Autor |
Wiadomość |
Marko84s
|
Napisane: 12.03.2009, 9:34 |
|
|
No właśnie nie wiem po co zabierają głos ci którzy auta pożyczyć nie chcą temat postu sugeruje że powinni pisać ci co byli by w stanie autko pożyczyć. Osobiście jeśli 924 wystarczy to ja mogę swoją maszynę wynająć bardzo tanio myślę że do sierpnia uporam się z remontem.
Jeśli chodzi o wypożyczenie 911ki to jakaś Warszawska wypożyczalnia wynajmuje na 24 godziny za 900zł z limitem 150km więc jest to koszt bardzo zbliżony do wynajmu ślubnej limuzyny.
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 12.03.2009, 11:45 |
|
|
To czy 924 czy 944 czy 911 to nie ma znaczenia, kazde z nich jest "drogie" dla wlasciciela.
A niechec z powodu tego ze ktos jak zwykle wpada na forum, "ani me, ani be" i do tego od razu 3 tematu ze z checia pozyczy autko...
|
|
Góra |
|
chipis
|
Napisane: 12.03.2009, 11:45 |
|
|
Igor napisał(a): zgadzam sie w stu procentach... gawiedz poplynela... i pokazala, jakimi porszeposiadacze sa ....
Igor, a może Ty swoje Le Mans wypożyczysz, może do sierpnia uda Ci się zrobić?
Poza tym sam "gawędziłeś" powyżej:)
No i ta samokrytyka o "porszeposiadaczach", jestem pod wrażeniem:).
Przynajmniej dziewczyna ma pogląd na sytuację.
Samochodu się nie pożycza (a już zwłaszcza takiego którego się dopieszcza i traktuje jak coś wyjątkowego) z bardzo różnych względów, o których też sporo powyżej i przynajmniej się o tym fakcie dowiedziała. Do tego są firmy, które auta wypożyczają i one mają wkalkulowane w biznes przygody typu obtarcia, skrzywione felgi, spalone sprzęgła i nawet stłuczka z czyjejkolwiek winy.
A całkowicie już nie powstrzymując delikatnej złośliwości, spytam, czemu nie zaproponowałeś dziewczynie 924.pl tak jak "Griszaaa", bo tam są życzliwści ludzie podobno? W większości aktywnych forumowiczów zresztą Ci sami co tu:)
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 12.03.2009, 14:14 |
|
|
chipis napisał(a): Igor, a może Ty swoje Le Mans wypożyczysz, może do sierpnia uda Ci się zrobić? nie wypozycze, ale nie rozpowiadam o tym. prosta sprawa - ktos pyta, jak ktos ma cos do dodania madrego, to dodaje. jak ktos chce cos strzelic w stylu "oj tam nie pozycza sie porsche" to niech sie powstrzyma. pamietam ze na walentynki JacekM chyba sprezentowal (przynajmniej sie umawiali) komus przejazdzke swoim Caymanem. a czemu nie wypozycze? bo po prostu taki ze mnie skur....l bez serca!! a to wcale nie znaczy ze wszyscy tacy musza byc Cytuj: Poza tym sam "gawędziłeś" powyżej:) przemadrzaly koleko! pozwol, ze wkleje ponizej swoja wypowiedz w tym temacie: "troszke Wam ciasno bedzie w porsche... to naprawde maly samochod, i nie sadze by byl dobrym pomyslem na slub..." sadze ze wniosl o wiele wiecej merytorycznej mysli w dyskusje, niz wiekszosc innym postow w temacie. po prostu raz widzialem jak jechala parka gt3ka na wesele i pannie mlodej 3 osoby pomagaly wysiadac. predzej taka informacja jak podana przeze mnie bedzie cenna dla takiej Panny Mlodej, niz dziesiatki identycznych postow "a auta sie nie pozycza" "szczoteczki do zebow tez" itp itd. Panowie ? jak sie nie pozycza - jak ktos bedzie chcial to pozyczy. Cytuj: No i ta samokrytyka o "porszeposiadaczach", jestem pod wrażeniem:). samokrytyka jest, pier...e wlazenie w d..e - jak cos nie pasuje to mowie!! Cytuj: Przynajmniej dziewczyna ma pogląd na sytuację. Samochodu się nie pożycza (a już zwłaszcza takiego którego się dopieszcza i traktuje jak coś wyjątkowego) z bardzo różnych względów, o których też sporo powyżej i przynajmniej się o tym fakcie dowiedziała. a wlasnie ze sie pozycza. niektorych nie stac na wypozyczenie. a czesto sa ludzie, ktorzy w odroznieniu od niektorych tutaj czasem pomoga spelnic marzenia takiej parce. Cytuj: A całkowicie już nie powstrzymując delikatnej złośliwości, spytam, czemu nie zaproponowałeś dziewczynie 924.pl tak jak "Griszaaa", bo tam są życzliwści ludzie podobno? W większości aktywnych forumowiczów zresztą Ci sami co tu:)
bardzo prosta odpowiedz, przemadrzaly kolego! z doswiadczenia wiem, po skromnych 2 latach przebywania na obydwu forach, ze nie ma co liczyc w PCP na to, zeby ktos z Toba pojechal obejrzec auto (bardzo rzadko sa wyjatki), natomiast na 924.pl sam nieraz doswiadczylem sytuacji, ze ktos prosil obejrzec / pojechac z nim obejrzec jakiegos prosiaka i od razu byli chetni i pomocni. ja sam paru osobom pomoglem. poza tym kolezance jednak nie sadze by chodzilo o 924/944 (ale to moje osobiste zdanie).
ale komu ja tu sie w ogole tlumacze z moich postow. ja Cie nawet nie znam!
|
|
Góra |
|
tona
|
Napisane: 12.03.2009, 14:47 |
|
Nr klubowicza: 060
|
Igor, znowu zachowujesz sie jak wyrocznia Wiem,ze to zabrzmi glupio "ale kiedy bylem w Twoim wieku" tez muslalem koledzy, wino, samochody i Swiat sie nigdy nie skonczy a pieniadze spadaja z nieba. Kilkanascie lat i fakt ze nie zyje sie tylko dla siebie szybko weryfikuje takie tezy. Dorastaj..nie mowie starzej sie ale... dorastaj. Zrozum, ze ludzie maja tez inne sprawy na glowach. Zwracam uwage,ze we wczesniejszej dyskusji nie bralem udzialu, bo pewno Pan Mlody ma widok 44 powiedzialby "to jest Porsche?". co do meritum: moge pozyczyc pickapa toyote czy nissana ale nie Porsche chociaz ma g..no nie wartosc.
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 12.03.2009, 14:52 |
|
|
Tona - jakbys mnie znal, to wiedzialbys ze studiujac dziennie, pracujac na pelen etat i pomagajac jeszcze rodzinie, jak malo kto wiem, ze pieniadze nie spadaja z nieba
z tej wypowiedzi wnioskuje, ze mnie nie znasz, wiec daruj sobie takie rady.
ps> i co Ty z ta wyrocznia?? ja odpieram zarzuty, poza tym nie wiem po co sie wypowiadasz, jak moja wypowiedz nie byla skierowana do Ciebie!! nikt Cie o to nie prosil.
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 12.03.2009, 15:10 |
|
|
ehhh Panowie...
przyszla dziewczyna... zapytala sie czy ktos wynajmie jej porsche. moze sie nie zna na forum, jak to dziala, dlatego tez rzucila 3 watki.
szuka zyczliwych ludzi, bo kocha swego przyszlego meza i chce mu sprawic przyjemnosc. to nie jest takie wypozyczenie jak z wypozyczalni - pewnie by sie spotkalo, pokazalo mu jak jezdzic, itp itd. pewnie by zaprosila na slub, i zalatwila temu komus jakas podwozke zeby potem zabrac samochod.
a tutaj od razu 15 postow, ze co to ona sobie wyobraza proszac o wypozyczenie auta. nikt sie nie zainteresowal, w jakiej formie, jak by to wygladalo, tylko od razu wyrzut: my tu nie wypozyczalnia. w wawie wypozyczaja, itp itd.
wlasnie o to chodzi, ze nie jestem wyrocznia (jak wypowiadajacy sie w temacie) i sadze, ze moze jednak by sie ktos taki odnalazl. no i wejdzie w ten watek, poczyta sobie i zrezygnuje, bo tu same wrzuty (bo oczywiscie wszyscy na nia patrza gory).
co do Griszy - kolega poprosil, zeby ktos z nim podjechal zobaczyc 924. 4 dni nie bylo odzewu. w koncu sie przypomnial. powiedzialem mu - to jest normalne na pcp, sprobuj na 924.pl. tam w ciagu jednego dnia mial z 5/10 odpowiedzi, ze ludzie chetnie pomoga, zeby dawal cynka itp itd. to faktycznie o niczym nie swiadczy (zwlaszcza, ze to juz nie pierwsza taka sytuacja na tym forum). jakby ktos przyszedl z taka prosba odnosnie 996, to od razu pewnie bylby las rak, bo nikt sobie nie odmowi przejazdzki taka bryka. ale po co marnowac swoj czas, zeby pomoc koledze kupic jakiegos grata za 6 tysiecy? "moja stracona godzina jest wiecej warta".
na 924.pl ostatnio "jeszczniemam" szukal. przyjechal do Wawki to pojechalismy obejrzec auto. U siebie w KRK pomogl mu Jadak. Przy mnie decyzje o kupnie wymarzonych 24/44 podjelo kilka osob (m.in. z forum - np. Redon, a nawet wspominany KZO), bo liczy sie zyczliwosc. moja godzina tez kosztuje, ale zawsze mozna pomoc...
czy to jadac ogladac samochod, czy pozwalajac parze mlodej zrealizowac marzenie o przejechaniu sie porsche.
i to mnie wlasnie wku..wia. jeszcze rok temu pamietam tego typu posty, to jakos wiecej bylo zyczliwosci dla ludzi chcacych zrealizowac marzenie swojej drugiej polowki. a teraz glupkowate komentarze nawet ani troszke nie interesujac sie temat. sorry - ale wedlug mnie tak robia tylko BUFONY!!
i to slowo powinno sie znalezc po tych trzech kropkach w mojej drugiej wypowiedzi w tym temacie.
|
|
Góra |
|
chipis
|
Napisane: 12.03.2009, 19:14 |
|
|
Igor,
dobrze, że chociaż wykropkowałeś niektóre wyrazy, ale to nie zmniejsza Twojego braku kultury w powyższych wypowiedziach.
A już tym bardziej nazywając kogoś "Bufonem", bo nie chce użyczyć swojego samochodu obcej osobie, samemu nie mając ochoty pomóc, stajesz się nie wiarygodny.
Fakt, nie znamy się i nie oceniam tego co zrobiłeś dla ludzi z tego czy innego forum. Ludziom sie raz pomaga bezinteresownie, raz nie można lub czasem dla zasady (np. nie pożyczania aut innym). A ocenianie ludzi po tym na jakim się udzielają forum jest nie dojrzałe (bo obrażasz wszystkich) zwłaszcza, że na jednym i drugim jest bardzo wiele osób.
Życzę większego dystansu do świata a zwłaszcza ludzi dookoła, wtedy człowiek jest szczęśliwszy, a co za tym idzie chętniej pomaga wtedy innym:)
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 12.03.2009, 21:12 |
|
|
|
Góra |
|
tona
|
Napisane: 12.03.2009, 22:35 |
|
|
BUFONADA bylaby gdyby post zostal bez odpowiedzi..moze sie myle Zreszta Igor przejdz po postoju TAXI i spytaj sie kto pozyczy Ci swojego Mesia W124 A swoja drogo to ciekaw jestem czemu taki watek nie pojawil sie na 924.pl
Góra |
|
Długi
|
Napisane: 12.03.2009, 23:15 |
|
|
Witam,
tak się przyglądam... czytam.... zastanawiam.. dużo na tym forum nie piszę, ale czytam wszystko... słowotok... i pretensje do każdego a działań zero w każdym aspekcie....
zapędy polityczne....
|
|
Góra |
|
tona
|
Napisane: 12.03.2009, 23:19 |
|
|
krobak1 napisał(a): Wszyscy widze pisza o pozyczaniu drogich zabawek, a w oryginalnej prosbie przeciez nic nie zauwazylem zeby byl sprecyzowany model. Czyli moze to byc zarowno 911, jak rowniez 924/944. Moze odezwie sie ktos, ktoby chcial pomoc. Wydaje mi sie ze kulturalnie jest zabierac zdanie na temat, kiedy ma sie cos konstruktywnego do powiedzenia, a nie jatrzyc i znieczecac autora prosby. Dla mnie wysokie wyrazy uznania dla dziewczyny, ktora znalazla miejsce gdzie moze sie zwrocic z taka prosba - przynajmniej potrafila "rozkrecic" temat. Natomiast odpowiedzi jakie widze nie nie zdradzaja zeby autorzy grzeszyli kultura dyskusji. Na koniec chcialbym dodac ze nie znam autorki prosby i nic mnie z nia nie wiaze, a jestem tylko "przygladajacym" sie temu forum. Sory Igor, znalazlem sprawce zamiesznia na forum, nie moge uwierzyc jak mogles sie podpiac pod tak niedorzeczne wypociny, poswiecilem czas i przeczytalem od poczatku caly watek i nie znalazlem zadnej obrazliwej czy nawet lekcewazacej wypowiedzi kolegow z Forum az tu nagle Krobak0 pod wplywem jakiegos palonego specyfiku pisze cos takiego-cytat wyzej. Wyglada na to ze tylko czekasz na cos pod co mozna sie podwiesic zeby prz..ac na forum. Krobaka nie znam i moge go tyko oceniac na podstawie 51 postow napisanych prze niego ale o co Tobie chodzi..nie wiem. Zreszta nie wazne kazdy sam pracuje na swoja opinie, tylko czemu Ty starasz sie samemu produkowac opinie o innych Bufonem sie nie czuje ale moze jestem w takim samym bledzie jak ty myslac o sobie jako o "jedynym sprawiedliwym"
Góra |
|
Marko84s
|
Napisane: 12.03.2009, 23:51 |
|
|
To może ja pomogę chociaż tej biednej dziewczynie http://www.pan-samochodzik.pl/cennik.htm
Niestety jak widać cena za wynajem jest nie duża ale kaucja ogromna i myślę że nikt normalny nie ma takiej gotówki pod ręką więc jak my nie pomożemy
gdyby moja dziewczyna chciała wynająć na taką okazję 911 to za sam pomysł bym ją ozłocił.
|
|
Góra |
|
jeszczeniemam
|
Napisane: 13.03.2009, 1:44 |
|
|
potwierdzam Igor mi bardzo pomógł
a auta i tak bym nie pozyczyl , co innego zawiesc kogos do slubu a co innego oddac zabytek w obce rece
zreszta wesele to koszt pi razy drzwi 20 koła wiec nie rozumiem jak mozna nie miec 500 pln na pozyczenie wozu
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 13.03.2009, 15:17 |
|
|
nie chodzi o to, ze macie pozyczac. po prostu jesli nie chcecie pozyczyc - przestancie komentowac temat. proste.
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 13.03.2009, 15:17 |
|
|
nie chodzi o to, ze macie pozyczac. po prostu jesli nie chcecie pozyczyc - przestancie komentowac temat. proste.
tona - rada dla Ciebie - przeczytaj jeszcze raz. mi sie robilo przykro jak czytalem ten watek...
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 13.03.2009, 15:19 |
|
|
A autor i tak tego nie czyta bo prosil o kontakt mailowy
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 14.03.2009, 1:50 |
|
|
Marko84s napisał(a): Porsche = blacha która i tak kiedyś zardzewieje - pomoc innym = bezcenne
wq.. iłem się .... blacha która zardzewieje???
Polonez "80 roku już jest napewno dobrze przez korniki wpier..ny od tego odejmij pomoc innym. a za resztę zapłac kartą maestro....
O czym Ty piszesz? Myślisz że jak ktoś kupił fele za 12 tyś to to zrozumie? Ze da auto komuś z ulicy?
Kolego nie pisz takich farmazonów bo mi się niedobrze robi...
a zresztą ja wolę rozmawiać więć jak chcesz coś wyjaśnić to w wątku o kontaktach do klubowiczy znajdzieśż mój numer tel i zadzwoń..
i zakończcie wszyscy ten wątek...
nikt przez to że nie pożyczy swojego prosiaka nie jest bufonem, a jego samochód nie jest rdzą....
z drugiej strony nas to wkurza że co chwilę ktoś pyta o to czy pożyczymy auto na ślub, ale Ci co to piszą nie wiedzą że są prawie jak spamerzy....
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 14.03.2009, 1:52 |
|
|
Marko84s napisał(a): Porsche = blacha która i tak kiedyś zardzewieje - pomoc innym = bezcenne
jesteś nominowany do NOBLA
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 14.03.2009, 2:48 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Znowu się daję prowokować ale niech będzie, taki jestem:
Pewien sprawiedliwy, pełen wyrozumiałości i miłości do bliźniego, pełniąc rolę sumienia, na różnych wątkach zdążył już zakwalifikować sporo osób do kategorii snobów i bufonów, ludzi bez życzliwości i ludzkich odruchów, próżnych, pozbawionych pasji (nie wszystko dokładnie czytam więc mogłem coś pominąć) ale rozumiem, że to w imię wyższych celów więc z pokorą przyjmuję i po chrześcijańsku nadstawiam drugi policzek.
Przy okazji: przez pewien czas życia byłem jeszcze cyklistą.
Lubię dyskusje na wszelkie tematy i ten mi również nie przeszkadza.
Zawsze można się czegoś dowiedzieć.
Trochę pasji jednak jest w tych dyskusjach, zwróćcie tylko uwagę, że autor tego wątku niespecjalnie wzrusza się tymi dywagacjami. Bo napisał tylko: 'chcę pożyczyć Porsche' i mimo wszystko sporo się dowiedział od nieżyczliwych mimo lapidarnego pytania.
Góra |
|
|