Autor |
Wiadomość |
theshape
|
Napisane: 7.11.2012, 11:22 |
|
|
Zgodzę się z tomkiem. To wynik ignorancji po prostu. W Polsce luksusem jest BMKa za 2 dychy, albo audi za 25 koła i sam wiele razy się spotkałem że ludzie myślą, że 911 jest drogie - czyli pewnie ze 27 koła... Żeby nie psuć ich marzeń to grzecznie mówię tylko, że była "odrobinę" droższa. Ludzie naczytają się o tych przygłupich celebrytach, co tylko imprezują albo o ambergoldach, co też "skądś" mają sportowe wózki i myślą, że te porschaki z nieba spadają - wystarczy imprezować, pokazywać cycki albo kraść.
|
|
Góra |
|
GrzegorzN
|
Napisane: 7.11.2012, 11:54 |
|
|
Z całym szacunkiem ale wynajem auta za ponad 5k/dzień jest ceną zaporową. Rozumiem, że w Polsce takich aut nie jest dużo i mało kto je wynajmuje. Tylko komu potrzebne Turbo PDK jeżeli chce pierwszy raz pojeździć Porsche. Nie bez znaczenia jest to, że takie auto może być niebezpieczne dla takiego kierowcy.
Żyjemy w UE i nie musimy z racji tego ograniczać się do rynku polskiego. Poniżej oferta Avis z Niemiec http://www.avis.de/Fahrzeuge/Prestige-Flotte
Przykład: wynajem 991 od 23 XI 9:00 do 25 XI 18:00, odbiór i zwrot na lotnisku w Berlinie. Koszt całkowity 751,19EUR.
Oczywiście są pewne ograniczenia, np. można tylko jeździć po DE, CH i AT.
|
|
Góra |
|
bukers80
|
Napisane: 7.11.2012, 12:21 |
|
|
theshape napisał(a): Zgodzę się z tomkiem. To wynik ignorancji po prostu. W Polsce luksusem jest BMKa za 2 dychy, albo audi za 25 koła i sam wiele razy się spotkałem że ludzie myślą, że 911 jest drogie - czyli pewnie ze 27 koła... Żeby nie psuć ich marzeń to grzecznie mówię tylko, że była "odrobinę" droższa. Ludzie naczytają się o tych przygłupich celebrytach, co tylko imprezują albo o ambergoldach, co też "skądś" mają sportowe wózki i myślą, że te porschaki z nieba spadają - wystarczy imprezować, pokazywać cycki albo kraść.
lepiej bym tego nie ujął
dokładnie,jak kupiłem 911 to kolega po dłuższym niesmaku wyskoczył do mnie z tekstem "co ze 50 trzeba za taką dać?"pokiwałem twierdząco głową .Co będę z debilem gadał a ślęczy non stop przed tym otomoto .
Ratunku!!!
|
|
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 7.11.2012, 12:35 |
|
|
Ludzie ale po to kupujecie auta żeby inni wiedzieli ile daliście?
Ci co mają wiedzieć to wiedzą...
Ten temat jest śmieszny, za wszelką cenę chcecie pokazać jakie to mamy drogie samochody i wogóle żeby taki mieć trzeba być jakimś "nadludziem", a skoro ktoś chce tylko wynająć to napewno go nie stać...
Panowie więcej pokory, i "człowieczeństwa". Wiadomo że Porsche, a przedewszystkim 911 jest wyrazem prestiżu. Ale niech z tym prestiżem idzie kultura a nie...
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 7.11.2012, 13:06 |
|
|
Cytuj: Ludzie ale po to kupujecie auta żeby inni wiedzieli ile daliście? Smile
Ci co mają wiedzieć to wiedzą... Ten temat jest śmieszny, za wszelką cenę chcecie pokazać jakie to mamy drogie samochody i wogóle żeby taki mieć trzeba być jakimś "nadludziem", a skoro ktoś chce tylko wynająć to napewno go nie stać...
Panowie więcej pokory, i "człowieczeństwa". Wiadomo że Porsche, a przedewszystkim 911 jest wyrazem prestiżu. Ale niech z tym prestiżem idzie kultura a nie...
+1
Nie wiem co się dzieje z tym forum, normalnie strach o coś zapytać bo zaraz zamiast sensownej odpowiedzi jest stu filozofów i pytania a po co, a dlaczego , a czy to ma sens .........
W tym temacie ktoś prosto i grzecznie zapytał , a jedyna konkretna odpowiedz to od Kimbex'a......... reszta to bicie piany.
Podobnych tematów nawet w ostatnim czasie jest sporo. Ktoś pyta jak coś zrobić , przerobić, etc. a zamiast odpowiedzi dostaje pytania, "po co ?", "dlaczego ?", "jaki to ma sens ?" - no skoro pyta to ma
|
|
Góra |
|
bukers80
|
Napisane: 7.11.2012, 13:24 |
|
|
Kokos wyluzuj.Nikt nie zachowuje się jak nadczłowiek.Dodam że ten ssm "kolega"wyśmiał mnie ostatnio bo kupiłem nowe opony zimowe a on trafił na okazje na allegro za 400 zl.i to cztery!super stan podobno.To oni twierdzą że szczęście ich nie opuszcza.
Joko, wyluzuj też bo jeszcze niedawno inaczej pisałeś o kimbexie
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 7.11.2012, 13:39 |
|
|
Fajnie ....... tylko nadal nie w temacie tego watku .......
|
|
Góra |
|
Michal4444
|
Napisane: 7.11.2012, 14:01 |
|
|
Co ma to co ktos pisze o Kimbexie x czasu wczesneiej czy to znaczy ze jesli ktos kogos np.nie lubi musi negowac jego wszystkie wypowiedzi?
Naprawde czasem zal to czytac co to jakies grupy wyznawcow powstaja anty-kimbex-team i fan-kimbex-team, naprawde dziwie sie ,ze ma ochote tu jeszcze zagladac.
Owner "taniego" Porsche
Pzdr
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 7.11.2012, 20:09 |
|
Nr klubowicza: 143
|
Co znowu KIMBEX ??? O co kaman ???
No rewelacja Panie i Panowie ... jest moc , jest grubo bo KIMBEX albo drażni albo pozytywnie nakręca ( a zdarza się ) jest szał , polecieliście zwłaszcza nie klubowicze
Więcej luzu z mojej strony bo i tak jak KIMBEX coś napisze nawet to co jest prawdą ( piszę zawsze prawdę ) to i tak jest krytykowany lub wyzywany od złodziei i oszustów a to są wszystko niestety pomówienia ... nauczyłem się z tym żyć a ci którzy mnie naprawdę dobrze znają wiedzą jakim jestem . Amen
Ja jestem częścią tego pozytywnego rewelacyjnego środowiska maniaków Porsche i zawsze w nim zostanę ..... a może lepiej nic nie pisać ? Nie udzielać się na forum ?
Jak ktoś coś ma do mnie ( KIMBEXa ) to proszę wprost i "dowody zbrodni" poproszę
P.S.
Wracając do tematu to mam kilka samochodów do wynajmu jeśli autor tego wątku pragnie wynająć to zapraszam na stronę lub proszę o kontakt bezpośrednio ze mną !
P.S. 2 Inne wypowiedzi nie na miejscu - proszę nie odbiegać od tematu .
_________________ www.911classic.pl zawsze piękne 911 Krzysztof
|
|
Góra |
|
rojek
|
Napisane: 7.11.2012, 21:38 |
|
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 7.11.2012, 22:22 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Przykład: Lambo - 800 PLN za 30 minut, 6 km po torze, pewnie pod okiem instruktora (mam nadzieję ). Przelicz sobie na cały dzień - co nawet nie jest w ofercie - cena Kimbexu wygląda na super promocję!
Ciężko w Polsce wypożyczyć sportowe auto. Ma na to wplyw wiele czynników: jakość dróg, kultura, ryzyko oszustwa etc.
Wypożyczenie na jazdę po torze jest w jakiś sposób jeszcze bezpieczne, bo w warunkach odizolowanych, ograniczone ryzyko, większa kontrola nad tym co się dzieje z autem i kierowcą.
Znacznie łatwiej znalazłoby się życzliwego klubowicza, który w prezencie wziąłby na przejażdżkę osobę obdarowaną.
Inne opcje to raczej mission impossible, szczególnie gdy ktoś ma oczekiwania "997 i wyżej".
Nic w tym dziwnego i nie jest to powód do złośliwości czy krytyki.
Anyway, to jest raczej dyskusja między nami, bo jak pisałem, autorka wątku juz dawno zapomniała ten adres.
Góra |
|
mgrab
|
Napisane: 9.11.2012, 10:28 |
|
|
dokładnie tak jak piszecie mission impossible. dla porownania w USA wypożyczyłem w 2010 roku model 997S (w owym czasie miał 2 lata i 21000 mil) za 340 dolarów dziennie. Za 1500 dziennie można mieć bentleya, maserati, za 2000 dziennie ferrari i lambo...no coz rozmarzylem sie nieco...
|
|
Góra |
|
GT10
|
Napisane: 8.09.2015, 21:04 |
|
|
porka 1 napisał(a): Myślę że Lincolnem Town Car zrobisz lepsze wrażenie (dziewczyny piszczą stal sie wygina ) a już napewno sporo plenów zostanie w kieszeni. Potwierdzam, Town car III w dobrym stanie kupisz za 15-20 tys zł, a z płóciennym dachem wygląda jak milion dolarów. A jak dla mnie 911 tylko od 997 wygląda ok, starsze generacje wyglądają archaicznie i mało poważnie - już lepiej kupić Pontiaca Firebirda IV za mniejsze pieniądze i szukać z V8, nie jakieś kosiarkowe 3-4 l jak w 911.. Do tego seryjne wydechy są skromniutkie w 911 i trzeba dawać jakiś tuning bo wygląda dużo gorzej od M5 E60 czy E 63 AMG W211, no chyba ze od Turbo do góry z spoilerem, to wygląd ok. Najnowsze 911 (991) ma elektryczny ukł. kier, więc chyba bezpieczniejszy, ale czy ja wiem czy przystaje dawać taki układ do sportowego auta..ech.
|
|
Góra |
|
GT10
|
Napisane: 8.09.2015, 21:12 |
|
|
kimbex napisał(a): Ja mogę wynająć Panamerę 4S 400 KM cena 3500 zł na 1 dzień + dostawa do Warszawy lub Carrera 997 Turbo PDK 500 KM cena 5500 zł na 1 dzień + dostawa do Warszawy , ew. Porsche Cayenne GTS za 2500 zł Kaucja 10000 zł lub 2 karty kredytowe lub zastaw na swoim samochodzie . Warunek ukończone 26 lat i prawo jazdy minimum 4 lata . Pies ogrodnika się znalazł, taką ofertę sobie wsadź 911 na dobę za ok 1 tys zł brutto i kaucja max 5 tys zł, to jest oferta, aby człowiek mógł poczuć sportowe auto przynajmniej przez chwilę skoro nie stać na kupno. A ty rozpieszczony w przyszłym wcieleniu będziesz harował za grosze bez auta za karę
|
|
Góra |
|
GT10
|
Napisane: 8.09.2015, 21:25 |
|
|
Sql napisał(a): porka 1 napisał(a): patsmyrf napisał(a): W ramach prezentu urodzinowego dla chłopaka poszukuję do wynajęcia na 1 dzien lub weekend Porsche 911, model najchetniej 997 lub nowszy. Warszawa. Wbrew pozorom oferty dostepne na rynku nie powalaja... Znacie może kogoś kto byłby chętny wynająć auto? Myślę że za PDK 997 Turbo 5500zł za dobę to i tak cena baaaardzo mocno po rabatach. Znajomy ostatnio wynajoł do Wa-wy BMW M3 G-Power (650KM) z umową u notariusza 70 000zł. za miesiąc plus ubezpieczenia. Umowa spisana na 12 miesięcy. Myślę że Lincolnem Town Car zrobisz lepsze wrażenie (dziewczyny piszczą stal sie wygina ) a już napewno sporo plenów zostanie w kieszeni. 70 000 pln za miesiac uzywania M3 z kompresorem? Umowa na 12 miesiecy? Czyli jakis geniusz zaplaci 840 000 za rok jazdy samochodem ktory mozna miec na wlasnosc za jakies 150 000 zl i dolozyc kompresor za jakies 15-40 tys usd zaleznie od polki/producenta? I tu jest pies pogrzebany, jak jest idiota który szasta forsą i zobaczy ofertę kolejnego pajaca który dał cenę z kosmosu to taki efekt.. M5 E60 z silnikiem wysokoobrotowym V10 (porównać można do Lamborghini) można kupić na własność !!! już za 80-100 tys. Trzeba myśleć, gruby portfel nie daje oleju do głowy.
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 8.09.2015, 21:29 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Hm, czy mógłbyś przestać spamować na dodatek w wątku, hm, dość zabytkowym? Można to wszystko napisać w jednym poście. A, wypadałoby zacząć od przywitania się.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
GT10
|
Napisane: 8.09.2015, 21:50 |
|
|
wit007 napisał(a): Hm, czy mógłbyś przestać spamować na dodatek w wątku, hm, dość zabytkowym? Można to wszystko napisać w jednym poście. A, wypadałoby zacząć od przywitania się. Racja, ale w trakcie czytania stworzyłem w sumie 3 wpisy i to oddzielnie to raz, a dwa nie zauważyłem, że to zabytkowy wątek, bo wszedłem tu z wyszukiwarki szukając 911 do wynajęcia. bukers80 napisał(a): theshape napisał(a): Zgodzę się z tomkiem. To wynik ignorancji po prostu. W Polsce luksusem jest BMKa za 2 dychy, albo audi za 25 koła i sam wiele razy się spotkałem że ludzie myślą, że 911 jest drogie - czyli pewnie ze 27 koła... Żeby nie psuć ich marzeń to grzecznie mówię tylko, że była "odrobinę" droższa. Ludzie naczytają się o tych przygłupich celebrytach, co tylko imprezują albo o ambergoldach, co też "skądś" mają sportowe wózki i myślą, że te porschaki z nieba spadają - wystarczy imprezować, pokazywać cycki albo kraść. lepiej bym tego nie ujął dokładnie,jak kupiłem 911 to kolega po dłuższym niesmaku wyskoczył do mnie z tekstem "co ze 50 trzeba za taką dać?"pokiwałem twierdząco głową .Co będę z debilem gadał a ślęczy non stop przed tym otomoto . Ratunku!!! A wyobraź sobie, że ludzie kupują za 50 tys Octawie i Passaty dla pasjonata to żenujące wydać tyle na karton po butach no ale cóż, każdy wybiera co chce Poza tym nie debil, bo nie każdy wykuł się cennika kolego trochę pokory, dla mnie 911 nie wygląda na tyle ile jest warte w rzeczywistości, bo jak dla mnie jest przesadnie drogie - płaci się za markę mimo że marka premium jak każda inna..
|
|
Góra |
|
MM-Racing
|
Napisane: 8.09.2015, 22:47 |
|
Nr klubowicza: 094
|
GT10,
Ja kiedys tez tak myslalem dopoty nie wsiadlem do innych marek i sie okazalo, ze jest roznica. Moze 911 ma swoje wady ale przez lata sie obronila, technologicznie i jakosciowo prezentuje jeden z najwyzszych poziomow w swojej klasie. Porsche to jedno z nielicznych aut cywilnych ktore moze pojechac na tor, poupalac i wrocic bezawaryjnie. Modele GT to kunszt techniczny.
Co do wynajmu to za jakosc trzeba placic. W Polsce nawet nowego cayenna trudno wynajac. Oczywiscie Avis oferuje za 300 euro netto za dobe ale nie do Polski. Wiec jak chce Polak to musi placic wiecej. Niezaleznie czy kupic, czy wynajac!
Pozdr
_________________ in: Rally,Mezgers Nobody is born a legende, you race to become one. Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r. Carting Cup PCP 2015r. ---------------------------------------------------- Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla. https://futureoze.pl/
|
|
Góra |
|
LuckyLuck
|
Napisane: 9.09.2015, 19:56 |
|
|
Patsmyrf nie przejmuj się komentarzami elYty społeczeństwa. Genialny pomysł na prezent urodzinowy, kreatywnie. Z pożyczeniem prywatnego pojazdu jak widzisz może być trudno. Dzikie męskie instynkty mogą być nie do opanowania jak dostają tego typu zabawki. Spróbuj w wypożyczalni albo pójdź dalej i wykup kurs doskonalenia jazdy, chyba w Kielcach na torze mają 911. Ze swojej strony mógłbym zaoferować przejażdżkę ze mną na miejscu pasażera nawet nieodpłatnie. Niestety jestem z południa Polski.
|
|
Góra |
|
Jordan
|
Napisane: 9.09.2015, 20:05 |
|
|
Patsmyrf, porządna z Ciebie dziewczyna (to takie założenie, nie obraź się jak jest inaczej). Myślę, że pomysł na prezent masz fajny i facet się ucieszy. Jak widzisz jedyna opcja to wypożyczalnie, kiedyś nawet była taka w W-wie tylko tam dość szybko im wytłukli te fury. Może pomyśl o zmodufikowaniu pomysłu i zakup jakiś porządny voucher na jazdę super samochodami po torze. Są takie pakiety, kiedyś widziałem w jakimś centrum handlowym ale nie pamiętam gdzie. Sam taki dostałem w Londynie i było naprawdę super.
|
|
Góra |
|
|