|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Don_Tomas
|
Napisane: 1.07.2017, 17:59 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Nr klubowicza: 385
|
Cześć
Czy PCP ma jakiegoś zaufanego mechanika od Porsche na Pomorzu, najlepiej w Trójmieście? Będę potrzebował w przyszłym tygodniu do przymiarki i montażu stabilizatorów od GT3.
_________________ Pozdrawiam, Tomas Jest: Cayman R, Panamera GTS 970.2, 924 Turbo, MacanByło: 997 turbo, 997 C4, 986 Boxster Sprzedam: 924 turboPraca: http://www.norbsoft.pl - tworzymy aplikacje mobilne, http://www.jasnopis.pl - upraszczanie tekstów
|
|
Góra |
|
MJ
|
Napisane: 2.07.2017, 14:06 |
|
Nr klubowicza: 414
|
Strach się wychylać w tym temacie bo 3miasto nie "słynie" z mechaników dla tej marki. Z własnego doświadczenia uderzałbym do: ( kolejność przypadkowa): - Auto Miras Pępowo - blacharnia i serwis (pogwarancyjny) Porsche - Derwisz (Gdańsk Wrzeszcz) - mechanik lubiący grzebać przy "wiatrakach" - Pan Irek (Gdańsk Osowa/Owczarnia) - były pracownik (stare dzieje) Porsche Groblewski Wszystkich znajdziesz w Google. Daj znać u którego wymieniłeś i jak poszło
|
|
Góra |
|
mareknowak
|
Napisane: 2.07.2017, 17:52 |
|
|
Znajomi z Pomorza śmigają do Ireneusza Szczepanka. Gdańsk, Nowy Świat 15 . Sam nigdy tam nie byłem, więc informacja z drugiej ręki.
|
|
Góra |
|
Don_Tomas
|
Napisane: 2.07.2017, 20:01 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Dziękuję!! Dam znać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
_________________ Pozdrawiam, Tomas Jest: Cayman R, Panamera GTS 970.2, 924 Turbo, MacanByło: 997 turbo, 997 C4, 986 Boxster Sprzedam: 924 turboPraca: http://www.norbsoft.pl - tworzymy aplikacje mobilne, http://www.jasnopis.pl - upraszczanie tekstów
|
|
Góra |
|
mgrab
|
Napisane: 3.07.2017, 11:34 |
|
|
p. Irek jest bez wątpienia fachowcem i zna sie na rzeczy. Od klienta wymagana jest duża cierpliwość i pewna "nieprzewidywalność" ostatecznego rozliczenia. tym niemniej polecam
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 4.07.2017, 4:57 |
|
|
mgrab napisał(a): p. Irek jest bez wątpienia fachowcem i zna sie na rzeczy. Od klienta wymagana jest duża cierpliwość i pewna "nieprzewidywalność" ostatecznego rozliczenia. tym niemniej polecam dokladnie , dlatego ja jak i wielu posiadaczy klasykow , w tym rowniesz Porsche serwisujemy swoje auta u sprawdzonego i NORMALNEGO mechanika jakim jest zdecydowanie Derwisz....szczerze polecam)
|
|
Góra |
|
Don_Tomas
|
Napisane: 12.07.2017, 16:19 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Odwiedziłem ostatecznie p. Irka z Gdańska i jestem bardzo zadowolony. Co prawda p. Irek faktycznie lubi sobie pogadać, ale fajnie było posłuchać opowieści Cierpliwość wskazana, haha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
Góra |
|
hughes
|
Napisane: 24.07.2018, 13:55 |
|
|
W pełni podzielam słowa kolegi Bary...Jeśli nie jesteś marynarzem i nie masz nieskończonego czasu to lepiej darować sobie Pana Irek Szczepanek. Gość chyba został w czasach pracy w Austrii, na dzień dobry usłyszysz historię na plus minus godzinę czasu, czy masz na to ochotę czy nie. Ponadto ze dwie historię ile to będzie miał roboty przy Twoim samochodzie a na koniec to zadzwoń za tydzień to się umówimy. Dałem fachowcowi szanse, dzwonię za tydzień i jesteśmy umówieni na kolejny iż przywiozę na lawecie bo jeszcze coś wyskoczyło. Samochód przyjechał stał przez 4 dni i nic nie zostało ruszone. Dłużej już nie miałem cierpliwości. Dodam że wpadłem na wymianę oleju Co do ceny usługi to się nie wypowiem bo pewnie potzebowałbym 5h rozmowy aby do tego dojść, jednakże jeśli ktoś tak pracuje to taniej jechać do ASO. Następnym razem pakuje samochód i laweta do Porsche Pana .
|
|
Góra |
|
moon48
|
Napisane: 25.07.2018, 11:14 |
|
Nr klubowicza: 615
|
Jest jeszcze Tomek Myszkier. Z tych Myszkierów (kto z Trójmiasta i interesował się sportami motorowymi 30 lat temu, ten wie). Terminy, jak to u dobrych fachowców, bywają liczone w latach świetlnych, ale chcąc porządnie zrobić zabawkę za kilkaset tysięcy złotych lub rozwiązać teoretycznie nierozwiązywalny problem jechałbym do niego. No i takich zniżek na części Porsche jak on nie ma w Trójce chyba nikt.
Góra |
|
hughes
|
Napisane: 2.08.2019, 11:14 |
|
|
Witam Czy ktoś dysponuje prywatnie piwisem do diagnostyki panamery 970 ? Oczywiście odpłatnie, samochód stoi w gdańsku. Potrzebne szybkie sprawdzenie.
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 2.08.2019, 16:14 |
|
|
hughes napisał(a): Witam Czy ktoś dysponuje prywatnie piwisem do diagnostyki panamery 970 ? Oczywiście odpłatnie, samochód stoi w gdańsku. Potrzebne szybkie sprawdzenie. Co trzeba dokładnie zdiagnozować ? Jaki sterownik/układ ?
|
|
Góra |
|
hughes
|
Napisane: 2.08.2019, 16:22 |
|
|
Padły cewki/świece prawdopodobnie, ponieważ ledwo co odpala, trzęsie się i pracuje jakby w części tylko, do tego check engine itp. Słaba mobilność ok 15km/h Termin u Derwisza na 19.08 dopiero dlatego chciałbym się rozeznać.
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 2.08.2019, 17:41 |
|
|
hughes napisał(a): Padły cewki/świece prawdopodobnie, ponieważ ledwo co odpala, trzęsie się i pracuje jakby w części tylko, do tego check engine itp. Słaba mobilność ok 15km/h Termin u Derwisza na 19.08 dopiero dlatego chciałbym się rozeznać. Hmmm, ludzi nie maja 15min czasu , żeby podłączyć piwis i banalnie sprawdzić błędy w DME (aso poza tematem - tam inna parafia ) ? Dziwny ten system kolejkowy w PL . Sorry, ja jestem z UA i nie rozumiem tego, nawet jak jest cały plac aut , to nie powinno być przeszkodą dla podłączenia piwisa i ogłoszenia wstępnej diagnozy. Nawet jak pracowałem w niezależnym warsztacie bmw , to szef nigdy nie wymyślał jakieś terminy dla banalnego podłączenia icom i diagnozy za pomocą ista d. Mogę zdiagnozować , ale ja jestem na Śląsku . Pozdrawiam .
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 3.08.2019, 13:19 |
|
|
Don_Tomas napisał(a): Cześć
Czy PCP ma jakiegoś zaufanego mechanika od Porsche na Pomorzu, najlepiej w Trójmieście? Będę potrzebował w przyszłym tygodniu do przymiarki i montażu stabilizatorów od GT3. Hah ten sam czas ta sama modyfikacja tyle ze ja sam to zminie , powidz czy zmieniłeś tez gumy go trzymajcie bo są inne wedle katalogu obejmy pozostają te same . Jak ustaliłeś ?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
kia1214
|
Napisane: 9.07.2024, 8:26 |
|
|
Witam, możecie obecnie polecić dobry warsztat mechaniczny , oprócz ASO, do Panamery 970 w Trójmieście lub okolicach ?
Z góry dzięki
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
|