Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.10.2009, 11:07 

Witam.

Jestem nowy na forum i mam następujący problem.
Chcę kupić Porsche Carrera 4 Cabrio Tiptronik sprowadzone z USA i zarejestrowane już w Polsce. Mam VIN tego samochodu.
Czy mógłby ktoś podać, gdzie mogę sprawdzić co działo się z tym autem?
Na co zwrócić uwage przy kupnie?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia
Rafig_rg

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 12:58 

Możesz zrobić carfax tego auta. Czyli cała historię na terenie USA. Moze któryś kolegów zrobi Tobie Carfax gratis ew. za ok. 20- 30 zł znajdziesz ofertę wraz z tłumaczeniem na allegro.

PostNapisane: 28.10.2009, 13:32 

Rafig_rg napisał(a):
Mam VIN tego samochodu.

Podaj VIN - zaraz go (bezpłatnie) prześwietlimy. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 16:30 

Ja posiadam takie auto tylko manual i tez z usa.

Sprawdz jak wyglada sytuacja ze szczelnością dachu przy uszczelkach.
Ja kupiłem w usa uszkodzone i naprawiałm więc wiem co dolegało natomiast możesz poprosić o zdjęcia albo opinie rzeczoznawcy która zawsze jest robiona do odprawy celnej. Tam bedziesz widział jak był uszkodzony

Na marginesie jak ktoś ma darmowy carfax to bede wdzieczny za sprawdzenie mojego Pysia co mu wczesniej dolegało :))

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 16:50 

telefonyminsk napisał(a):
Na marginesie jak ktoś ma darmowy carfax to bede wdzieczny za sprawdzenie mojego Pysia co mu wczesniej dolegało :))

Coś takiego jak "darmowy CARFAX" nie istnieje, ale podaj VIN to prześwietlimy i Pysia. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 17:05 

Wiem wiem że nie ma darmowego . Myślałem że może ktoś ma wykupiony dostep miesieczny b/o

WPOCA299XYS653572

Z góry dziękuję

PS. Kiedy się ustawiacie na jakieś jazdy w warszawie ??

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 18:09 

W VIN-ie pomyliłeś 0 z O :)

A więc tak:

Pysio miał 3 właścicieli, ostatni zarejestrowany przebieg w USA - 57.525 mil
Zakupiony w leasingu, zarejestrowany po raz pierwszy w Californii 24.05.2000, "żywota dokonał" ;) 17.06.2009 w Phoenix/Arizona.
Chwilę później wyemigrował do EU.

Oczywiście miał przygodę - prawdopodobnie szkoda całkowita (total loss) w USA jednak wygląda to trochę inaczej - nawet lekko uszkodzone czy rozkradzione auta (szczególnie ekskluzywnych marek) często uzyskuja taki tytuł (salvage title) także zbytnio bym się nie przejmował.

Został odkupiony przez ubezpieczalnię (17.06.2009) i sprzedany na aukcji.

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 20:39 
Klubowicz

poszukaj zdjec z aukcji w USA o jakiej pisze 911bart - moze bedziesz mial szanse zobaczyc jak wygladal uszkodzony.

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 22:08 

Dzieki wielkie ,

Co do title to miałem salvage i pojazd do odbudowy. Co do uszkodzenia to sam kupuje na aukcjach wiec zawsze widze jak jest uszkodzony i za ile jest wylicytowany

Dzieki wielkie pozdrowionka

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2009, 22:17 

Nr klubowicza: 039
telefonyminsk napisał(a):
Dzieki wielkie ,

Co do title to miałem salvage i pojazd do odbudowy. Co do uszkodzenia to sam kupuje na aukcjach wiec zawsze widze jak jest uszkodzony i za ile jest wylicytowany

Dzieki wielkie pozdrowionka

Uważaj na fotki - niestety coraz częściej auta są wstępnie naciągane(prostowane) do zdjęć tak ,że trudno ocenić faktyczne uszkodzenia.
Wiem co piszę bo miałem okazję widzieć różne wersje zdjęć :idea:

968 - out
912
996 - out

PostNapisane: 28.10.2009, 23:19 

Rafig_rg napisał(a):
Witam.

Jestem nowy na forum i mam następujący problem.
Chcę kupić Porsche Carrera 4 Cabrio Tiptronik sprowadzone z USA i zarejestrowane już w Polsce. Mam VIN tego samochodu.
Na co zwrócić uwage przy kupnie?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia
Rafig_rg

Hej Rafig_rg

JA mam carrere 996 z 2004. Kupilem w USA na Copart z USA. Ze zdjec rowniez. Mi sie udalo, musialem kupic tylko zderzak (300 zl) pokrywe bagaznika (500) i reflektory (5 tys) to naprawde wszystko. wiele osob mnie straszylo, ale okazalo sie ze jest super. Napisz na priv co chcesz wiedziec, to Ci podpowiem.

PostNapisane: 8.11.2009, 20:33 

911Bart napisał(a):
Rafig_rg napisał(a):
Mam VIN tego samochodu.

Podaj VIN - zaraz go (bezpłatnie) prześwietlimy. 8)

co to jest VIN :?:
mozesz przeswietlic moje auto tez :?:

Tytuł:
PostNapisane: 9.11.2009, 16:38 

Jesli nie wiesz co to VIN, sam na zakupy samochodu (nie tylko Porsche), nie powinienes sie wybierac... Ale dobrze trafiles - na pomocnych kolegow klubowiczow. VIN to po prostu Vehicle Identification Number, czyli taki samochodowy PESEL - numer samochodu ktory nie tylko jest inny dla kazdego egzemplarza, kazdego modelu, ale tez z niego mozna sie duzo dowiedziec... Np. na temat samochodu kolegi wyzej tylko z numeru VIN mozna dowiedziec sie, ze to: Porsche 911, Model 996 - Manufacture Year 2000, Carrera Cabriolét (USA spec), 3.4-Ltr, 300-bhp, Flat 6-Cyl, 6-Spd Std, 5-Spd Auto, Bosch L-Jetronic, Assembly Plant Location Stuttgart, Serial Number 3572 (Production/Sequence/Chassis Number)... Pelne wyjasnienie mozesz znalezc tu: http://www.autohausaz.com/porsche-auto- ... mbers.html Tak jak 911Bart juz napisal, po tym numerze mozesz rowniez dojsc co "oficjalnie" z samochodem sie dzialo - np. pierwsza rejestracja, techniczne inspekcje zgloszone wypadki i "straty (np. powodz), zmiany wlascicieli itd. Nie do konca zwiazane z VIN-em, ale przydatna info przy zakupie, jeszcze wiecej mozesz sie dowiedziec ze "stickera" opcji w samochodzie przy oryginalnym zakupie (u mnie na klapie bagaznika (oczywiscie wewnatrz). Option decoder mozesz znalezc tu http://www.kindel.com/Porsche/options.asp - wpisz numer w okienko albo gwiazdke * by pokazalo wszystkie znane opcje milemu panu Kindel... Pozdrowienia, i udanych zakupow...

PostNapisane: 9.06.2014, 14:03 

Witam! Chce dowiedzieć się czegokolwiek o historii Carrera 911 S. mam tylko numer VIN. Czy ktoś może mi pomóc?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]