Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.06.2015, 18:36 

Proponuję przejrzeć wątek jakie zegarki noszą użytkownicy Macana w trochę bogatszych od Polski krajach świata:
http://www.macanforum.com/forum/porsche ... shots.html
Nie jestem pewien czy nie trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem.

PostNapisane: 23.06.2015, 23:06 

dla jednych zegarek to urządzenie które tylko wskazuje czas a dla innych jest to zachwyt nad mechanicznymi aspektami jego wykonania, komplikacjami etc. ja uwielbiam oglądać płynne ruchy wskazówek moich automatycznych zegarków ;)

podobnie zapewne jest z samochodami Porsche :)

PostNapisane: 25.06.2015, 17:50 

przeglądnij modele certiny -cenowo powinny być w zasiegu(niektóre).był nawet model sygnowany R.Kubica ale nie wiem czy jeszcze dostępny

PostNapisane: 26.06.2015, 7:04 

Dzięki wszystkim za rady. Nie spodziewałem się aż takiego odzewu. Widzę, że temat zegarków to nie tylko mój konik :)
Ile użytkowników tyle opinii :)

Ostatecznie wybór padł na REKLAMA

PostNapisane: 26.06.2015, 15:56 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Ładny, choć ja bym chyba postawił na niedrogiego automata. Coś typu Seiko, Orient. Tissot i Certina chyba w tym budżecie będą tylko kwarcowe.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 26.06.2015, 18:38 

Prawda, dobry automat ma to coś w sobie :) Temat szczególnie na czasie teraz, gdy pojawia się co raz więcej smart watchy itp.
Ostatnio dłużej się bawiłem iWatch'em od Apple, który poniekąd w złotych wykończeniach mógłby być jakąś konkurencją dla normalnych zegarków. Fajny gadźet i wogóle, ale w sumie to chyba nie do końca chcę cały czas być pod kontrolą/wpływem internetu ( smsy, e-maile itp. ) - fajnie jest czasami się na chwile wyłączyć. Rewelacyjnie natomiast jest mieć nawigację czy kalendarz "na spuszczenie wzroku".

Dla mnie dobry automat wygrywa bezdyskusyjnie :D Zegarki są o tyle fajne, że nigdy ich za dużo. A niektóre z nich można traktować jako dobra lokata, która cieszy na codzień.

Trochę szkoda, że Porsche wypuszczając limitowane edycje zegarków typu Martini itd. uprawia trochę marketing żeby szybciej wysprzedać większą ilość zegarków. Ponieważ one jako kwarcowe mają raczej znikome szanse na to aby kiedykolwiek być poszukiwanymi wśród kolekcjonerów…

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]