Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.05.2017, 19:36 

Witam Klubowiczow :)

Otoz jak w opisie pojawil sie u mnie problem ze wskaznikiem paliwa. Po zatankowaniu pojazdu do pelna ten staje za polowa (nie zawsze). Dopiero podczas gdy pojazd jest w ruchu powoli zaczyna rosnac i raz dojdzie do konca a raz stanie przed koncem skali (zasieg na komputerze rosnie wraz z podnoszeniem sie wskaznika). Wg mojej oceny moze byc to przyczyna plywaka w zniorniku... dodam ze im bardziej chaotycznie jade czyli skrecam dosc dynamicznie badz przyspieszam i hamuje ten szybciej zaczyna rosnac. I tutaj kieruje dwa pytania... czy ktos z Was mial juz podobna sytuacje? Oraz drugie... czy ktos z Was mial juz jakas usterke na gwarancji ktorej nie dalo sie naprawic w jeden dzien... chodzi mi o auto zastepcze jakie otrzymalbym na czas naprawy. Nie bede ukrywal ze autem pokonuje duze przebiegi (po prostu pracuje autem) stad tez ciekawi mnie czy dostalbym Porsche? Dodam ze mialem juz naprawy gwarancyjne w Mercedesie (nowa G klasa) oraz BMW (nowa seria 7) i wowczas na zastepcze otrzymywalem auto tego samego producenta. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

PostNapisane: 16.05.2017, 8:17 

Witam,
Jaki Cayenne ? Cayenne II ?
Wygląda na problem z pływakiem coś go blokuje, odpowiem na jedno twoje pytanie.
Jeśli masz NCW to ASO "powinno" zapewnić tobie auto zastępcze tej samej marki na okres naprawy nawet jak by to było 7 dni, jeśli masz POW to nie koniecznie.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 16.05.2017, 8:35 

szwagierek napisał(a):
Witam,
Jeśli masz NCW to ASO "powinno" zapewnić tobie auto zastępcze tej samej marki na okres naprawy nawet jak by to było 7 dni, jeśli masz POW to nie koniecznie.

Pozdrawiam.

Cayenne II (S Diesel)

A moze Kolega szerzej objasnic co to jest NCW i POW?

Pozdrawiam.

PostNapisane: 16.05.2017, 19:14 

matys22 napisał(a):
szwagierek napisał(a):
Witam,

Pozdrawiam.

Cayenne II (S Diesel)

A moze Kolega szerzej objasnic co to jest NCW i POW?

Pozdrawiam.

NCW - new car warranty (gwarancja auta nowego)
POW - pre-owned warranty (gwarancja na auto używane)

PostNapisane: 19.05.2017, 7:51 

Mam takie same objawy w Boxsterze. Po zatankowaniu idzie tylko lekko i niemrawo, a jak wcisnę konkretnie gaz to wskaznik szybciej wędruje do góry, inaczej trzeba poczekać, poskręcać itd., nawet cały dzień.
U siebie podejrzewam blokujący się pływak, ale mój zbiornik miał spotkanie z przeszkodą i osłona została rozerwana a dno baku lekko wciśnięte stąd podejrzenie o jakieś uszkodzenie pływaka. Nie wiem jak działał wcześniej bo auto mam od niedawna.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]