Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.04.2015, 13:51 

Dzień dobry,

Nosze się z zakupem porsche 911 w wersji 991 a konkretnie: http://otomoto.pl/porsche-911-991-3-8-9 ... 42455.html

i mam kilka pytań do doświadczonych włascicieli 911:
1) Czy tym autem da się jeżdzić w zimie?
Lub mówiąc inaczej czy może to być mój jedyny samochód. Nie jestem wielkim fanem motoryzacji i dbanie jednocześnie o dwa auta (wożenie do seriwsu, przeglądy itd itp) nie brzmi dla mnie zachęcająco.
2) Jak przedstawiają się koszty serwisu?
W tej chwili jeżdzę BMW 5 F10 i zastanawia mnie o ile więcej będę płacił za przeglądy itd.
3) Gdzie najlepiej serwisować ten samochód w Warszawie poza Porsche Warszawa?
Planuję zakup około 3-letniego samochodu i chyba nie ma sensu go serwisowac w ASO jeżeli są jakies lepsze/tańsze opcje.

Z góry dziękuję za odpowidzi i pozdrawiam,
Igor

Tytuł:
PostNapisane: 8.04.2015, 14:13 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Witaj!
1) Da się, choć lepszy pewnie byłby 4/4S.
2) Nie pomogę - dopiero się przymierzam do auta, które nadaje się do serwisowania w ASO :) Ostatnio ktoś pisał, że w Boxie 981 ok. 3500 zł. Czy tak jest - nie wiem.
3) Kluczowe pytanie - ile jeździsz rocznie? Jeśli nie tak dużo, to chyba przegląd co 2 lata/30 tys. km chyba nie nadwyręży zanadto budżetu? Poza tym historia serwisowa w ASO będzie atutem w momencie sprzedaży.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 8.04.2015, 14:31 

Rocznie jeżdzę mało około 10 tys km i własnie z tego powodu zastanawiam się nad zasadnością utrzymywania dwóch aut.

Tego samochodu z linku jeszcze nie oglądałem (jadę oglądać jutro) ale wyposażenie, pochodzenie i zdjęcia wygladają zachęcająco.

Napęd tylko na tył brzmi dla mnie zachecająco ale nigdy nie miałem tak mocnego sportowego auta i nie wiem czy w zimie nie będzie to problem.

Tytuł:
PostNapisane: 8.04.2015, 14:48 

Z tą zimą to bym tak bardzo nie przesadzał, chociaż oczywiście może się nagle zdarzyć, że za rok będą jakieś niespodziewane opady śniegu.
Ja w tym roku jeździłem 997s cały czas (no ale śniegu nie było)-nawet raz z synem na narty w polskie góry-było trochę śniegu ale jazda bez problemu-większe wyzwanie było dla tych, którzy w swoich przednionapędowych samochodach nie wymienili opon na zimowe.

Wydaje mi się, że w przypadku Carrery to nie napęd na tył czy 4x4 będzie największym wyzwaniem tylko sytuacja kiedy nagle pojawi się więcej śniegu (wiadomo w mieście to chwilowe) i będzie trudno jechać ze względu na niskie zawieszenie...

Dlatego opcja tylko jednego auta może oznaczać, ze czasem pojawi się konieczność podroży taksówką...

Jeżeli chodzi o serwis-to jest PorschePana.

Tytuł:
PostNapisane: 8.04.2015, 22:15 

Abolutnie nie bałbym sie takiego auta jako daily car i to całoroczny.
Powiedziałbym że napewno komfortowe i oszczędne auto na codzień - wiadomo zależy kto czego szuka i co dla niego znaczy komfortowe

Napęd 4 (997) nie wiem czy/kiedy wogóle działa???
Zimę przejeździłem i świetnie sie prowadziło przye bezpiecznej jeździe ale jak chciałem pofisiować to nie odczułem by przód wogóle ingerował... dupsko leci że hej :evil:

991 - piękny pomysł. Powodzenia w zakupie :thumbup:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]