3.02.2015, 11:04 

Tomata napisał(a):
Masz jakies foty i wiecej informacji o tym samochodzie?
Tomata

Auto nie jest wystawione na sprzedaż z tego co widziałem. Odezwał się ktoś z forum w odpowiedzi na mój post o kupnie. Nie wiem czy chciałby żebym puszczał na forum to, co mi przesłał - jestem tu nowy i nie do końca wiem jakie zwyczaje obowiązują. Jeśli przeczyta ten post to może sam się odezwie :)

A co do modów - jakoś tak negatywnie się nastawiłem, może niepotrzebnie. Kiedyś sam trochę modowałem auto i różne drobne upierdliwości potem z tego wychodziły.

Tytuł:
PostNapisane: 3.02.2015, 11:36 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
No ale naprawdę - zmiana powrotna kierownicy to mniej niż 15 min.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 3.02.2015, 13:11 

wit007 napisał(a):
No ale naprawdę - zmiana powrotna kierownicy to mniej niż 15 min.

No wiem, przekonałem się - dogaduję oglądanie :)

Jeśli możecie mi polecić gdzie sprawdzić auto w Krakowie to będę wdzięczny. Jest salon w Katowicach ale z rozmowy wynikło że nie są w stanie w ogóle diagnozować IMS. Z tego co czytałem ponoć znający temat mechanik na słuch wysłyszy pracę rozpadającego się łożyska. Ponoć też da się w jakiś sposób kompem podejrzeć w temacie pracy wałków - pewnie z czujników ich położenia. Jest ktoś taki godny polecenia, kto to ogarnie?

Tytuł:
PostNapisane: 3.02.2015, 13:35 

Podjedz do Rafała Duszy do Katowic-będzie i okazja się przejechać i sprawdzić auto a sam przegląd przedzakupowy z diagnozą silnika za kwotę znacznie mniejszą niż w PCK.

Z łożyskiem IMS by nie demonizował-sam tematem byłem kiedyś dośc mocno zainteresowany przy okazji poszukiwań 997. W Polsce dużo więcej silników zatarło się z innych powodów niż IMS :) Czy zepsute łożysko można "usłyszeć"-nie wiem, ale jak jest w krańcowym stadium to na pewno. W USA są za ok 1000 dolarów kity z łożyskiem, który problem mogą wyeliminować.

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 10:00 

Zapytam jeszcze - co daje pakiet sport chrono w aucie z manualną skrzynią? Czy zmienia nastawy PASM, czy tryb zawieszenia ustawia się oddzielnie?

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2015, 10:28 

Polecam w Krakowie Serwis Radwańskiego zajdziesz namiary na necie lepszego nie znajdziesz trudno się dodzwonić wstępną ocenę samochodu mogę zrobić abyś nie jechał nadaremnie jeśli chcesz daj znać na prv.

Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2015, 13:04 

Kubuś72 napisał(a):
Polecam w Krakowie Serwis Radwańskiego zajdziesz namiary na necie lepszego nie znajdziesz trudno się dodzwonić wstępną ocenę samochodu mogę zrobić abyś nie jechał nadaremnie jeśli chcesz daj znać na prv.

Krzysiek

A jak Ci się spodoba i mi go kupisz sprzed nosa? ;) Żartuję - dzięki za ofertę. Będę za kilka(naście) dni coś załatwiał w Krakowie, więc przy okazji pewnie kupię auto, jeśli do tego czasu nie pójdzie. Nie jestem mega nagrzany z powodu modów. Trochę tam jednak tego siedzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2015, 23:54 

Nie ma strachu, mam Boxstera 987, więc w zasadzie to to samo, tylko jeszcze dach można ściągnąć :D
Idę w stronę 997, chociaż fakt kiedyś rozważałem Caymana.

Pozdrawiam i udanych wyborów i zakupów dla Ciebie !

Krzysiek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]