Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.08.2013, 18:07 

Hej koledzy, wybaczcie ze was tak mecze glupimi pytaniami, ale czesto wasza wiedza mi pomaga- wiele tutaj wyczytalem, a czasami wasze doswiadczenie zastapi kazda wiedze z manuala itd.
Czy mozecie mi podpowiedziec czym moga byc spowodowane owe wycieki?

Ten wyciek jest na łączeniu skrzyni z silnikiem (bądź z miski olejowej w co bardzo watpie)- mozeciez cos powiedziec na ten temat? trzeba to uszczelniac czy gra nie warta swieczki, co zrobic? i czy to powazne?
Obrazek Obrazek

tutaj wystraszylem sie nie na zarty bo na poczatku pomyslalem ze pod glowica mi sie leje ale, glowica po calej dlugosci jest sucha jednak w tym miejscu gdzie widac cos "puszcza" czy jest w tym miejscu jakies ustrojstwo ktore moglo sie rozszczelnic - ale lejac sie szczeliną wyglada jak rozszczelniona glowica? czy to tylko i wylacznie moze byc glowica?
Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 20:45 

Tomson kolego,skoro już tak sobie korespondujemy to mogę Ci powiedzieć,że to simmering za ok.80 zł.Niestety wymaga demontażu czyli opuszczenia silnika.Koszt 2500 zł w mojej okolicy.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 20:53 

Jak jesteś z mazowieckiego to napisz do Michal928 (PorschePana)

ja chyba też tą uszczelkę wymieniałem, ale przy okazji sprzęgła.

Dla samochodu to nieszkodliwego, bardziej dla środowiska i dla Ciebie jeśli dużo oleju Ci ubywa.

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 21:00 

Raptor skoro juz tak korespondujemy to dziekuje! :D hehehe widzisz jaki pomocny jestes dla mnie :D

raf86 niestety nie znam Pana Michala ale napisze jesli bede w Jego okolicach moze akurat tak strasznie mnie polubi ze zrobi to za troche mniejsze pieniadze :D no nie Panie Michale?- (jesli pan bedzie to czytac:D)
Kolego ten simmering jest od strony skrzyni czy silnika? Ma ktos jakims cudem jego numer- bo przypuszczam ze zamiennika nie dostane a trzeba go zamowic- nawet gdyby kiedys przy zdejmowaniu silnika okazalo sie ze nie to- to na zapas sie wymieni. Ale zamowilbym go sobie juz.

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 22:11 

Michał928 to ja :)
Prawdopodobnie uszczelniacz na wale korbowym chociaz trafialy sie tez przypadki wycieku z dekla walka posredniego IMS.
Koszty sa zdecydowanie nizsze niz 2,5 tys, nie trzeba opuszczac silnika.
Co do wycieku to ciezko stwierdzic jednoznacznie ze zdjec - wydaje mi sie, ze moze napinacz łańcucha, odpowietrzenie glowicy i pod pompa oleju jest mokro...

Tytuł:
PostNapisane: 28.08.2013, 2:15 

Bardzo mi milo Panie Michale:D
Wiem ze ciezko ze zdjec to zobaczyc...:(
ale czy jakies inne lepsze zdjecie daloby pewnosc ze to jedno z dwoch ktore Pan wymienil? czy bez rozbiorki sie nie dowiem?
te trzy kropki na koncu "brzmią" zlowrogo- to bardzo powazne jak pompa oleju jest mokra? dyskwalifikacja z miejsca czy jak? :p
Zdradzisz jak moglbym dostac sie do tego bez opuszczania silnika- czy to tajemnica?

Tytuł:
PostNapisane: 28.08.2013, 8:23 

Dach w pozycje serwisową i trzeba zajrzeć do silnika od góry.
Za fotelami pod wykładzina jest też blacha która umożliwia dostęp do silnika od przodu.
Jak porozbierasz to będziesz miał dostęp do silnika prawie z każdej strony. Zrób fotki.

Tytuł:
PostNapisane: 28.08.2013, 11:25 

ok dziekuje Panie Michale, zrobie zdjecia i wrzuce tutaj i zaprosze przez PW.
pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]