Od dluzszego czasu sledzilem testy 991. Ogolnie sa pozytywne, choc sa tez zdania, ze nowa 911 co prawda jest o wiele bardziej dopracowana ale przez to stracila swoj charakter. Np. w najnowszym wydaniu EVO przegrala z Audi R8. Przyszedl wiec czas na przetestowanie auta wlasnorecznie.
Moje wrazenia:
Naped: auto robi wrazenie o wiele mocniejszego niz 400KM. Roznica 45KM w stosunku do mojej 997.1 S a jakby bylo ze 100 wiecej. Praktycznie czuc w kazdym zakresie obrotow wiekszego kopa. No i PDK robi swoje. Dziala rewelacyjnie. Wczesniej prowadzilem tylko 997 GTS z PDK i bylem bardzo pozytywny ale w 991 dziala jeszcze lepiej
. Najlepsze sa przygazowki przy redukcji
.
Zawias, prowadzenie. Faktycznie inaczej niz w poprzednich wersjach tu mniej czuc lekki przod i ciezki tyl auta. Mam wrazenie ze balans jest lepszy. Niektorzy powiedza, ze auto traci charakter ale jak dla mnie tak jest po prostu lepiej. Wydaje mi sie, ze przy inicjacji skretu nie trzeba tak dociazac przodu walczac z podsterownoscia - przynajmniej o ile jazda na drodze poblicznej na prawie lysych zimowkach pozwolila to stwierdzic
. Zreszta stara cecha 911 zostala, przy probie dohamowania na luku od razu masa z tylu zaczyna wyprzedzac auto, wiec charakter pozostal
. Komfort w normalnym trybie jest znacznie lepszy niz w 997. A w sport+ jest twardo jak ma byc. Duzo pisza o elektromechanicznym wspomaganiu. Dla mnie super, nie czuje zadnego problemu.
Z innych tematow to wnetrze super, dzwiek po wlaczeniu tego przycisku wzmacniajacego sound jest extra! Jest glosno ale czuje sie jakby auto mialo kolejne 100 konikow wiecej. Rewelka
Ogolne wrazenie jest bardzo pozytywne. Zastanawialem sie, czy nastepny prosiak dla mnie to bedzie 997TT czy 991S i chyba jednak nowy model
Ciekawe jakie sa Wasze wrazenia.