Hej, otworzyła mi się możliwość zakupu Porsche Cayenne GTS z 2008 r. Samochód ma przejechane 149 kkm i BARDZO bogate wyposażenie (ale to pewnie w Porsche norma do której będę musiał się przyzwyczaić
)
Pół roku temu auto miało wymienione hamulce (komplet), w marcu br. wymieniony rozrząd, serwis olejowy, wszystkie filtry i wymianę podpory wału na częściach oryginalnych.
Chciałbym dowiedzieć się jakich kosztów spodziewać się w najbliższych pięciu latach zakładając przebieg ok. 15 kkm rocznie. (oczywiście nie liczę paliwa, mam pełną świadomość i akceptację spalania powyżej 20 l/100 km).
Chodzi mi o rzeczy przewidziane i ewentualne usterki które są popularne w tym modelu.
Ponadto - czy ubezpieczenie takiego auta wyraźnie odstaje od standardowych stawek za inne marki?
Ponieważ jestem z Krakowa, chciałbym też podpytać czy mamy tu jakiś dobry serwis NIE-ASO (może być też na Śląsku) i jakich kosztów spodziewać się w takich serwisach za robociznę przy przeglądach eksploatacyjnych.
Finalnie - na co konkretnie zwrócić uwagę przy zakupie? Sprzedawca bez problemu godzi się na przegląd auta w ASO.
Nie ukrywam, że zależy mi na mocnym, bezpiecznym i rodzinnym samochodzie, który skrywa w sobie potwora
Mam dość jeżdżenia mało wyrazistymi samochodami, obecnie mam dwuletni, przyzwoity samochód ale nijak ma się to do emocji jakie przeżyłem siedząc w Porsche, dlatego to czuję że to czas dołączyć do tej strony mocy
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc!