Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.01.2012, 18:58 

Witam, zarejestrowałem się na tym forum, gdyż należę do Amatorskiego Klubu Fotograficznego w Łodzi i chciałbym zaproponować współpracę. Nasz klub składa się z samych pasjonatów fotografii, którzy dla realizacji swoich wizji, skłonni są wiele zainwestować – czasu i pieniędzy. Podobnie jak z miłośnikami Porsche – mamy hopla na punkcie swojego hobby.

Ostatnio w naszym klubie pojawił się pomysł na sesję z udziałem pięknego/interesującego samochodu. Chcemy wykonać artystyczne zdjęcie samochodu na profesjonalnym poziomie, na jednym z łódzkich, obskurnych parkingów/placów. Mamy sprzęt, czas i jesteśmy dobrze zorganizowani… lecz brakuje nam auta. Czy któryś z forumowiczów, jest chętny, byśmy sfotografowali jego cacko? Potrzebujemy auta na około 3 godziny, w jeden ze styczniowych lub lutowych weekendów. My nie mamy z tego żadnych pieniędzy – nasz klub jest całkowicie non-profit, zdjęcia zrobimy jedynie po to by czerpać przyjemność z fotografii i obcowania z pięknym pojazdem.

W zamian za „pozowanie”, prześlemy gotowe ujęcia do właściciela pojazdu w ciągu kilku dni od sesji.

Było by spełnieniem naszych marzeń, gdyby jakiś posiadacz auta marki Porsche dał nam znać. Bo czy są piękniejsze auta niż Porsche? :)

Wszystkich chętnych zapraszam do kontaktu mailowego – marczukiewicz(małpka)gmail.com

W razie pytań – pytajcie w tym wątku.

Jeśli kogoś interesuje nasza działalność, lub szczegóły techniczne sesji zdjęciowej – zapraszam - http://www.podstawyfoto.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 16.01.2012, 20:37 

Nr klubowicza: 164
Ja może znalazł bym dla was czas ale dopiero w pierwszy weekend lutego najwcześniej. Daj znać na pw jak będziecie coś konkretyzowac.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 0:18 

nie żeby cos ale jakby zdjęcia były profesjonalne to by nie były za darmo :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 0:26 
Klubowicz

EndrjuAndrzej napisał(a):

nie generalizowalbym ... sam mialem sesje 3 swoich aut u roznych milosnikow fotografii na zasadach jak powyzej w poscie i zawsze rewelacyjny efekt!

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 3:04 

"Profesjonalne" to paskudny termin... Bo profesjonalistą jest się wtedy kiedy zarabia się na tym co się robi. Ale nie jest prawdą że każdy fotografk, który bierze pieniądze jest dobry. Dużo częściej to pasjonaci, ludzie którzy robią coś z miłości osiągają najlepsze efekty. Jest to analogia, która łączy świat fotografii i samochodów.

Jeśli o mnie chodzi - posiadam "profesjonalny" sprzęt, i mam profesjonalne wykształcenie w tym kierunku. Staram się także robić zdjęcia najlepiej jak potrafię... Wszyscy w klubie mamy wielkie serce do fotografii i zrobimy wszystko by sesja dała przede wszystkim... profesjonalny efekt - piękne zdjęcia.

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 8:28 

Mysle ze to nie jest najlepszy okres (aura) na sesjie zdjeciowe.

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 10:12 

Ja mógł bym postawić inną ciekawą zabaweczkę niż Porsche ale na pewno nie w czasie zimy :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 10:14 

Kurcze, gdyby nie lokalizacja to chętnie udostępniłbym Wam turbawę! Pod warunkiem, że byłoby sucho ;)
No ale i lokalizacja nie ta, i auta zapewe szukacie pokroju kultowej dla marki Porsche 911-ki.

@Marcin P.
samochód masz piękny (widziałem na żywo), ale to jest forum Porsche, i autor tematu zapewne nie bez powodu wybrał to miejsce.. :roll:
Osobiście kocham każdy piękny klasyczny wóz z lat 70-tych, ale mam wątpliwości, czy byłoby to dobrze odebrane na forum BMW, gdybym ja tam przy okazji takiego wątku wrzucił swoje auto.

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 10:28 

Marcin P. zabiła mnie ta zabaweczka,jest na mojej liście zaraz obok 635Csi :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 11:42 

ciachu napisał(a):
...czy byłoby to dobrze odebrane na forum BMW, gdybym ja tam przy okazji takiego wątku wrzucił swoje auto.

Myślę, że nikt by się nie obraził, ostatnio zachycalismy sie na bmwe21.net Sierrą RS Cosworth :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 11:46 

EndrjuAndrzej napisał(a):

Lepsze profesjonalne zdjęcia od kogoś podającego się za pasjonata, niż odwrotnie. A widzę, że uważający się za 'pro' są wśród nas Andrzeju ;) Gdyby kwota za wykonaną robotę była wyznacznikiem profesjonalizmu, to ja nie chcę żyć w tym kraju...choć wiem, że często "co drogie to najlepsze".

Nieistotne, fajna inicjatywa, również kiedyś zaczynałem od darmowych sesji dla wszystkich, a teraz z braku czasu ograniczam się do zdjęć aut znajomych :D

Jasmin ma piękne auto, jeśli uda się wam zgrać tę sesję w Łodzi to z pewnością będziecie zadowoleni :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 17:27 

porsche napisał(a):
Lepsze profesjonalne zdjęcia od kogoś podającego się za pasjonata, niż odwrotnie. A widzę, że uważający się za 'pro' są wśród nas Andrzeju ;)
kogo masz na myśli Łukaszu;)?

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 18:31 

To nie temat na rozgrzebywanie takich wątków, PW :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 18:41 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Marcin P. Twoje E21 jest niewiarygodne! Widziałem gdzieś historię odbudowy - to właśnie ten egzemplarz jest można powiedzieć nowy? Bo tak wygląda :shock:

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 19:23 

Sorry za OT, ale rzeczywiście E21 piękne - aż łezka w oku...to mój pierwszy "sportowy" samochód (późne lata 80-te) co prawda tylko 320 R6 ale na tamte czasy też super dawał radę...:twisted:

Wracając do wątku bazowego czy koledzy fotograficy nie wybierają się na plener nad morze, do Trójmiasta? :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 23:27 

Marcin P. podeślij jakiś link odnośnie E21 bo chętnie poczytam i sory za OT

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]